# #

24 Αυγ 2013

Σας έχουνε πάρει όλοι χαμπάρι...«Είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Έλληνας αξιωματούχος για “ηθικούς λόγους“».

Εconomist: “Δεν θα δυσκολευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει τις αποκρατικοποιήσεις”

«η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μόνο πλειοψηφία πέντε εδρών».
Στο μέλλον των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται το περιοδικό Economist με αφορμή την αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη. Το περιοδικό χαρακτηρίζει ως “προβληματικό” το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θ καταφέρι να πετύχει τις εξαγγελίες του για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.
Το άρθρο φέρει τίτλο «Ένας ήδη προβληματικός οργανισμός χάνει το αφεντικό του, ξανά, στην Ελλάδα» και χαρακτηρίζει ως σπάνιο φαινόμενο την παραίτηση του κ. Σταυρίδη.
«Είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Έλληνας αξιωματούχος για “ηθικούς λόγους“ και η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα αυτό «είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης είναι...
ασταθή».
Το δημοσίευμα αναφέρεται, στο μέλλον των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει, η απομάκρυνση Σταυρίδη αποτελεί “ένα ακόμη σημάδι των προβλημάτων που μαστίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα», ενώ αναφέρεται και στο μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά σημειώνοντας πως «η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μόνο πλειοψηφία πέντε εδρών».
Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων, το περιοδικό επισημαίνει ότι με τέτοιους ρυθμούς δεν θα είναι δύσκολο. Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στην αποτυχία που έχει συμβεί στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, καθώς από τα 50 δισ.ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος των ξένων δανειστών έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μόλις τα 5, ενώ γίνεται λόγος και για την απόσυρση της Gazprom από τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.