# #

20 Αυγ 2013

Μάθημα δημοσιογραφίας από τη «Γκάρντιαν»...

... Και χέστηκαν τα πουλημένα τομάρια στο Παπαγαλιστάν

Είναι γνωστό ότι η εξουσία είναι αλλεργική στην αλήθεια.
Το επιβεβαιώνει και η απειλή της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας προς την εφημερίδα «Γκάρντιαν» πως θα διωχθεί δικαστικώς αν δεν καταστρέψει ή παραδώσει στις βρετανικές αρχές τα απόρρητα στοιχεία από το υλικό που απέσπασε ο πρώην συνεργάτης της CIA, Εντουαρντ Σνόουντεν. 
Αυτό αποκάλυψε με άρθρο του ο διευθυντής του εντύπου Αλαν Ράσμπριτζερ, ο οποίος έγραψε πως πριν από ένα μήνα, κι αφού η βρετανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που προερχόταν από το υλικό του Σνόουντεν, βρετανός αξιωματούχος του είπε:
«Κάνατε την πλάκα σας. Τώρα θέλουμε πίσω το υλικό».
Στη συνέχεια, δύο ειδικοί σε θέματα ασφαλείας της Κυβερνητικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας, όπου παρακολούθησαν την καταστροφή των ηλεκτρονικών υπολογιστών που περιείχαν υλικό το οποίο προερχόταν από τα αρχεία του κ. Σνόουντεν. 
Η «Γκάρντιαν», ωστόσο, αποφάσισε να συνεχίσει να δημοσιεύει από τόπους εκτός της Βρετανίας ρεπορτάζ βασισμένα στο υλικό του αμερικανού πράκτορα.
Στο μεταξύ, την Κυριακή οι βρετανικές αρχές κράτησαν κι ανέκριναν επί εννέα ώρες στο αεροδρόμιο του Χίθροου το βραζιλιάνο Ντέιβιντ Μιράντα, σύντροφο του δημοσιογράφου της «Γκάρντιαν», Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος είχε προβεί στην αποκάλυψη του υλικού του κ. Σνόουντεν. Σύμφωνα με τον κ. Γκρίνγουολντ, οι βρετανικές αρχές κατέσχεσαν USB που μετέφερε ο Μιράντα, το περιεχόμενο των οποίων είναι όμως άκρως κρυπτογραφημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.