# #

15 Ιουλ 2013

Το ‘πιασες αδερφέ;

ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ…Που λες φίλε, όνομα δε λέω  μπας και το πάρεις πάνω σου και το πας βόλτα στα «γνωστά τα στέκια τα παλιά…» 

Η  πολιτική δικέ μου, δεν έχει διαβαθμίσεις, ούτε συμπληρώματα, Ζάππεια 1,2,3,4 κλπ… κλπ  ανατριχιαστικές ιστορίες επιτυχίας και νεκραναστάσεις!

Ο  νεκρός διασχίζει  την Αχερουσία λίμνη με τα φραγκοδίφραγκα στα μάτια  και οι από πάνω που τον κλαίνε, το ρίχνουν στο καλαματιανό με δεύτερες παρουσίες, ώρες κρίσης, νεκραναστάσεις  και άλλες μπιρμπιλωτές κοτσάνες, σαν κι αυτές που λέμε, «να ‘χαμε , να λέγαμε,  τώρα που δεν έχουμε να φάμε και πίνουμε γκαζόζες για να χωνέψουμε!»

Το ‘πιασες αδερφέ;
 
Πολιτική δεν είναι, «τι θα γίνεις Γιαννάκη όταν θα μεγαλώσεις;» …

Για να σου πει ο Γιαννάκης, Ωνάσης κι εσύ να βγάλεις φρούμελ και φοντανάκια και να αρχίζεις να τρατάρες τη γειτονιά, καθότι ο Γιανάκης, κουθούρι εκ γενετής, παραπάνω από ψητάς σε σουβλατζίδικο δεν πρόκειται να γίνει. 

Με πιάνεις έτσι;
Ούτε πάλι πολιτική είναι «εντάξει εγώ τώρα την έκανα κι εσείς άντε να κουρεύεστε» Έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια… Αλλά πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια και ξυνόμηλα μην την ψάχνεις στο τζάμπα, γιατί ούτε και σε κονσέρβα δεν υπάρχουνε. 

Πήρατε με την τρέλα σας τον ανθρωπάκο στο λαιμό σας και σε λίγο που θα σκάσει το κανόνι του Ειδικού Δικαστηρίου, ξανά μάνα το παλιό τροπάρι το γνωστό: «Εγώ, συγγνώμη, είδα φως και μπήκα και ούτε που καλά-καλά τον ξέρω τον κύριο! Μια φωτογραφία μονάχα βγάλαμε, έτσι για ενθύμιο…»

Όχι δηλαδή που δεν τα ‘θελε ο κώλος του αλλουνού… Τα ‘θελε και τα παράθελε, 15 χρόνια την έψαχνε τη δουλειά! Κωπηλασία στην έρημο! Για εκεί που θα την κανακάνει!

Κύλισε με λίγα λόγια ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του ή στο πιο χοντρό  αν θες, το σκατό με το σκατό κολλάει…

Έτσι λοιπόν καρντάσι, πολιτική δεν είναι να ‘χαμε να λέγαμε, αριθμητική και σχέδιο… Γιομάτη η αγορά αριθμομνήμονες και μανατζαρέους… Ούτε λόγια χοντρά και υποσχέσεις… με τις πορδές δε βάφονται αυγά…

Πολιτική είναι «αρχές» και «λόγος», άγνωστα, βέβαια, πράγματα για σας, ιδεολογία, τιμή και αξιοπρέπεια, ταλέντο και ευφυΐα, μέθοδος και προσαρμοστικότητα, συνέπεια και συνέχεια και πάνω απ’ όλα να το λέει η καρδούλα σου, να ‘χεις την ψυχή να λες την αλήθεια και να είσαι τόσο αληθινός που να σε πιστεύουν όλοι… 

Γιατί χωρίς αυτούς δε γίνεται… Όσο και να το τραβήξεις δεν πάει παραπάνω απ’ όσο μπορεί να πάει… 

Και κάτι ακόμα φιλαράκι, ότι και να πεις για κάποιον, καλό ή κακό, δεν πιάνει, γιατί κανένας μας δεν είναι παραπάνω ή λιγότερο… Όλοι μας είμαστε αυτό που είμαστε…
Καταλαβαινόμαστε νομίζω φιλαράκι, δε χρειάζονται περισσότερα…  
Άντε με το καλό…  ακόμα και στα άσχημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.