# #

4 Δεκ 2013

Δημόσιο: Η λίστα για τις 11.000 απολύσεις του 2014..Νέες λίστες



Νέες λίστες απολύσεων από 12 υπουργεία και μία γενική γραμματεία βάζουν στη δίνη του κυκλώνα 25.000 δημοσίους υπαλλήλους σε 74 φορείς. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να καλυφθεί το πλάνο των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014 που αποτελεί ήδη μνημονιακή δέσμευση για την Ελλάδα, έχουν μπει στο στόχαστρο 74 Οργανισμοί από όλο το Δημόσιο.

Οι φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας με “ξαφνικό θάνατο” αλά ΕΡΤ, είτε θα..
συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν, είτε θα υποστούν στοχευμένη μείωση προσωπικού μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού και οι υπάλληλοι που συγκροτούν μια συγκεκριμένη ειδικότητα, π.χ. διοικητικοί ή καθαρίστριες, θα απομακρυνθούν ταυτόχρονα με την κατάργηση των θέσεών τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ότι οι Οργανισμοί αυτοί αν και απασχολούν περίπου το 50% του συνόλου των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα και τις Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου (δηλαδή περί τους 25.000 υπαλλήλους), αντιστοιχούν σε πλήθος μόλις το ένα ένατο του αριθμού των φορέων. Έχουν εξαιρεθεί οι εταιρείες του Δημοσίου που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στο δρόμο προς αποκρατικοποίηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ένα βασικό κριτήριο που τους ενέταξε στις λίστες των απολύσεων είναι ότι απασχολούν περισσότερους από 30 υπαλλήλους, ενώ ένα δεύτερο κριτήριο είναι αν στους Οργανισμούς αυτούς μπορεί κανείς εύκολα και με ταχείς διαδικασίες να εντοπίσει πλεονάζουσες θέσεις, οι οποίες να είναι δυνατόν να καταργηθούν χωρίς να επιφέρουν συνέπειες στη λειτουργία του φορέα.

Στη κόκκινη γραμμή των απολύσεων κατά την αξιολόγηση-εξπρές που θα γίνει σε δομές και προσωπικού θα βρεθούν και πάλι υπάλληλοι που χαρακτηρίζονται «χαμηλών προσόντων» όπως είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι λογιστηρίων, καθαρίστριες και φύλακες.

Δείτε εδώ αναλυτικά από ποιους φορείς θα γίνουν οι απολύσεις


http://ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.