# #

7 Νοε 2013

Το τουμπεκί ψιλοκομμένο της Δημόσιας Τηλεόρασης για την εισβολή στο ραδιομέγαρο #ERT δείγμα γραφής για την ενημέρωση που μας επιφυλάσσουν.

Η [ακρο]δεξιά κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη νίκη της, αλλά και για την αυταρχική πυγμή την οποία επέδειξε (στην περίπτωση της ΕΡΤ ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν την ΕΡΤ και έστησαν την -ακόμα πιο κατευθυνόμενη- ΔΤ είναι ακόμα πιο σημαντικός από το αποτέλεσμα, διότι δείχνει το πόσο αποφασισμένοι είναι να ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους)

Τη γνώμη μου για την ΕΡΤ την ξέρετε, την έχω γράψει πολλές φορές παλιότερα (και επιτρέψτε μου να πω ότι μάλλον αποδείχθηκε τελικά πολύ κοντά στην πραγματικότητα, παρότι αρχικά είχα δεχθεί κριτική από την αριστερά, η οποία όμως στο τέλος ..."έχασε τα αυγά και τα πασχάλια" με γεγονότα όπως πχ αυτό).

Σήμερα βλέπουμε μια ακόμα επίδειξης δύναμης και αυταρχισμού από την κυβέρνηση. Αυτό το ξέρτε και μπορείτε ήδη να βρείτε δεκάδες άρθρα επί του θέματος σε ένα σωρό sites. Εγώ θα μείνω σε κάτι που βρέθηκε μπροστά μου καθώς διάβαζα για το θέμα. Ιδού λοιπόν κάτι που έγραψε στο Twitter ο Λεωνίδας Βατικιώτης:
Το τουμπεκί ψιλοκομμένο της Δημόσιας Τηλεόρασης για την εισβολή στο ραδιομέγαρο #ERT δείγμα γραφής για την ενημέρωση που μας επιφυλάσσουν.
Πράγματι, ο Βατικιώτης έχει δίκιο. Η ΔΤ δεν είπε τίποτα για το θέμα (λογοκρισία του χειρίστου είδους), και αν πει κάτι, θα είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής άποψης για το θέμα (δηλαδή θα πει ότι "ήταν απαραίτητο να μπουν τα ΜΑΤ μέσα", μπλα, μπλα, μπλα). Γενικά η ΔΤ είναι ακόμα χειρότερη από την ΕΡΤ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Αλλά για την ΕΡΤ τι έχουμε να πούμε; Το ξέρω βέβαια ότι είναι η λάθος ώρα για να συζητήσουμε τώρα το περιεχόμενο της ΕΡΤ, μιας και τα ΜΑΤ μπουκάρουν και διώχνουν τους πάντες από το ραδιομέγαρο.

Αλλά αυτή η κατάσταση συνεχίζεται εδώ και μήνες, και ποτέ δεν είναι η κατάλληλη ώρα.

Εγώ λοιπόν ρωτάω ακόμα και τώρα: Αν κατέβω να βοηθήσω τη δημοσιογραφία τύπου ΕΡΤ, οι άνθρωποι που είναι εκεί πέρα και εκπέμπουν θα με βοηθήσουν;
Μπορούν;
Θέλουν;

Το κράτος θέλει μια δημοσιογραφία τύπου ΔΤ, δηλαδή μια δημοσιογραφία στο γύψο. 

Αλλά με δημοσιογραφία τύπου ΕΡΤ, δηλαδή δημοσιογραφία με λιγότερο γύψο (παλιότερα, όταν τους πλήρωνε το κράτος), ήδημοσιογραφία της ροζ αριστεράς (τώρα που τους απέλυσε το κράτος) δε θα πάμε και πολύ μπροστά.

Οπότε ναι, να ταχθούμε εναντίον του κρατικού αυταρχισμού, που με μεθόδους χούντας προσπαθεί να τραμπουκίσει μέσω της ΕΡΤ ολόκληρη την κοινωνία, αλλά όχι, εγώ αρνούμαι να "αγιοποιήσω" το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η ΔΤ κάνει όντως "τουμπεκί ψιλοκομμένο" για την εισβολή στο ραδιομέγαρο, όπως σωστά λέει και ο Βατικιώτης, αλλά η αριστερά κάνει εδώ και πολύ καιρό "τουμπεκί ψιλοκομμένο"...για το περιεχόμενο της ΕΡΤ (βέβαια, κάποιοι μπορεί να γουστάρουν τη ροζ αριστερά, και να ευνοούνται από αυτό το πρόγραμμα, αλλά οι περισσότεροι απλά το αποδέχονται παθητικά).

Αναγνωρίζω ότι με βάση τα όσα συμβαίνουν σήμερα, το θέμα του περιεχόμενου του προγράμματος της ΕΡΤ είναι δευτερεύον, μπροστά στην κρατική βία. Αλλά αφού κανένας στην αριστερά δεν κάθισε έστω μία μέρα να ασχοληθεί με το τι ακριβώς λένε (ή δεν λένε) εκεί στην ΕΡΤ εδώ και κάτι μήνες, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και με αυτό, και να πει ότι όση καλή και να είναι η "ροζ" στροφή της ΕΡΤ (τώρα που απολύθηκαν και είδαν από πρώτο χέρι τι εστί βερίκοκο), δεν αρκεί.

Κάποτε, η αριστερά έγραφε κείμενα όπως του Βολταίρου στο Διαφωτισμό, ή του Μαρξ και του Λένιν στην προσπάθεια για τον κομμουνισμό.  Τώρα μας μορφώνουν...οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, και τους αγιοποιούμε κι από πάνω.

Δε φταίνε τόσο αυτοί, όσο η αδυναμία της αριστεράς να πει κάτι καλύτερο. Άλλωστε, αυτοί ίσως τελικά να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν (μιας και έχουμε δει εδώ και χρόνια ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, και άρα ακόμα και ειλικρινείς και τίμιες να είναι οι προθέσεις τους τώρα που απολύθηκαν, δε μπορούμε να περιμένουμε και περισσότερα από αυτούς). Αλλά η αριστερά βλέπω ότι σήμερα "βολεύεται" πολύ εύκολα με μερικές "ροζ" δημοσιογραφικές πινελιές, χωρίς να διεκδικεί τίποτα το "κόκκινο".

Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι διαπαιδαγωγηθεί ο κόσμος σε εντελώς ξεπερασμένες και λαθεμένες ιδέες, ότι τάχα "υπάρχει μια ειρηνική λύση", "το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθει μια "κυβέρνηση της αριστεράς" που θα μας λύσει όλα μας τα προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να πάμε κόντρα στους καπιταλιστές", "υπάρχουν μόνο επιμέρους προβλήματα πχ με τις Σκουριές, με το ρατσισμό, με τα σκάνδαλα των βουλευτών, κτλ, αλλά το καπιταλιστικό σύστημα είναι "καλό" άσχετα αν οδηγεί ξανά και ξανά στην ίδια φτώχεια, εξόντωση, πολέμους, υπερπληθωρισμούς, εκμετάλλευση, κτλ. Το μόνο που λείπει μετά από 2 αιώνες αστικής δημοκρατίας σύμφωνα με την ΕΡΤ, αλλά και πολλούς υποστηρικτές της...είναι λίγη ακόμα αστική δημοκρατία (?!) - και προσοχή, μην τυχόν και πούμε ότι σε αυτή τη δημοκρατία παίζουμε ουσιαστικά όλοι σε μια γιγάντια Μονόπολυ, όπου ελάχιστοι καταλήγουν να ελέγχουν όλα τα τετράγωνα και οι υπόλοιποι παίκτες χρεωκοπούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.