# #

9 Νοε 2013

Εφόσον δεν ψηφιστεί η μομφή, ο ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί


Ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον δεν περάσει η μομφή, και εφόσον το εννοεί, να παραιτηθεί από τη Βουλή, καλώντας και σύσσωμη την αντιπολίτευση να το πράξει, αφήνοντας μόνους στο κοινοβούλιο τους απονομιμοποιημένους της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση αυτή δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό, δεν εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνία που υποφέρει και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει, δεν έχει το χρόνο να ακολουθήσει τις οδούς της δικής τους, φασιστικής "νομιμότητας". Αλλιώς ..η πρόταση μομφής δεν θα αποτελέσει παρά ένα ακόμα πυροτέχνημα χωρίς νόημα που ενδεχομένως θα παγιδεύσει έτι περαιτέρω την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Καζάκης για την πρόταση μομφής (από την αρχή έως περίπου το 40'). 

Ο Καζάκης σχολιάζει και τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε σχέση με τις διαφορετικές του θέσεις έναντι αυτών του Αλέξη Τσίπρα όπως εκφράστηκαν και στην ομιλία στο Τέξας (περίπου από το 40' και μετά).

Κάλεσμα για την ανοιχτή συζήτηση την Δευτέρα (από το blog του Δημήτρη Καζάκη):


Τέσσερεις δυνάμεις, το ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και το Αριστερό Ρεύμα παίρνουν την πρωτοβουλία μιας ανοιχτής συζήτησης για την συγκρότηση της αναγκαίας κοινωνικοπολιτικής συσπείρωσης του λαού εναντίον του "συνταγματικού τόξου" της κυοφορούμενης φασιστικής εκτροπής.

Στις 11 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μμ στο ΕΜΠ (Πατησίων, αίθουσα ΜΑΧ) συζητάμε για την συγκρότηση του αντίπαλου πόλου, που θα ενώσει τον λαό πάνω και πέρα από τεχνητές διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς με σκοπό την διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

• Για να διαγραφεί μονομερώς το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.
• Για να σπάσουμε μια για πάντα τα δεσμά της υποτέλειας στο ευρώ και την ΕΕ.
• Για να κατακτηθεί η δημοκρατία με όρους αληθινής κυριαρχίας του λαού.
• Για να λογοδοτήσουν οι σφετεριστές και οι υπαίτιοι της σημερινής τραγωδίας, να καθίσουν στο σκαμνί για την άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση της χώρας και του λαού της στους δανειστές και τα επιτελεία τους.
• Για να γίνει επιτέλους ο ελληνικός λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις, αλλά και σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη μιας τέτοιας πλατιάς συσπείρωσης του λαού εναντίον των δυνάμεων της νέας κατοχής. Είναι ανοιχτή για να πάρουν τον λόγο, να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να βρούμε από κοινού τον τρόπο δράσης που θα δώσει δύναμη και ηθικό στο λαό.

Τέρμα πια τα ψέματα. Όποιος αληθινά θέλει την ενότητα του λαού και την απελευθέρωση της πατρίδας με όρους αληθινής δημοκρατίας δεν έχει παρά να δώσει το παρών. Οι καιροί ου μενετοί.

Φτάνει πια με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό των κομματικών ηγεσιών του αντιμνημόνιου. Ας τις αφήσουμε να ασκούνται σε μια κακής ποιότητας κοινοβουλευτική πρόζα, που έχει σαν στόχο να αποκοιμίζει, να αποβλακώνει και να περιχαρακώνει κομματικά μαντριά. Εμείς την δική μας δουλειά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπογραφεί η νέα συμφωνία υποδούλωσης με την τρόικα. Πρέπει οι κυβερνώντες να ανατραπούν το ταχύτερο δυνατό από τον ίδιο τον λαό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.