# #

3 Οκτ 2013

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ...Σκάνδαλο και πάλι σκάνδαλο και μέγα σκάνδαλο!!!

Το κακό παράγινε! Μετά τις αδιαφανείς, ρουσφετολογικές πρώτες αποσπάσεις του υπουργείου σε ΙΕΚ, βιβλιοθήκες, διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου κ .τ.λ., τώρα ακολουθεί ένα δεύτερο κύμα, ακόμη προκλητικότερων αποσπάσεων, πάλι με απόφαση του Υπουργού.
Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί μας μετακινούνται βιαίως ανά την Περιφέρεια με άδηλο το εργασιακό τους μέλλον ως «πλεονάζοντες», την ώρα που εκατοντάδες άλλοι περιμένουν με αγωνία και φόβο τη σειρά τους για να ανέλθουν τον δικό τους παρόμοιο «Γολγοθά», αυτή ακριβώς την ώρα, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποσπά, με δικά του «γνωστά – άγνωστα κριτήρια»,
εκατοντάδες άλλους, σε μια σειρά υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας, απ’ τα κεντρικά γραφεία , μέχρι τις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις!
Μάλλιασε η γλώσσα μας, ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, να ζητάμε απ’ τον Διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης του νομού να καλέσει «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς της Ημαθίας να κάνουν αιτήσεις, αν επιθυμούν, για την στελέχωση της Διεύθυνσης. Μας απαντούσε ότι χρειαζόταν και περίμενε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Αποδεικνύεται τώρα, εμπράκτως, πως τέτοια ρύθμιση δεν πρόκειται να υπάρξει και τα αντίστοιχα κενά θα καλυφθούν, άρχισαν ήδη να καλύπτονται, απ’ τις «προσωπικές « αποσπάσεις του Καίσαρα, συγγνώμη, του Υπουργού θέλαμε να πούμε!
Με ποια κριτήρια έγιναν, γιατί αυτοί και όχι άλλοι, κλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν σχετικές αιτήσεις, βγήκαν αντίστοιχα κενά στις εν λόγω υπηρεσίες; Ποιος θα απαντήσει στα ερωτήματα αυτά; Και το κυριότερο: Πως γίνεται από μια Διεύθυνση να «φεύγουν», χθες, για την Περιφέρεια συνάδελφοι και αμέσως μετά, σήμερα, να ανακοινώνονται αποσπάσεις από άλλους νομούς στην Διεύθυνση αυτή; Είναι αυτό λογικό, ηθικό, δίκαιο; Κι αν αύριο, μεθαύριο απομακρυνθούν κι άλλοι «πλεονάζοντες» ανά τις Περιφέρειες, ενώ την ίδια ώρα έρθουν κι άλλες αρβανιτοπούλιες αποσπάσεις τι γίνεται; Τι είδους ρουσφέτια είναι αυτά που πατάνε στις ζωές των συναδέλφων μας;
Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοι παρουσιάζονται ή κατασκευάζονται ως πλεονάζοντες και ζουν με την απειλή της μετακίνησης κι ενώ θα μπορούσαν, το στοιχειωδέστερο, να αναπτυχθούν τμήματα πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας με τις αντίστοιχες διδακτικές ώρες, ο κ. Αρβανιτόπουλος προσλαμβάνει αναπληρωτές ΕΣΠΑ (κοστίζουν λιγότερο-εξοικονομούν περισσότερα για τους Δανειστές), αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους τριάντα και καταργεί τον δεύτερο καθηγητή στο μάθημα Πληροφορικής (!) για να κατασκευάσει κι άλλους πλεονάζοντες, για να υποβαθμίσει κι άλλο το Δημόσιο Σχολείο. Αυτός δεν είναι υπουργός παιδείας, υπουργός πλεονασμού και ρουσφετιού είναι!
Αυτός ο βιασμός, μπροστά στα μάτια μας, κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής, αυτός ο κυνισμός απέναντι σε ανθρώπινες ζωές, αυτή η παπαδοπουλοιωαννίδειος αυταρχικότητα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Μας αφορά όλους, είμαστε όλοι πλεονάζοντες, ακόμα και οι αποδέκτες των ρουσφετιών. Γιατί σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, σε μια τέτοια κοινωνία, χωρίς δίκαιο και ηθική, χωρίς κανόνες και φραγμούς, πάντα υπάρχει ένα μεγαλύτερο ψάρι που τρώει το μικρό. Και μια λύση θα ήταν, όλα τα μικρά ψάρια να φάνε τον Καρχαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.