# #

10 Σεπ 2013

Ο Μάλαμας αρνήθηκε να σηκωθεί πανό εκπαιδευτικών στη συναυλία του

Ο Μάλαμας αρνήθηκε να σηκωθεί πανό εκπαιδευτικών στη συναυλία του

«Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που ανήρτησε στη μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο θέατρο Πέτρας η Ένωση Γονέων της Πετρούπολης το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για μια κίνηση συμβολικής διαμαρτυρίας που είχαν επαναλάβει οι γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς της β/θμιας και α/θμιας εκπαίδευσης την προηγούμενη βδομάδα, στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, μαζί με τα πανό οι παράγοντες μοίραζαν και φυλλάδια με σκοπό να κινητοποιούσαν τον κόσμο για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους. 

Μόνο που αυτή τη φορά δεν βρήκαν συμπαράσταση στο πρόσωπο του γνωστού τραγουδοποιού...


Η υπεύθυνη παραγωγής της συναυλίας αρνήθηκε τη σχετική παρέμβαση, παρότι όπως λένε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζητήθηκε η σχετική άδεια ενώ στη συνέχεια κάποιοι «μπράβοι» έσπευσαν να τους εμποδίσουν την είσοδο. Το επεισόδιο πήρε προεκτάσεις στα social media αμέσως μετά τη συναυλία και πολλοί ήταν οι φαν του Μάλαμα που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν. 


Ο Μάλαμας αρνήθηκε να σηκωθεί πανό εκπαιδευτικών στη συναυλία του

«Πώς είναι δυνατόν ένας τραγουδοποιός που πριν από λίγους μήνες τραγουδούσε στο προαύλιο της ΕΡΤ να γυρίζει την πλάτη στην Παιδεία;» σχολίαζε σχετικά ένας εκπαιδευτικός ενώ αντίστοιχες ήταν και οι διαμαρτυρίες περιώνυμων προσώπων και συγγραφέων οι οποίοι είχαν συνδέσει τον τραγουδοποιό με πιο ριζοσπαστικού είδους κινήσεις. Καμία ανακοίνωση, ωστόσο, δεν υπήρξε από πλευράς Μάλαμα -εκτός από μια λακωνική ανακοίνωση στον ανεπίσημο λογαριασμό του στο Facebook- ότι «ποτέ δεν επέτρεπε διαμαρτυρίες οποιουδήποτε φορέα στις συναυλίες του ο Σωκράτης».

Όπως υποστήριξε η πλευρά του Μάλαμα, ο τραγουδοποιός δεν δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις στους χώρους όπου εμφανίζεται από οποιαδήποτε πλευρά. Κάποιοι, πάντως, έσπευσαν να συγκρίνουν τον Σωκράτη Μάλαμα με τον έτερο τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου ο οποίος επιτρέπει σε οποιοδήποτε φορέα θέλει να διαδηλώσει με φιλειρηνικό τρόπο σπεύδοντας κι ο ίδιος να δηλώσει, σε αρκετές περιπτώσεις, τη συμπαράστασή του. 


πηγή

 RAMNOUSIA 

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.