# #

15 Αυγ 2013

Η Παναγιά η Χρυσαυγίτισσα...

Η Παναγιά η Χρυσαυγίτισσα. Του Πιτσιρίκου
Με συγκίνηση, ευλάβεια, κατάνυξη -αλλά και πολύ χαβαλέ- εορτάζουν σήμερα οι πιστοί την Κοίμηση της Θεοτόκου. 

Η Παναγία είναι το πιο αγαπημένο ιερό πρόσωπο για τους Έλληνες επειδή είναι η μόνη που δέχεται δωροδοκίες -ο Θεός και ο Χριστός είναι αδιάφθοροι-, οπότε πάνε οι Έλληνες τον Δεκαπενταύγουστο και την δωροδοκούν με χρυσαφικά, χρήματα και λαμπάδες για να τους κάνει τα χατίρια.

Η ανοχή της Παναγίας στις δωροδοκίες κάνει τους Έλληνες να πιστεύουν πως η Παναγία είναι Ελληνίδα, ενώ είναι Εβραία.

Βέβαια, πολλοί Έλληνες περιμένουν πρώτα την Παναγία να κάνει το θαύμα της για να της δώσουν μετά το μπαξίσι και αυτό έχει καταγραφεί και στα δημοτικά τραγούδια, με κορυφαίο παράδειγμα τα «Δώδεκα Ευζωνάκια», όπου υπάρχουν οι στίχοι «Βοήθα Παναγιά μου να τα γλιτώσουμε, κι ύστερα όλα σου τα καντήλια θα στ’ ασημώσουμε».

Οι Έλληνες επικαλούνται συνέχεια την Παναγία και ο κάθε Έλληνας έχει τη δική του ατομική Παναγία, αφού, όταν τσακώνονται, λέει ο ένας στον άλλο ...
«γαμώ την Παναγία σου», οπότε καταλαβαίνουμε πως οι Παναγίες στην Ελλάδα είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια. Δηλαδή, όσες και οι Έλληνες.

Η αγάπη των Ελλήνων για την Παναγία οφείλεται και στο ότι η Παναγία είναι Παρθένα, αφού όλες οι Ελληνίδες κάνουν τις παρθένες -αν και οι περισσότερες κυκλοφορούν με το βρακί στην τσέπη-, ενώ οι Έλληνες ψάχνουν κάποια παρθένα για να την παντρευτούν αν και σε γενικές γραμμές προτιμάνε τα ξέκωλα.

Η Παναγία έχει πάρα πολλά ονόματα -λες και ήταν πράκτορας που σε κάθε αποστολή άλλαζε όνομα ή γυναίκα που εκδιδόταν επί χρήμασι-, ενώ σε κάθε ευκαιρία προστίθενται και νέα ονόματα.

Σήμερα κυριαρχεί η Παναγιά η Χρεοκοπομαχούσα που παλεύει μόνη της με την Τρόικα και τις αγορές, ενώ την ακολουθεί η Παναγιά η Χρυσαυγίτισσα που ξεπαστρεύει μετανάστες.

Ξεχωριστή θέση στις καρδιές των πιστών έχει η Παναγιά της Τήνου, αφού οι πιστοί πάνε πρώτα και κάνουν τα αίσχη στη Μύκονο, και πετάγονται μετά στην Τήνο να ανάψουν μια λαμπάδα στην Παναγία για να κάνει τα στραβά μάτια.

Στην Τήνο -εκτός από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- έχουμε και την επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης από τους Ιταλούς, αφού η Παναγία δεν ήθελε να σώσει την «Έλλη», επειδή ήξερε πως μετά θα την λέγαμε Παναγιά η Τορπιλοδιώχτρα.

Στην Πάρο υπάρχει η εκκλησία της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής -που την λένε και «Καταπολιανή»-, η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, έχει 99 φανερές πόρτες, ενώ η 100στή πόρτα είναι κλειστή και αόρατη και θα φανερωθεί και θα ανοίξει όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη, οπότε καταλαβαίνουμε πως όχι μόνο δεν θα ανοίξει ποτέ αλλά θα κλείσουν και οι άλλες 99 πόρτες επειδή θα χαθεί η Ελλάδα.

Δεν πρέπει να προκαλεί απορίες το γεγονός ότι οι Έλληνες εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι επειδή κοιμούνται όρθιοι. 


πηγή

RAMNOUSIA 

6 σχόλια:

  1. Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟς ΠΡΕΠΕΙ

    ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

    Η ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει πηγη το άρθρο...και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του...ανώνυμε

      Διαγραφή
    2. κρατηστε τοτε την αποψη σας για τον εαυτο σας και τα πιστευω σας

      δεν σας την ζητησε κανενας.......ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ

      Διαγραφή
  2. Συμπληρωματική πληροφορία :
    Η Παναγία η Καπιταλίστρια έχει μυστικούς ναούς που επισκέπτονται
    οι ανώτερες πνευματικά τάξεις των Ελλήνων. Οι τόποι των ναών ειναι μυστικοί και αποκαλούνται ΟΦΣΟΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με το κειμενο 100%.
    Αλλα γραψε και κατι για την παναγια σουμελα που εσωσε τους Ποντιους απο τους τουρκους,και ξεκινουν καθε χρονο χιλιαδες απογονοι των τοτε προσφυγων για να προσκυνησουν τον τοπο που φιλοξενειτο η προστατιδα τους παναγια σουμελα.Και οχι τιποτις αλλο αλλα την εφεραν και στο Βερμιο για να την ευχαριστησουν πιο πολυ για τα μωρα και τα παιδακια που χαθηκαν στην μαρτυρικη ποριεια προς τις νεες τους πατριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είτε επώνυμος είναι ο δημοσιογράφος είτε όχι δεν αλλάζει κάτι στην ουσία και στα γεγονότα που αναφέρει το άρθρο. Οχι μόνο είναι αληθέστατα αλλά και αποτελούν ένα μόνο μικροσκοπικό κομματάκι της τραγελαφικής αυτής υπόθεσης που κατα διαστήματα πήρε και δραματικές διαστάσεις για τον λαό μας. Η βοήθεια της .......μεγαλόχαρης Μυριάμ (τέτοιο είναι το πραγματικό της όνομα)είναι πασίγνωστη, έσωσε την Πόλη, μας απελευθέρωσε απο τους Τούρκους, θα μας σώσει απο την Τρόϊκα και θα ευλογήσει την οικονομία μας. Μεγάλη της η χάρη και τρισμέγιστο το παγγάρι της.....
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.