# #

24 Ιαν 2013

¨Δικαιώθηκε" ο "πανίσχυρος' Μπένι!!!

Ευάγγελος Βενιζέλος...Το μυστικό της αποτυχίας του



Αν η πολιτική ήταν δικηγορία ο Βενιζέλος θα ήταν ...!!!???

Ακούς τον Βενιζέλο να ρητορεύει και είσαι έτοιμος να τον "δικαιώσεις" δεν περνάει όμως ένα δευτερόλεπτο και κρίνοντας πολιτικά το λόγο του σκεφτεσαι:
"Τι είπε τώρα ο άνθρωπος;;;;;;"


Ειλικρινά αν υπάρχει μια λέξη που έχει διαχρονικά ταυτιστεί με την πολιτική σταδιοδρομία του κ Βενιζέλου αυτή είναι η λέξη "υπόθεση". 


Από την είσοδο του στην πολιτική με την υπόθεση του "βρώμικου" 89 και την υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την υπόθεση του νομού περί ευθύνης υπουργών, των υποβρύχιων, της siemens, του Λαυρεντιαδη και της λίστας Λαγκαρντ ο Βαγγελης Βενιζέλος "αναλαμβάνει υποθέσεις".


Ακόμη και το Μνημόνιο στην διαχείριση του οποίου διαδέχτηκε τον Γαπ ως άλλη μια "υπόθεση" την προσέγγισε η όποια κατά δήλωση του θα έκανε ζημιά στην πολιτική του σταδιοδρομία αλλά αυτός την δέχτηκε θυσιαζόμενος!


Αλλά δυστυχώς για αυτόν και παρά την "επιτυχή" υπεράσπιση πληθώρας "υποθέσεων" το εκλογικό σώμα δεν είναι και δεν λειτούργει ως ακροατήριο δικαστηρίου.


Διότι αν το δεύτερο θαυμάζει την ευφυΐα, τις ρητορικές ικανότητες και τα ποσοστά επιτυχίας του επιτυχημένου δικηγόρου, το πρώτο κρίνει αποκλειστικά βάσει των συμφερόντων του και των επιπτώσεων που μπορεί η έκβαση μιας υπόθεσης να έχει στη ζωή του.


Γιατί μπορεί κάποιος να "χειροκροτήσει" την ρητορική δεινότητα και την επιχειρηματολογία του νομικού που κατάφερε να κατοχυρώσει συνταγματικά την ατιμωρησία των πολιτικών αλλά σαν πολίτης δεν μπορεί παρά να "γιουχάρει" τον εμπνευστή μιας τέτοιας κατάπτυστης για το δημόσιο συμφέρον διάταξης.


Κι ακόμη πρόσφατα την ιδια δικηγορίστικη προσέγγιση περί πολιτικής την είδαμε με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ όπου παρακολουθήσαμε τον κ. Βενιζέλο ως καλό δικηγόρο και σε μια ποινική προσέγγιση του θέματος να φωνάζει από το βήμα του κοινοβουλίου ότι "δικαιώθηκε" την ιδια ώρα που ως Αρχηγός του Πασοκ παρεπεμπε τον επί διετίας υπερυπουργο του Πασοκ και εκπρόσωπο της χώρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα Παπακωνσταντίνου ως ύποπτο σειράς αδικημάτων!


Σίγουρα ως νομικός κέρδισε ακόμη μια δίκη αλλά για άλλη μια φόρα απέτυχε να μπει στη πολιτική!


Και στα μάτια του πολίτη που προσεγγίζει τον κ.Βενιζελο ως πολιτικό και όχι ως δικηγόρο η θριαμβολογία περί "δικαίωσης" από το βήμα της βουλής μοιάζει προσβλητική!


Ως προς τι δικαιωθήκατε κ. Αρχηγέ του Πάσοκ όταν εσείς ο ίδιος παραπέμψατε τον παντοδύναμο επί διετίας υπουργό του κόμματος σας που έλαβε τις πιο σημαντικές και καταστροφικές για τη χώρα αποφάσεις;;;;;;


Δεν ξέρω αλλά όταν ο κ. Βενιζέλος πάψει να "αναλαμβάνει υποθέσεις" ίσως να αρχίσει να ασχολείται και με την πολιτική!


Τότε πέρα από την νομική του ευστροφία και την ρητορική του δεινότητα θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και τις πολιτικές του ικανότητες ή να εξιχνιάσουμε και τις ιδεολογικές του τοποθετήσεις!


Μέχρι τότε υπομονή γιατί έχει πολύ Βενιζέλο ακόμα (καθώς οι "υποθέσεις" μοιάζουν ατέλειωτες κι ενας κάλος δικηγόρος δεν πάει ποτέ χαμένος!)

-Νικολόπουλος Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.