# #

25 Ιαν 2013

Οι 10 χώρες με το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο!



Η εταιρία ερευνών Akamai Technologies, ολοκλήρωσε την μελέτη της για τις χώρες που παρέχουν τις γρηγορότερες συνδέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και το πρακτορείο Bloomberg μάς παρουσιάζει τα αποτελέσματα.
Πολλοί, θα πιστεύαμε πως οι πιο ανεπτυγμένες χώρες και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατέχουν τα πρωτεία, όμως η Akamai έρχεται να μας διαψεύσει, αφήνοντας τις Η.Π.Α εκτός δεκάδας και μάλιστα στη θέση Νο 14.Δείτε ποιες είναι οι 10 χώρες με το γρηγορότερο ίντερνετ…
10. Σιγκαπούρη
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έκθεσης, David Belson, η Σιγκαπούρη έχει μετατραπεί σε ένα τεχνολογικό κέντρο, αυτό ενισχύεται από τις ταχύτητες του ίντερνετ, που αγγίζουν τα 30,7 megabits ανά δευτερόλεπτο, αλλά και από τη μετακόμιση εκεί του συνιδρυτή του Facebook, Eduardo Saverin.
9. Ισραήλ
Οι νέες ηλεκτρονικές εταιρίες συμβαδίζουν με το γρήγορο ίντερνετ στο Ισραήλ, τονίζει ο Belson και συνεχίζει λέγοντας πως «οι συνδέσεις είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλοί “τεχνολογικά έξυπνοι” άνθρωποι».
Μάλιστα, σε μία άλλη έρευνα το Tel Aviv ψηφίστηκε σαν την καλύτερη πόλη για νέες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, πίσω μόνο από τη Silicon Valley.
8. Βουλγαρία
Με τις ταχύτητες των συνδέσεων να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 15% και να φτάνουν στα 32,1 megabits ανά δευτερόλεπτο, καθώς και με την χαμηλή φορολογία από το κράτος, η Βουλγαρία φημίζεται ως «οικονομικός παράδεισος» για τους νέους επενδυτές.
7. Ελβετία
Στην Ελβετία είναι γνωστό πως όλα λειτουργούν… «ρολόι». Από αυτόν τον κανόνα δε θα μπορούσε να λείπει το Internet και φυσικά η ταχύτητα των συνδέσεων. Έτσι με ταχύτητες που αγγίζουν τα 32,4 megabits ανά δευτερόλεπτο, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.
6. Βέλγιο
Με ταχύτητες που αγγίζουν τα 32,7 megabits το δευτερόλεπτο, ένας κάτοικος του Βελγίου μπορεί να «κατεβάζει» μία ταινία σε μόλις έξι λεπτά και ένα τραγούδι σε μερικά δευτερόλεπτα.
5. Ρουμανία
Η Ρουμανία, παρά τη μικρή πτώση που παρουσίασε, καταφέρνει να διατηρεί ψηλά τις επιδόσεις της στο ίντερνετ, με τις ταχύτητες να αγγίζουν τα 37,4 megabits το δευτερόλεπτο. Η πτώση που παρουσίασε είναι της τάξης του 3,2% ακολουθώντας έτσι την παγκόσμια μείωση.
4. Λετονία
Μία χώρα που δε είναι γνωστή για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, η Λετονία παρόλα αυτά ξεχωρίζει για την ποιότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της και ξεπερνώντας στο νήμα τη Ρουμανία, κατέγραψε ταχύτητες των 37,5 megabits ανά δευτερόλεπτο.
3. Ιαπωνία
Κατά πολλούς η χώρα της τεχνολογίας. Πλέον έχει χάσει κάποια από την αίγλη της, όμως σίγουρα παραμένει υψηλά στον συγκεκριμένο τομέα. Η ιαπωνική κυβέρνηση ρίχνει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του ίντερνετ και με τις υψηλής ταχύτητας οπτικές ίνες φτάνει τα 42,2 megabits το δευτερόλεπτο κατά μέσω όρο.
2. Νότια Κορέα
Με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την αγορά της Νοτίου Κορέας, είναι φυσικό να έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στις ταχύτητες του ίντερνετ.
Ο μέσος όρος των συνδέσεων αγγίζει τα 48,8 megabits το δευτερόλεπτο, με την έκθεση να τονίζει πως στη Σεούλ  μπορεί κανείς να έχει γραμμή των 100 megabit ανά δευτερόλεπτο μόνο με 31,9 δολάρια το μήνα.
1. Hong Kong
Με μεγάλο πληθυσμό και ισχυρή υποστήριξη από την κυβέρνηση, η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι απίστευτα γρήγορη. Σε αντίθεση με την Κίνα (που βρίσκεται στην θέση 123 της σχετικής λίστας), το Hong Kong καταφέρνει να φτάσει στα 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο και να καταλάβει την πρώτη θέση.
newsbeast
http://www.alexiptoto.com/

3 σχόλια:

  1. "Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΜΑΣ"

    http://pistos-petra.blogspot.gr/

    ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΙΟ ΠΙΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ"

    Υ.Γ Αλλαγή στην επωνυμία του blog και στο ψευδώνυμο. Παρακαλώ για αναφορά της πηγής λόγω των αλλαγών που προανέφερα.
    Ευχαριστώ φίλε Αριστοφάνη.
    Είμαι και θα παραμείνω: "ο πιο πιστός φίλος του σκύλου" αλλά και σταθερή αναγνώστρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί αριστερά, στο γκάλοπ, βάλε, αν τολμάς, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Βούτση και Μπαλάφα. Θα δεις, τότε, ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.