# #

23 Σεπ 2012

Παραδοσιακός οικισμός...ΠΑΛΑΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ



ΠΑΛΑΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 
Παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, όπου βρίσκονται τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου (17ος αι.), μία βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας, καθώς και ένας αναπαλαιωμένος πλακόστρωτος δρόμος. 

Μοναδικά μνημεία της περιοχής αποτελούν τα Αρχαία Λείβηθρα, πατρίδα του μυθικού Ορφέα, και το ...

Πλατανόδασος των Λειβήθρων στις όχθες του χειμάρρου Ζηλιάνα. Το Πλατανόδασος είναι χαρακτηρισμένο ως Μνημείο της Φύσης με μοναδικό κάλλος. Ακολουθώντας το δρόμο προς Καρυά θα συναντήσετε την ιστορική Μονή Κανάλων (12ος αι.). 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαδρομές μέσα στη φύση που προσφέρονται για ήρεμους περιπάτους, πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, διαδρομές 4Χ4, παρατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας του Κάτω Ολύμπου. 


Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την παραλία της Λεπτοκαρυάς η οποία διαθέτει υποδομή σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί και άλλα πολλά μέσα εστίασης και ψυχαγωγίας. 

Από την Κατερίνη απέχει 31 χιλ., με εύκολη πρόσβαση μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Λεπτοκαρυάς) και του Σιδηρόδρομου (Σταθμός Λεπτοκαρυάς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.