# #

26 Αυγ 2012

Ο "ευθυτενής" οσφυοκάμπτης...

1 σχόλιο:

  1. Σαμαράς: "Ουδείς αναμάρτητος" και ξεμπέρδεψε...
    Σχόλιο: (Διέλυσα την Ελλάδα για την..πλάκα μου;)

    Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: "ουδείς αναμάρτητος".

    Είναι αυτό που λέμε "σκληρή αυτοκριτική" που συνοδεύεται πάντα βέβαια με ανάληψη του μεριδίου της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα. Βέβαια κανείς, ποτέ, νομίζω δεν κατάλαβε σε αυτή τη χώρα τι πρακτικά σημαίνει "αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί", κούφια λόγια....
    Φαντάζομαι πως ο Γερμανός δημοσιογράφος αισθάνθηκε ότι απέσπασε μία πολύ σημαντική δήλωση μεταμέλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού, ίσως σε μία άλλη χώρα που δεν είναι συνηθισμένη στα mea culpa να συζητιόταν για πολύ καιρό η δήλωση αυτή, στη χώρα των λωτοφάγων όμως όσο εύκολα διαγράφεται και ξεχνιέται μία διετία "όχι σε όλα", μία καταστροφική εξαετία με ρουσφέτια και κουμπάρους, μία καταστροφική 30ετία παροχών που όμως τότε "τρώγαμε ψωμάκι" (με δανεικά πάντα), τόσο εύκολα ξεχνιέται ένα ένοχο παρελθόν και περνάει στο ντούκου μία "δήλωση μεταμέλειας".

    Δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα, όλοι γνωρίζαμε ότι ο Σαμαράς έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δυναμιτίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή, υιοθέτησε παραληρηματικό/ουτοπικό/πολωτικό λόγο, υποσχέθηκε τα πάντα, παρουσίασε τα κλασικά αριστουργήματα "Ζάππειο 1 & 2" και στο τέλος αναγκάστηκε σε εξευτελιστικές για οποιονδήποτε πολιτικό, κωλοτούμπες . Φυσικά όπως δεν παραδέχεται ότι τα γύρισε σε όλους τους τομείς έτσι θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει και το "ουδείς αναμάρτητος" το οποίο είναι προφανώς ομολογία ενοχής.

    Τι θα πει ουδείς αναμάρτητος; Πόσο μεγάλη είναι η αμαρτία του Σαμαρά; Αρκεί μία έμμεση παραδοχή της και ξεμπέρδεψε; Τι κάνει για να ξεχαστεί η "αμαρτία" του και απέναντι σε ποιούς αμάρτησε;
    Με τον Γερμανό δημοσιογράφο μπορεί να ξεμπέρδεψε με δυο λέξεις αλλά με τους πολίτες της χώρας δεν έχει ξεμπερδέψει. Είναι υπόλογος απέναντι σε όλους, απέναντι σε όσους στήριζαν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής όσο αυτός και τα στελέχη του έκαναν ψηφοθηρικό αντιμνημονιακό πάρτυ, σε όσους επικαλούνταν την κοινή λογική κόντρα στον παραλογισμό που υιοθέτησε ο ίδιος για να καταφέρει να γίνει Πρωθυπουργός και φυσικά απέναντι στους υποστηρικτές του οι οποίοι τον πίστεψαν και έμειναν ξεκρέμαστοι. Κινδύνεψε να χάσει μία Πρωθυπουργία- σιγουράκι, μπαρούτιασε τη χώρα, λίγο πριν τις εκλογές σε έναν διαγκωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι έταζε, χάρισε τη ρητορική του σε κόμματα-εκτρώματα μόλις χρειάστηκε να σοβαρευτεί και άρχισε να φυλλορροεί και το μόνο που έχει να πει σε σχέση με το θέμα είναι "ουδείς αναμάρτητος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.