# #

29 Ιουν 2012

Δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει υπουργό...!!!


Kαι όχι ΦΥΣΙΚΑ στην Ελλάδα !!!!



Δημοσιογράφος στριμώχνει τη βρετανίδα υπουργό Εθνικής Οικονομίας Χλόη Σμιθ. Οι απανωτές ερωτήσεις, τα τραυλίσματα και το τελειωτικό χτύπημα του δημοσιογράφου
Πολλοί πολιτικοί "τρέμουν" τον βετεράνο δημοσιογράφο Τζέρεμι Πάξμαν και τον αποφεύγουν καθώς ξέρει καλά να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να τους στριμώχνει για τα καλά. 
Το γεγονός ότι μέχρι και η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν του έδωσε ποτέ συνέντευξη πιστεύω λέει πολλά.
Όπως μάλιστα αναφέρει η Dailymail, ο Πάξμαν μπορεί να μεταμορφωθεί σε σωστό ροντβάιλερ όταν "ανακρίνει" πολιτικά πρόσωπα. 
Το τελευταίο του "θύμα" ήταν η ..
νεαρή και άπειρη όπως αποδείχτηκε βρετανίδα υπουργός Εθνικής Οικονομίας Χλόη Σμιθ.
Η Χλόη Σμιθ στάλθηκε από τον δειλό, όπως τον χαρακτήρισε ο Πάξμαν, υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, στην εκπομπή "Newsnight" για να δώσει εξηγήσεις για την 180 μοιρών αλλαγή πολιτικής σχετικά με την αύξηση στους δασμούς καυσίμων, καθότι ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει.
Η 30χρονη υπουργός δεχόταν απανωτά τα "ανελέητα χτυπήματα" του έμπειρου Πάξμαν, ο οποίος την βομβάρδιζε με ερωτήσεις, παίρνοντας και το κατάλληλο ύφος κάθε φορά.






Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Σμιθ κόμπιαζε και έπινε νερό προσπαθώντας να βρει κουράγιο να απαντήσει, μια εικόνα που στην Ελλάδα δεν έχουμε δει ποτέ και ούτε ίσως πρόκειται να δούμε. 

Μόνο ίσως να ζούσε η Μαλβίνα Κάραλη και είχε απέναντί της πολιτικούς δε θα δίσταζε να τους κολλήσει στον τοίχο και να τους ξαφνιάσει.

Ο Πάξμαν ξεκινά ήπια σχετικά, ρωτώντας πότε ακριβώς έμαθε η νεαρή υπουργός για την αλλαγή πολιτικής και ενώ εκείνη απαντά πλατιάζοντας και μιλώντας γενικά και αόριστα, εκείνος επιμένει και της κάνει την ίδια ερώτηση άλλες δύο φορές. 
Εκείνη απαντά πως το ήξερε εδώ και αρκετό καιρό για να την διακόψει και να πει: "Το ξέρατε καιρό αλλά δεν πήρατε εσείς την απόφαση αλλά ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός, οπότε πότε το μάθατε;"
Η Σμιθ συνεχίζει στον ίδιο "παπαγαλίστικο" ρυθμό, λέγοντας πως "είχαμε με ομαδική συζήτηση...". Στο άκουσμα και λόγο της εισαγωγής της ο Πάξμαν τη διακόπτει και πάλι και τη ρωτά: "Πότε έγινε αυτό, σήμερα;" με εκείνη να τραυλίζει λέγοντας πως δεν μπορεί να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της διαδικασίας.
"Δεν θυμάστε;", επιμένει εκείνος και την ρωτά: "Κάνατε λάθος στον υπολογισμό έτσι δεν είναι;". Εκείνη προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς δεν μπορούσε να δώσει μια εξήγηση για το που θα βρεθούνε οι 500 εκατ. λίρες που απαιτούνται.
Μάλιστα δε διστάζει να την ρωτήσει εάν άραγε αναρωτιέται κάθε πρωί που ξυπνά τι καινούργιο θα της πουν σήμερα. 
Εκείνη απλά επιμένει πως η εν λόγω κίνηση-αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης είναι πολύτιμη καθώς πρόκειται για αληθινά χρήματα στις τσέπες αληθινών ανθρώπων.
"Ναι φυσικά όλοι το κατανοούμε αυτό", της απαντά με ύφος, ενώ της δίνει τη χαριστική βολή κάνοντάς της, μια τελευταία... απλή ερώτηση: "Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε ανίκανη;!"
Ωστόσο εκείνη συνεχίζει τον... χαβά της καθώς απαντά και πάλι γενικά και αόριστα, λέγοντας πως "πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο και πιστεύω πως εκτιμάται αυτό από τους ανθρώπους που ηγούνται".
Ε ρε Πάξμαν που μας χρειάζεται και εμάς εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.