# #

28 Ιουν 2012

Julia, χάσαμε τη μπάλα. Σώσε μας.

Ένας εξωραϊστικός σύλλογος και κάποιοι καλοί σαμαρείτες, σε συνεργασία με αντιπεριφέρεια και δήμο "ανέλαβαν" να προχωρήσουν στις περίφημες ολιγόμηνες προσλήψεις για "κοινωφελείς σκοπούς".
Σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει δημόσια προκύρηξη των θέσεων , πλην Κεφαλονιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι, που ψάχνουν το θέμα, ρωτούν και οι απαντήσεις που παίρνουν είναι "άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε".
-------------------
Επαγγελματίας στον Κατελειό, που έκαμε παρατήρηση σε αλλοδαπό, επειδή έτρεχε με το μηχανάκι του στον κεντρικό δρόμο, ξυλοφορτώθηκε από 9 άτομα, μέχρι αφασίας. Έρχεται πόλεμος.
-------------------
Στο καφενείο του Αριστοφάνη έγινε ...
σύρραξη μεταξύ δημ. υπαλλήλων και ρομά, επειδή οι πρώτοι ενοχλούνταν από την παρουσία των δεύτερων και τους ζήτησαν να φύγουν.
--------------------
Ιδιώτης χρέωνει με νερό (20 ευρώ το κυβικό;) τα σκάφη αναψυχής που δένουν στο λιμάνι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νερό χρεώνεται ΜΟΝΟ σε οργανωμένες μαρίνες και πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών, που ξέρουν το νόμο, αρνούνται να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα.
-------------------
Ο Δήμος (Λιμενικό Ταμείο)  έδωσε με απευθείας ανάθεση τη διαδικασία τροφοδοσίας νερού (Ένα λάστιχο από μια βρύση). Διότι , όπως λέει το Δελτίο Τύπου, "Μέχρι  εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε ενδιαφέρον  από άλλον επαγγελματία και ένεκα αυτού, του παραχώρησε  την  υπηρεσία αυτή  για το Καλοκαίρι του  2012 , με την  αρ. Πρωτ. οικ. 676/14-5-12 και  την ορθή επανάληψή της με αρ. Πρωτ. οικ. 785/24-5-12, η οποία  μάλιστα προέβλεπε  ότι εάν  την επόμενη σαιζόν προκύψει και έτερος ή έτεροι ενδιαφερόμενοι για την  Υπηρεσία αυτή, τότε θα λάβει χώρα  δημόσια διαδικασία  για την ανάθεσή της".
Η απορία μας: Έκαμε κάποια δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να το μάθουν κι άλλοι;
Η ωραία εικόνα υποδοχής.
---------------------
Δήμος και Περιφέρεια υποσχέθηκαν και μεθοδεύουν χρηματοδότηση της Easyjet, η οποία στην Κεφαλονιά λειτουργεί ως εταιρεία charterd αντί για εταιρεία ελεύθερων κρατήσεων από ιδιώτες. Με άλλα λόγια, ο φορολογούμνος θα πληρώσει τους επιβάτες που στέλνουν οι tour operators και όσους έκλεισαν, "έγκαιρα" και μεταπωλούν  θέσεις, με υψηλό αντίτιμο.
Κανέναν "εκπρόσωπο" ή πολιτικό φορέα δεν ενοχλεί το γεγονός πως όσοι έκαμαν "διαπραγμάτευση" εκ μέρους του δήμου είναι αυτοί που σήμερα συνεγάζονται με τους tour operators και διακινούν επιβάτες.
------------------------
Οι συμπολίτες μας τσιγγάνοι άγονται και φέρονται, ωσάν να είναι κοπάδι ζώων. Αφού, επί χρόνια, οι κομματικές δυνάμεις και οι τοπικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση και τις ψήφους, σήμερα συζητούν "μετεγκατάσταση", χωρίς να προβλέπουν εγκατάσταση.
Κάποτε, κάποιοι είχαν πανηγυρίσει την "οριστική λύση" της εγκατάστασης τους, σε περιοχή δίπλα στα σφαγεία. Σήμερα, τα σφαγεία έχουν κλείσει, ως παράνομα, και μία από τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους είναι η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων.
Και το μεγάλο θέμα δεν είναι το "πού", αλλά το "πώς".
Η Χ.Α. διαμαρτύρεται πως τους μεταφέρουν σε "κατοικημένη περιοχή". Η πρόταση μας είναι να τους μεταφέρουν σε "ακατοίκητη". Π.χ. στους βαρδιάνους ή στον σκουπιδότοπο της Παλλοστής.
Ταιριάζει με τον "πολιτισμό" τους.
---------------
Θα γίνεται του "τραίνου" από σήμερα. Και νάταν μόνο αυτό!
Ετοιμαστείτε για περισσότερες ωραίες εικόνες υποδοχής τουριστών.
-----------------
Επανερχόμαστε και λέμε πως η καταλληλότερη (χωρίς εισαγωγικά) για δήμαρχος είναι η συμπατριώτισα, κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου. (Άσε τον Βεργή κι έλα στο "Δαφνί").
Λόγω επαγγελματικής εμπειρίας είναι η καλύτερη στη διαχείριση αυτού του  οίκου αν(τ)οχής, που λέγεται δημαρχείο.
Σοβαρολογούμε. Να μαζέψουμε υπογραφές για να την πείσουμε.
Θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση και η υποδοχή τουριστών θα αναβαθμιστεί. "Ανάπτυξη" και λεφτά , να τρων κι οι κότες.
Η Julia μας ενώνει. (Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην εκπόνηση "αμεσοδημοκρατικού" πολιτικού προγράμματος, με το οποίο θα οδηγηθούμε στην ανάσταση και την ευημερία του νησιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.