# #

6 Απρ 2012

Β. Κορέα: «Θα σας καταστρέψουμε εάν πειράξετε τον πύραυλό μας»!«Με ολοκληρωτική καταστροφή» απείλησε σήμερα ο ηγέτης η Βόρεια Κορέα όσους επιχειρήσουν να καταρρίψουν το βαλλιστικό πύραυλο που θέλει η εκτοξεύσει η χώρα στο διάστημα μεταξύ 12 και 16 Απριλίου.

 Η Β. Κορέα δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό λέγοντας επιπρόσθετα πως την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι επιχειρήσουν να..
συλλέξουν τα διάφορα μέρη από τον βαλλιστικό πύραυλο.

Παράλληλα η επιτροπή για την «Ειρηνική Επανένωση της Κορέας»(!) που εδρεύει στην  Pyongyang βέβαια  –η «ειρήνη» ήταν ανέκαθεν ο καλύτερος φίλος του κομουνισμού- προειδοποίησε ότι τυχόν απόπειρα αναχαίτισης του βαλλιστικού πυραύλου θα ισοδυναμεί «πράξη πολέμου» κάτι που θα προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή.

«Όποιος επιχειρήσει να αναχαιτίσει ή να συλλέξει συντρίμμια του πυραύλου θα έρθει αντιμέτωπος με άμεση, αποφασιστική και χωρίς έλεος τιμωρία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής… Ειρήνης της Β. Κορέας.

Η ανακοίνωση των βορειοκορεατών έρχεται ύστερα από δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων ότι θα καταρρίψουν τον βορειοκορεατικό πύραυλο εάν κομμάτια του πέσουν στο έδαφος της χώρας τους ενώ το ίδιο έχει δηλώσει πως θα πράξει και η Ν. Κορέα σε περίπτωση που παρατηρηθεί απόκλιση του πυραύλου από την πορεία του.

Η Seoul εκτιμά πάντως ότι το πρώτο στάδιο του πυραύλου θα πέσει σε διεθνή ύδατα 170 χλμ. νότια από την πόλη Gunsan ενώ το δεύτερο στάδιο θα πέσει ανατολικά των Φιλιππίνων.
Στην ανακοίνωσή της η «Επιτροπή Ειρήνης» της Β. Κορέας αναφέρει ακόμη ότι οποιαδήποτε επιθετική πράξη από τη Ν. Κορέα προς την Β. Κορέα θα «σημάνει το τέλος των πάντων» για την Κορέα.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.