# #

7 Απρ 2012

Διαφυλάξτε τις μέλισσες...Η agro-help.com κάνει έκκληση στους παραγωγούς φρούτων που βρίσκονται σε ανθοφορία αυτή την εποχή να προστατέψουν τις μέλισσες που πετούν στα κτήματα τους διότι είναι εργαλεία που μας βοηθούν στην επικονίαση και μας...προσφέρουν καταπληκτικά και υγιεινά προϊόντα. 

Οδηγίες για την προστασία των μελισσών:

Μην ψεκάζετε τίποτα τις ώρες που ...πετά η μέλισσα, δηλαδή από τις 8 το πρωί έως την δύση του ηλίου.

Μην ψεκάζετε οτιδήποτε είναι τοξικό για τις μέλισσες, ειδικότερα αποφύγετε εντομοκτόνα που είναι θανατηφόρα για τις μέλισσες π.χ. οργανοφωσφορικά.

Μετά την πτώση πετάλων και πριν ψεκάσετε κάποιο εντομοκτόνο πρέπει να καταστρέψετε τα ανθισμένα ζιζάνια που βρίσκονται στο αγρόκτημα.
 
Μην πετάτε το διάλυμα από το φάρμακο που σας περισσεύει κοντά σε ποτάμια, ρυάκια, λακούβες με νερό αλλά ακολουθήστε τις οδηγίες της ολοκληρωμένης διαχείρισης. 

Μην ψεκάζεται φάρμακα χωρίς σαφής οδηγίες από ειδικούς γεωπόνους, δεν ψεκάζουμε απλά για να είμαστε προστατευμένοι σε περίπτωση που έρθει κάποιος εχθρός, αλλά ακολουθούμε τις γεωργικές προειδοποιήσεις που βασίζονται στην παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων.

Δημιουργούμε μερικές λακούβες με καθαρό νερό στα ανθισμένα αγροκτήματα για τροφοδοτούμε τις μέλισσες. 

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η σωτηρία και η διαφύλαξη της ευρωστίας των μελισσών είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μελισσοκόμων, ο ασυνείδητος αγρότης είναι ένας κοινός εγκληματίας. Η φετινή ακαρπία λόγω έλλειψης μελισσών ας μας γίνει ένα καλό μάθημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.