# #

30 Μαρ 2012

Είναι αστείο να πουλάνε ηθική οι Ελβετοί τραπεζίτες ή οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη και να αποκαλούν τους Έλληνες απατεώνες. . .


 Eδώ δώσαμε άφεση αμαρτιών στην Siemens και μιλάμε για κίνημα ηθικής; 

 Ποιος θα το κάνει;

 Ποιος πολιτικός σας πείθει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας;


Στις επόμενες εκλογές, εσείς τι θα ψηφίσετε;




"Είναι αστείο να πουλάνε ηθική οι Ελβετοί τραπεζίτες ή οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη και να αποκαλούν τους Έλληνες απατεώνες"...

υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μαυρίδης στο άρθρο του με τίτλο "Κίνημα ηθικής ή κλεφτές ματιές στην 'καπατσοσύνη';" που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια από το capital.gr

Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε!

 Ένα κίνημα ηθικής.

 Η ηθική είναι κι αυτή ένα προϊόν.

 Αν καλέσεις κάποιον ξένο να πάει σε έναν παράδεισο όπου κατοικούν διάβολοι, το πιο πιθανό είναι να αποφύγει την πρόκληση.

 Ούτε και θα έβαζε ποτέ τα χρήματά του σε μία τράπεζα που την διαχειρίζονται υπόδικοι ή γκάγκστερ.

 Στο εξωτερικό κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Είναι καιρός να αντιστρέψουμε την εικόνα και να «πουλήσουμε» κάτι που διαθέτουμε:


Φιλότιμο και ηθική.

Χρειάζεται όμως ένα κίνημα ηθικής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κτίσουμε μία νέα φυλακή που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές.

 Να λένε: «Πρόσεξε, καημένε μου, να είσαι ηθικός άνθρωπος, αλλιώς θα καταλήξεις ΕΚΕΙ». Η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων θα είναι η αρχή και ο φόβος θα εγγυηθεί την διάρκεια του κινήματος.

Είναι αστείο να πουλάνε ηθική οι Ελβετοί τραπεζίτες ή οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη και να αποκαλούν τους Έλληνες απατεώνες. Μάλλον αναφέρονται στους Έλληνες που έχουν γνωρίσει. Πολιτικούς και άλλους που έχουν εξυπηρετήσει με το αζημίωτο τα δικά τους συμφέροντα.

Θα μου πείτε ότι εδώ δώσαμε άφεση αμαρτιών στην Siemens και μιλάμε για κίνημα ηθικής; 

Ποιος θα το κάνει; Ποιος πολιτικός σας πείθει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας;

Κι όμως! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όσο κι αν ψάξουμε. Η ίδια η ζωή θα ξεπεράσει εκείνους που θα αρνηθούν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και έχει δίκιο. Γι΄ αυτό και δεν συγχωρεί.

Παρατηρήστε τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Άλματα σε σχέση με όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν. Αυτό ίσως δεν φτάνει από μόνο του. Οι επίορκοι θα πρέπει να τιμωρηθούν κι όχι απλά και μόνο να διαπομπευτούν. Κι η αρχή θα πρέπει να γίνει από την κορυφή, από εκεί που βρωμάει το κεφάλι του ψαριού.

Αυτά πρέπει να γίνουν.

 Στο μεταξύ διαβάζουμε ότι επιστρέφουν στην πολιτική άνθρωποι που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι χρηματίστηκαν. Και το πλέον εξωφρενικό είναι ότι κάποιοι καμαρώνουν για την σπουδαία αυτή «μεταγραφή». 


Μπορεί εμείς να λέμε για το προϊόν της ηθικής που μπορούμε να προβάλουμε και να προωθήσουμε, αλλά θα πρέπει στο μεταξύ να ρωτήσουμε και τον ελληνικό λαό: Στις επόμενες εκλογές, εσείς τι θα ψηφίσετε;

 Την «καπατσοσύνη» των προηγούμενων δεκαετιών ή μία νέα τάξη πραγμάτων; Η συνέχεια την επομένη των εκλογών...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.