# #

30 Μαρ 2012

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ...


Η απόφαση του υπουργού Προ.Πο. να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
 Οι μετανάστες μοιάζουν να είναι οι Εβραίοι του σήμερα, όπου θα κρατηθούν σε χώρους που θυμίζουν μαύρες μέρες της ανθρωπότητας.
Τα ΜΜΕ τα παρουσιάζουν ως τρόπο λύσης του προβλήματος της αθρόας μετανάστευσης, ακροδεξιοί χώροι το πάνε παραπέρα μιλώντας για…ναρκοπέδια στα σύνορα και το ψηφοθηρικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινες ζωές, εκμεταλλευόμενο την ρατσιστική υστερία, καλά κρατεί.
 Τα στρατόπεδα δεν είναι “χώροι φιλοξενίας”, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν τα καθεστωτικά παπαγαλάκια. Οι πρακτικές αυτές είναι πάγιες των φασιστών και τις εφάρμοσαν οι ναζί.
Εκτός από την Αττική και η περιφέρεια θα “φιλοξενήσει” μετανάστες, με τις τοπικές κοινωνίες να αντιδρούν εντόνως. Καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής, ότι τα στρατόπεδα (πέρα του συμβολικού) δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για οποιονδήποτε άνθρωπο. Μάλιστα αν έχετε απορία για το πως θα είναι διαμορφωμένα, μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω ...
παράγραφο, από δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ“.
Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε χώρος – όπου θα κρατούνται χίλια άτομα – θα χωρίζεται σε τέσσερις τομείς δυναμικότητας 250 ατόμων ο καθένας. Αντίστοιχα, οι τομείς θα αποτελούνται από πέντε πτέρυγες και θα διαθέτουν ξεχωριστούς χώρους διαμονής, εστίασης, υγιεινής, θρησκευτικής λατρείας.
Κάθε κέντρο κράτησης προβλέπεται πως θα έχει τριπλή περίφραξη τύπου NATO και θα είναι ύψους 3 μέτρων. Επίσης θα υπάρχουν χώροι διοικητικών υπηρεσιών, ιατρεία και αναρρωτήρια.
Την ευθύνη της εξωτερικής φύλαξης του χώρου θα έχουν ένοπλοι αστυνομικοί φρουροί. Η εσωτερική φύλαξη του χώρου θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Κάθε χώρος προβλέπεται να επιτηρείται από κλειστό κύκλωμα καμερών.

Αυτές οι ιδιωτικές εταιρείας θα κάνουν buisness στο όνομα της ασφάλειας, όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο με τις ιδιωτικές φυλακές (που μάλιστα έχουν κέρδος “με το κεφάλι”). Σκεφτείτε επίσης πόσες εταιρείες τροφοδοσίας, αλλά και διάφορων εξοπλισμών θα κερδίσουν από αυτή την ιστορία.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι υπαρκτό, σημαντικό και μεγάλο. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την χείριστη καταστολή, τον διασυρμό και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό και το γεγονός ότι άνθρωποι μεταναστεύουν στην Ευρώπη, ευθύνονται οι δυτικές πολιτικές, αλλά και τα καθεστώτα των μουσουλμανικών, ασιατικών και αφρικανικών χωρών.

 Την λύση πρέπει να την βρει ολόκληρη η Ευρώπη και να απορροφάει κάθε χώρα, όσους μπορεί, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της. Επίσης, να δίνεται η δυνατότητα σε μετανάστες να μετακινούνται εντός της Ευρώπης και όχι να εγκλωβίζονται σε χώρες σαν την Ελλάδα και να μην μπορούν να πάνε σε κάποια άλλη, γειτονική ή μη.

Το γεγονός ότι τα καθεστωτικά μέσα και τα αστικά κόμματα θεωρούν κάτι φυσιολογικό την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης και μάλιστα συζητούν και για τον τρόπο λειτουργίας τους, θα πρέπει να μας βάλει σε βαθύ προβληματισμό, καθώς τόσο επικίνδυνες πρακτικές, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον φασισμό. Οι μετανάστες ήταν οι πρώτοι. Μετά ποιος;
ΥΓ. Κάθε εποχή έχει τα μνημεία που της αξίζουν. Κάποτε έφτιαχναν γλυπτά και πίνακες, σήμερα τείχη και φυλακές.
“Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη και γίνανε τα τείχη φυλακή μας.” - Κώστας Ουράνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.