# #

9 Απρ 2011

Στο μπλόκο της Κερατέας ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης...βιντεο!


 Μίκης Θεοδωράκης: "Σύμβολο πάλης η Κερατέα"

Στο μπλόκο της Κερατέας βρέθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και αντιστέκονται επί 4 μήνες.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του στην περιοχή.
"Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης" είπε μιλώντας στους συγκεντρωμένους και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.
"Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, μια πόλη πολιορκημένη" τόνισε και είπε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτόν τον αγώνα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για κρατική βία και δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους και συνεχίζει την καταστολή.
Πρότεινε μάλιστα ...
κάθε περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της σκουπίδια και να μην τα φορτώνει στους γείτονες
Πριν λίγες ημέρες ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακοινώσει τη στήριξή του στους κατοίκους της Κερατέας.
“Μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα. Οι κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας και χώρα χωματερής”, ανέφερε χαρακτηριστικά και το έκανε πράξη με την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου.
Δείτε το βίντεο

http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.