# #

5 Φεβ 2011

Πολυαγαπημένε μου Πρόεδρε γεια χαρά.


Συγγραφέας : Κίμων Μπελιάτης



Δεν ξέρω ακριβώς, πάντως απόψε στις ειδήσεις μου φάνηκες μάλλον στεναχωρημένος και αναστατωμένος, πράγμα που με πλήγωσε βαθειά ....ξέρω καλά ότι τώρα με τα οικονομικά μας, περνάς κομμάτι δύσκολα, αλλά μην στενοχωριέσαι ψυχούλα μου όλα θα πάνε μια χαρά, έχεις ένα λαό μεγαλόκαρδο, ντελμπεντέρη, γλεντζέ που ξέρει να το ρίχνει έξω ειδικά όταν τα ζόρια είναι μεγάλα, να κοίταξε να δεις απόψε...
στη Ρώμη στο γήπεδο 6.000 Ελληνάρες αποθέωσαν τον ΠΑΟ, αλλά και τις προάλλες που σεργιανούσα αργά στην πιάτσα τα σκυλομάγαζα ήταν φουλαριστά, με τον κοσμάκη να πίνει και να τρώει του καλού καιρού, αλλά κι απʼ τις στατιστικές που διάβασα αντιλήφτηκα πως στα αμάξια πολυτελείας σκίζουμε σε παραγγελιές, βέβαια κάτι τέτοια βλέπουν εκείνα τα καθίκια οι βορειοευρωπαίοι και μας λεν ασωτήλες και μπαγαμπόντηδες, εσύ όμως μη νοιάζεσαι έχεις στο πλευρό σου το 90% του κοσμάκη!!!

Kαλά ....καλά το ξέρω πως διαφωνούνε εκείνα τα «βρωμοκομμούνια», αλλά ότι και να κάνουν 10% μετά βίας είναι, στο κάτω κάτω της γραφής αν θες, εύκολα τους αδειάζεις , στείλτους στην AGGELA πεσκέσι, αυτή ξέρει πως να τους περιποιηθεί ,έχει τη παλιά συνταγή τους για μοσχοσάπουνα, κι έτσι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις από κανένα!!!

Όσο για τα μέτρα καθυστέρησέ τα κιʼ άλλο, δεν μας δίνει παράδες η AGGELA δεν δίνεις εσύ μέτρα για να πατσίζουμε δηλαδή, έχω βέβαια την εντύπωση πως η AGGELA μας δουλεύει ψιλό γαζί, γιατί ενώ η ίδια μας χρωστάει απʼ τους μακελλάρηδες της κατοχής,(έχω τη προσωπική εμπειρία του πατέρα μου τον πιάσαν στα 32 του μέσα στο σχολειό και τον κάναν αγγελούδι) ,που μας τα εγκρίναν οι σύμμαχοι το 1946 στο Παρίσι κάπου 7,1 δις. δολάρια σε τιμές του1938,δηλαδή πάνω από 55 δις δολ. σήμερα , συν βέβαια και κάτι δανεικά που μας τα πήραν με το ζόρι σε χρυσό και έπρεπε να μας τα δώσουν το 1989 που ενωθήκαν ανατολή και δύση, αυτή κάνει την κουφή, εσύ όμως όπως και οι προηγούμενες προεδράρες σαν άνθρωποι με ανώτερες αξίες και γαλαντόμοι δεν τα ζητήσατε ποτέ, εξάλλου όπως έγραφε και εκείνο το «βρωμοκομμούνι» ο μπαρμπαγιάννης ο Σκαρίμπας «όποιος ζημιώνει το δημόσιο κανένα δεν ζημιώνει» σκέψου το αυτό καλά και μπορείς άνετα και ανέξοδα να τα χαρίσεις στην MADAM AGGELA.

Αν πάλι το μετανιώσεις, δεν έχεις παρά να στείλεις το Θόδωρο για ψιλοκουβέντα με το 4ο ΡΑΙΧ, αυτός είναι ειδικού βάρους και ξέρει να καθαρίζει τέτοιες βρωμοδουλειές.

Αλλά τώρα που το καλοσκέφτομαι πολυαγαπημένε μου έχω την εντύπωση πως τους έχεις στο χέρι!!! όλους....όλους, εννοώ τους Ευρωλήγουρες αρχηγούς, το παιχνίδι είναι δικό σου , το παίζεις και χοντρά και καλά, κάπου άρχισες να μου θυμίζεις την παλιά αρχηγάρα.

Άκου λοιπόν!!! Το ευρώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το ΑMERIKA είναι όλο χαρούλες , μέχρι και πρόσκληση σου στείλανε, εξάλλου μας συνδέουνε παλιές κι αξέχαστες φιλίες και σπονδές υπέρ του ελεύθερου κόσμου (Κορέα –Χούντα κλπ) εκεί λοιπόν θα παίξεις το παιχνίδι, αλληθωρίζοντας κατά δολάριο και ΔΝΤ, αντιλαμβάνεσαι πως η αξιοπρέπεια των Ευρωαρχηγών δεν το αντέχει αυτό, θα πέσει η υπόληψή τους με ξένα αφεντικά στη γειτονιά τους, εξ άλλου έχουν χεσμένη τη φωλιά τους με τη EUROSTAT, τάτσι μήτσι κότσι τάχανε με τους δικούς μας ,τα χαύανε όλα χωρίς αντίρρηση κοινώς ήταν στο κόλπο.

Αν όμως δεν πιάσει αυτό έχουμε κι άλλα κόλπα, Αρχηγέ μην κωλώνεις θα τους τη φέρουμε αλλιώς!!! πες τους, παιδιά αφού δεν με παίζετε θα πάω σʼ άλλη γειτονιά , θα φύγω απʼ το ευρώ.... θα πάω πάλι στη δραχμούλα την νοστάλγησα.

Νάσαι από καμιά μεριά να δεις το τρέμουλο και την πρεμούρα τους, πιστόλι στον κρόταφο τους βάζεις, πάπαλα η ευρωζώνη και η ισχυρή οικονομία ,οι προεδράρες με τις μισθάρες και τις 800.000 ευρώ έξοδα κίνησης τρομάρα τους , θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι χοντραίνει και πρέπει να σοβαρευτούν.

Αν και τότε δεν συγκατανεύσουν να σου δώσουν κανένα δάνειο ευκαιρίας τότε Γλυκέ μου ,πάς κατʼ ευθείαν στα «πυρηνικά όπλα»!!!!για να τελειώνουμε, μην ντραπείς, σε θέλω ψύχραιμο, καλά ταπί είμαστε έτσι κι αλλιώς, αλλά αγαπημένε μου οι ωραίοι έχουν χρέη και εσύ είσαι ωραιότατος.

Πες λοιπόν στον πλανητάρχη, Μεγάλε γουστάρω να γίνω η 52 πολιτεία των ΗΠΑ, εκεί να δεις χαρές και τέλια, φιλιά και γέλια, θα μας πουν το ναι στο τσάκα τσάκα κι έτσι με ένα σμπάρο θάχεις όχι δυό μα τρία τρυγόνια:

Ενα, η 52η πολιτεία των ΗΠΑ, δεύτερο το Αιγαίο όλο δικός σου κατά πως λένε, πάπαλα εκείνο το βαθύ κράτος της ανατολίας, θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό, τέρμα τα εξοπλιστικά προγράμματα με άχρηστα όπλα , δεν ήταν και λίγα, 5% του ΑΕΠ περίπου και ξεχρεωνόμαστε ταχέως, τρίτον 300 εκατομμύρια αμερικανάρες θάναι έτοιμοι όλο το χρόνο κατά Αιγαίο πλευρά για βίζιτες, και να τα δολάρια και να τα πετρέλαια ,μούρλια σου λέω πετιμέζι!!! κιάσε την AGGELA το BAROZO και το λοιπό σκυλολόϊ να σκούζουν για απατεώνες και κλέφτες η κακία θα τους μείνει αμανάτι, αφού δεν μας ήθελαν καλά να πάθουν.

Κι αφού λοιπόν τακτοποιηθούν όλα κατά το ποθούμενο, θα σε προέτρεπα νά ριχνες και καμιά ματιά στο βιβλίο του Καναδού Πανεπιστημιακού και παλιού συμβούλου,( της αλησμόνητης Αρχηγάρας Α.Π. ) ΛΟΥΙ ΛΕΦΕΜΠΕΡ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με τίτλο «Η σοσιαλιστική εμπειρία στην Ελλάδα» στο τεύχος του χειμώνα 1989-1990 πολύ ωφέλιμο για τας ψυχάς ημών όπως θα λέγαν και οι ρασοφόροι, έτσι από ενδιαφέρον θα σου γράψω μια παράγραφό του.

«Για να συμπληρωθεί η λίστα των προβλημάτων που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λεχθεί κάτι και για τους Έλληνες, παρά τον κίνδυνο των γενικεύσεων . Οι έλληνες έχουν ισχυρό αίσθημα εθνικών καταβολών και πιστεύουν στην αόριστη έννοια του Ελληνισμού, που διαπερνάει και τη διασπορά . Ωστόσο , στην καθημερινή πρακτική τους φαίνεται να καθοδηγούνται από ένα ατομικισμό ,που κυριαρχεί πάνω στην κοινωνική ευθύνη. Και παρʼ όλο που οι Έλληνες στις καθημερινές τους συναλλαγές είναι έντιμοι, όσο και οι άλλοι λαοί , όταν πρέπει να συμπεριφερθούν ως πολίτες, σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία ή στην προσφορά μιας υπηρεσίας προς το κοινωνικό σύνολο ,τότε στις σχέσεις αυτές επικρατεί συχνά ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχει πρώτη προτεραιότητα του την αλλαγή αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας του ατομικισμού. Αντίθετα συνέβαλε σʼ αυτήν ,μεταξύ άλλων ,αποτυγχάνοντας να προχωρήσει στην επιβολή ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, αποφεύγοντας να δώσει έμφαση στη συλλογή των φόρων και υπαναχωρώντας από τη λήψη φορολογικών μέτρων που θα κτυπούσαν τους φοροφυγάδες, τους κραυγαλέα μεγάλους ιδιοκτήτες περιουσίας και τους ελεύθερους επαγγελματίες που κέρδιζαν μεγάλα εισοδήματα. Σε συνδυασμό και με την παραδοσιακή έλλειψη προς την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια δημοκρατική κοινωνικοπολιτική ανάπτυξη. Είναι επίσης το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη πρακτικών για μια τάξη στην αγορά , γιατί το προβάδισμα που έχουν στον ανταγωνισμό οι φοροφυγάδες και εκείνοι που δωροδοκούν
τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ,αναγκάζει και τους επιχειρηματίες που θα προτιμούσαν να μην είναι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ να κάνουν το ίδιο».
Σοφά λόγια παλληκάρι μου.

Έχω και μια μικρή επιθυμία αγαπημένε μου Πρόεδρε, πότε άραγε θα δω με βραχιόλια μπουζουριαζμένους στη μπουρού ΕΝΑ αριθμός (1) φοροφυγάδα και ΕΝΑ (1) πολιτικάντη ; να θυμάσαι πως τότε ο κοσμάκης θα σε ανακηρύξει επίγειο ΘΕΟ, αλλά και συ θα καθαρίσεις μια και καλή με την κοινωνική λέπρα της φοροδιαφυγής και από δημοκρατία της διαφθοράς θα γίνουμε δημοκρατία της προκοπής.

Τέλος σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα, να φυλάγεις την αφεντιά σου από κάθε κακό και ιδιαίτερα από τους αυλικούς σου, μην πιστεύεις τα λιβανιστήρια τους, στα δύσκολα θα σʼ αφήσουν μόνο σαν την καλαμιά στον κάμπο, στηρίξου στον κοσμάκη...άλλωστε σου δώσε αέρα να ξεσκίσεις την «κακιά» δεξιά, και μην ξεχνάς ότι νεοελληνική ιστορία είναι γεμάτη από κενοτάφια ελπίδων, από λαϊκές συμφορές και εθνικές ταπεινώσεις, πάντως για ότι προκύψει στο μέλλον εδώ είμαι εγώ έτοιμος να προστρέξω.
Με λατρεία Κίμων

Υ.Γ. Ωραίος προχθές ό Αντρέας στο γυαλί ε.!!!για τον Βγενόπουλο λέω, βέβαια κάτι είπε και για «σάχλες πολιτικούς» αλλά μην τα ακούς ...αυτά είναι για άλλους, εσένα πάντως φάνηκε να σε στηρίζει ,και μάλιστα έδωσε και νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

__________________________________________________

ΣΧΟΛΙΟ: Τσοπανάκος
Αριστοφανικό το κείμενο. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Ότι πρέπει για τους πολιτικούς πραματευτάδες. Έχει γεμίσει ο αέρας δίπλα μας από μπουρμπουλήθρες. Καιρός είναι να δούμε τους πολιτικούς μας, έτσι όπως είναι, «Απαλοί στην επιφάνεια, όλοι σκληροί αποκάτω, φίδια κουλουριασμένα. Πες πως διαβάζουμε τους Τάιμς. Πες πως διαφωνούμε…»
Τσοπανάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.