# #

4 Φεβ 2011

Σόρι που σε ταράζω κι άλλο ταραγμένε. . .αλλα φοβαμαι !

ΚΑΚΑ τα ψέματα· δυστυχώς ζούμε υπό την κατοχή του 4ου οικονομικού Ράιχ. Οσα δεν κατάφερε η Γερμανία με δύο αιματηρούς πολέμους, τα πετυχαίνει τώρα με οικονομικούς και πολιτικούς τρόπους.
 Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί από σπόντα του ευρωπαϊκού μπιλιάρδου. Το ελληνικό κράτος εννοείται, ουχί οι Ελληνες.
ΑΝ δεν συμβεί κάτι που θα συγκλονίσει την Ευρώπη και θα φέρει τα πάνω κάτω, ένας νέος Μάης ας πούμε, οι σημερινοί νέοι θα ζήσουν όπως οι παππούδες τους στις δεκαετίες του '50 και του '60. Ή μάλλον χειρότερα από κείνους. Γιατί τότε είχαν μποστάνια, κοτούλες που έβγαζαν φρέσκα αβγουλάκια, κατσικούλες που τις άρμεγες κι έπινε το παιδάκι γαλατάκι· ενώ τώρα είμαστε στοιβαγμένοι στις πόλεις και θα φάμε ο ένας τον άλλον. Ασε που τα ...περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν πώς να καβαλήσουν ένα γαϊδαράκο για να τα πάει στο (κρυφό) σχολειό. Καθόλου δεν αστειεύομαι!
Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να σωθεί από σπόντα. Με το «κούρεμα» και την «επιμήκυνση του χρέους», το τσεκούρωμα των συντάξεων, των μισθών, των δαπανών για την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος. Με όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού να ζουν κάτω απ' τα όρια της φτώχειας. Με το πολιτικό σύστημα να αντιπροσωπεύει μια μειοψηφία που θα στερείται πολιτικής νομιμοποίησης, αφού η πλειοψηφία θα απέχει. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που μόνο χρονικά απέχει απ' την πραγματικότητα.
ΚΑΚΑ τα ψέματα. Αν «αποθάνουν» τα «τρία γουρουνάκια» του Νότου, η Ελλαδίτσα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, θα 'ρθει και η σειρά της Ιταλίας και του Βελγίου. Θα εξελιχθεί σε ντόμινο που θα φτάσει μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία. Γι' αυτό είναι αναγκασμένοι να «σώσουν» οι Γερμανοί την Ευρώπη. Επιβάλλοντας παντού το 4ο οικονομικό Ράιχ. Ο,τι συμβαίνει από δω και μπρος θα το αποφασίζουν μόνο εκείνοι.
ΟΣΟ έχω «βήμα» και μου επιτρέπουν να σου γράφω και να σου μιλάω, θα λέω όσα εισπράττω όταν ανακατεύομαι και επικοινωνώ με τον απλό κόσμο· δεν πρόκειται να γίνω γερμανοτσολιάς τώρα στα γεράματα, ό,τι κι αν μου κοστίσει αυτό. Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες, απρόβλεπτες, ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με ασύμμετρες και βίαιες αντιδράσεις, που δεν θα υποκινούνται ούτε απ' το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς ούτε καν από ακροδεξιούς. Ο,τι απεύχομαι δεν θα γίνει από αντιεξουσιαστές και αναρχικούς, αλλά από απλούς απελπισμένους ανθρώπους· οι οποίοι ενδεχομένως δεν συμμετείχαν ποτέ σε κόμματα και συνδικάτα.
ΟΠΟΙΟΣ δεν το βλέπει, δεν το ακούει και δεν το μυρίζεται, δυστυχώς δεν επικοινωνεί. Και μένα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η δουλειά μου είναι αυτή: να επικοινωνώ μαζί σου ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ δεν είμαι. Δεν μπορώ να προβλέψω αν, πότε και τι είδους επανάσταση ή εξέγερση θα γίνει στην Ευρώπη. Μπορώ να σου πω όμως με βεβαιότητα πως θα γίνουν κοινωνικές ταραχές. Εστω με τον τρόπο που το εννοεί στο τραγούδι του ο Λε-Πα. Και πως τις ταραχές θα τις κάνουν ταραγμένοι. Δεν ξέρω αν με εννοείς.
ΝΑ σου πω ευθέως τι φοβούμαι; ΟΚ.! Οτι θα λεηλατούν οι νοικοκυρές τα σουπερμάρκετ και τα τοπ μόντελ της Βίκυς Καγιά τα καταστήματα καλλυντικών. Θα μπουκάρει μια κυρία με τραπεζομάχαιρο στο κομμωτήριο και θα απαιτεί να της κάνουν περμανάντ. Τις νύχτες άγριες συμμορίες (πρώην) συνταξιούχων θα σπάνε με λοστάρια τα φαρμακεία και θα βουτάνε τα χάπια τους.
ΜΑ τον θεό (του χρήματος) αυτό φοβούμαι... Πως ορδές φρικαρισμένων πιτσιρικάδων, που κάποτε τους αποκαλούσαμε αντιεξουσιαστές, θα επιτίθενται στα απλήρωτα μπατσάκια με τα παπάκια, που τα αναφέραμε ως... «ομάδα Δίας». Κι εκείνα, αντί να τους ροπαλιάσουν, θα επιτίθενται με τη σειρά τους στους περιπτεράδες και θα τους αρπάζουν τις σοκοφρέτες. Οτι θα επικρατεί παντού ο νόμος του Λιντς απ' την ανάποδη. Σόρι που σε ταράζω κι άλλο ταραγμένε· αλλά αυτά φοβούμαι... 

Α.Ρουμελιωτης ...Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.