# #

21 Μαΐ 2010

Οι πιο πολύ ναοί της αρχαιότητας γκρεμίστηκαν ...απο ποιους??? ΕΛΑ ΝΤΕ...


Το ποτάμι Νέδα (το μόνο στην Ελλάδα, που φέρει θηλυκό όνομα) χωρίζει τη Μεσσηνία από την Ηλεία και την Ολυμπία. Οι πηγές του είναι ψηλά, κοντά στα βουνά της Αρκαδίας. Το ποτάμι φέρνει νερό όλο το χρόνο και εκβάλλει στον κόλπο τής Κυπαρισσίας. Κοντά στις πηγές τής Νέδας ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος ναός του Πανός, προστάτη των τσοπάνων και των κυνηγών στην Αρχαία Ελλάδα. Η παρουσία του θεωρείτο αισθητή, όταν το γιδοπρόβατα τα έπιανε «πανικός» από τον ήχο και τα τραγούδια του, εξ ου και η λέξη «πανικός», που χρησιμοποιούμε και σήμερα.



Μόλις η Εκκλησία έμαθε, ότι εκεί υπήρχε κάποιος αρχαίος ναός, έτρεξε να κτίσει ακριβώς πάνω στα ερείπια μιά εκκλησία κι έτσι να εξαφανίσει κάθε ίχνος του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι τής περιοχής και ζήτησαν να σταματήσει το έργο της εκκλησίας και να διατηρηθούν τα ερείπια τού ναού ως ένα ακόμη κειμήλιο πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Εκκλησία όμως, ήταν ανένδοτη και επέμενε να προχωρήσει. Τελικά ο αρχαίος ναός σώθηκε με την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Εταιρείας.




Κάτι παρόμοιο συνέβη, αν θυμάσθε, προ ετών στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι βρισκόμενοι στην εξουσία τότε, κατέστρεψαν κάτι πελώρια αγάλματα του Βούδα, που ήταν σκαλισμένα πάνω σε βράχους, παρά τις διαμαρτυρίες της διεθνούς Κοινότητας, γιατί -σύμφωνα με τους Ταλιμπάν- τ΄ αγάλματα αυτά θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη θρησκεία του Ισλάμ και την εξουσία τους!



Ανάλογα συναισθήματα θα έπρεπε να είχαν νιώσει και οι Ταλιμπάν τής Ορθοδοξίας, γιά να θέλουν να εξαφανίσουν το ερείπια του ναού του Πανός. Βλέπετε, οι πολιτιστικοί κανίβαλοι της Ορθοδοξίας φοβούνται ακόμα και τα στοιχειωμένα φαντάσματα τού αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μήπως ξανάρθουν και τους στερήσουν την εξουσία και τη μάσα. Αλλιώς, πώς να εξηγήσει κανείς τούς ταλιμπανισμούς τους; Και δεν είναι μεμονωμένο το φαινόμενο. Οι πιο πολύ ναοί της αρχαιότητας γκρεμίστηκαν και πάνω τους κτίστηκαν χριστιανικές εκκλησίες. (Σ.σ.: βλ. Η Θαμμένη Ελλάδα).





* * *

Έτσι σώθηκε ο ναός τού Πανός με την παρέμβαση της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Και διερωτάται κανείς πόσα αρχαία αγάλματα και ναοί θα είχαν σωθεί, εάν είχε και στο παρελθόν παρέμβει το κοσμικό κράτος και είχε σώσει ό,τι μπορούσε από τα νύχια των ελληνόφωνων βαρβάρων της Ορθοδοξίας; Αλλά θα μου πείτε υπήρξε ποτέ κοσμικό κράτος στην Ελλάδα, που να κυβερνάται από σοβαρούς πολιτικούς ή το κυβερνούσαν πάντα μαστροποί και ρασοφόροι από τα παρασκήνια;





Hλίας Μπάκας

. .Πολιτικός Σχολιαστής

.....................................................................................Τορόντο, Καναδάς
http://www.freeinquiry.gr/prod.php?id=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.