# #

18 Μαΐ 2010

Συναντήθηκαν Παπανδρέου-Γκρούεφσκι... Για καλο παντως δεν νομιζω.....

Άτυπη συνάντηση στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εκκρεμότητα της ονομασίας και η κατάσταση στις δύο χώρες. Έγινε λόγος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ, καθώς και κατά πόσο τα θέματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν «εμπόδιο» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εξέφρασαν την ελπίδα και τη βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στις διαπραγματεύσεις και την ετοιμότητά τους για περαιτέρω απευθείας συναντήσεις, καθώς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Επιπλέον, οι Γκρούεφσκι και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προοπτικές της περιοχής και την ανάγκη ενσωμάτωσής της στην ΕΕ.

Από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν «αυθόρμητη» και τη χαρακτήρισαν ως «εγκάρδια». Οι αποστολές της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στο περιθώριο της Συνόδου, είχε συναντήσεις και με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέ, από τον οποίο ζήτησε στήριξη για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.


http://www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.