# #

19 Μαΐ 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ?Το 1970 υπήρχαν στην Ελληνική επικράτεια 70 δεσποτάδες και σήμερα είναι 102


Σύμφωνα με τον νόμο περί παγώματος των προσλήψεων στο δημόσιο και την ερμηνευτική εγκύκλιο

του κ. Ραγκούση (υπ΄αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.2.27/οικ.8199 της 13-4-2010) αναστέλλονται οι προσλήψεις και διορισμοί σε όλο το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ (ΟΤΑ,ΔΗΜΟΥΣ).

Για την εκκλησία ισχύει το πάγωμα των προσλήψεων?Να θυμίσω ότι είναι ΝΠΔΔ.

Με απόφαση της "Ιεράς Συνόδου" και την επιφοίτηση του ''Αγίου Πνεύματος" εκλέχθηκαν

πέντε νέοι Δεσποτάδες.Ο ένας μάλιστα σε νέα μητρόπολη που δημιουργήθηκε από τη διχοτόμιση της μητροπόλεως Αττικής.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ? Ή δεν θα πληρώνονται το μισθό τους για το διάστημα που ισχύει το πάγωμα? Στο δημόσιο έχει ορισθεί για κάθε νέα πρόσληψη πέντε αποχωρήσεις.Εφαρμόζεται σ' αυτούς?

Είναι πρόκληση για τα νέα παιδιά που πετυχαν σε διαγωνισμους του ΑΣΕΠ να περιμένουν 2 και 3 χρόνια να διορισθούν ενώ για τους ιερείς να μην ισχύει.Αλήθεια υπάρχουν αντικειμένικά κριτήρια για να γίνει κανείς παππας?Κάποιο είδους ΑΣΕΠ? Ή θέλεις μπάρμπα στην Κορώνη?




Από τη στιγμή που εκλέγονται,οι δεσποτάδες, θεωρούνται ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι με αξιοζήλευτους μισθούς,δωρεάν κατοικία,ταξίδια,διατροφή και κύρος στην κοινωνία.Επίσης συμμετέχουν σε Δ.Σ πολλών ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων και ασκούν οικονομική διαχείριση σε

εκατομμύρια ευρώ.Και το πιο προκλητικό? βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται και ζητούν να μη πληρώσουν φράγκο και να έχουν καθεστώς οικονομικής ασυλίας.Λίγοι είναι αυτοί που τιμώντας το ράσο και τον όρκο τους,βοηθούν συνανθρώπους τους.

Το 1970 υπήρχαν στην Ελληνική επικράτεια 70 δεσποτάδες και σήμερα είναι 102,χωρίς να υπάρχει

τεράστια αύξηση στο πληθυσμό της .Στη Ρωσία,με πλυθησμό 300.000.000 κατοίκων υπάρχουν 80 μόνο δεσποτάδες!

Καλά μας τα λένε με την πάταξη της φοροδιαφυγής και πρέπει επιτέλους να μάθουμε να πληρώνουμε φόρους.Στους ναούς πότε επιτέλους θα μπουν ταμειακές?(Σε κάθε παγκάρι υπάρχει τιμοκατάλογος με το κόστος έκαστου κεριού),πότε θα κόβουν οι ιερείς απόδειξη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και πέρνουν χρήματα από τον κόσμο?

Είναι πρόκληση για τους πολίτες της χώρας που υποφέρουν από την κρίση και τους δημόσιους υπάλληλους που βλεπουν το μισθό τους να εξαϋλώνεται,τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλέον κυνηγούν τους πελάτες με το μακαρόνι, να βλέπουν να διορίζονται ευτραφείς δεσποτάδες, που κοστίζουν αρκετά εκατομμύρια στον κρατικό προϋπολογισμό,πολλές φορές και χωρίς ποίμνιο.

Η μόνη λύση θα είναι πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους,όπως ισχύει και για τις άλλες θρησκείες.Η εκκλησία να πληρώνει μόνη της τους ιερείς-υπαλλήλους της,τους φόρους και λοιπές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.
...........http://apollonios.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.