# #

11 Μαρ 2022

Μόσχα: Ο κατάλογος των «μη φιλικών χωρών» με τη Ρωσία

 


Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε τη Δευτέρα μια λίστα με μη φιλικές χώρες και εδάφη που έχουν αναλάβει εχθρική δράση κατά της Ρωσίας, των εταιρειών της και των πολιτών της.

 Έτσι, όσοι έχουν υποχρεώσεις σε ξένο συνάλλαγμα προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τις πληρώσουν σε ρούβλια, ένα νόμισμα του οποίου η αξία έχει χάσει 45% από τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλες οι εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες και ιδιώτες στις αποκαλούμενες «μη φιλικές χώρες» θα πρέπει τώρα να εγκριθούν από κυβερνητική επιτροπή, σύμφωνα με κυβερνητικό ψήφισμα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά,

τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών εδαφών Τζέρσεϊ, Ανγκουίλα , Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γιβραλτάρ), Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Αλβανία, Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Άγιος Μαρίνος, Βόρεια Μακεδονία, καθώς και Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Μικρονησία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν,σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης της Μόσχας, που επικαλείται το TASS, το RIA Novosti και το AFP.

Οι χώρες και τα εδάφη έχουν επιβάλει ή έχουν προσχωρήσει κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η λίστα εγκρίθηκε ως μέρος του διατάγματος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 5 Μαρτίου σχετικά με την προσωρινή διαδικασία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων προς ορισμένους ξένους πιστωτές.

Σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, οι Ρώσοι πολίτες και εταιρείες, το ρωσικό κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι του που έχουν υποχρεώσεις σε ξένο νόμισμα προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τις πληρώσουν σε ρούβλια.

«Για αυτό, ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει από μια ρωσική τράπεζα να δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό «S» στο όνομα ενός ξένου πιστωτή και να μεταφέρει τις πληρωμές του στο ισοδύναμό τους σε ρούβλια στη συναλλαγματική ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την ημέρα της πληρωμής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική κυβέρνηση.

Η νέα προσωρινή διαδικασία ισχύει για πληρωμές που υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ρούβλια το μήνα (76.046 $).

hotnews.ro

--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.