# #

18 Νοε 2022

Απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Κιάφα

 



Απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Κιάφα σχετικά με την λήψη απόφαση για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου»

Προς απάντηση - αποκατάσταση της αλήθειας σε δημόσια ανάρτηση του κ. Πέτρου Κιάφα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική για τον Δημό-τη» της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022 στο facebook (ώρα 22:30), για το θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου (θέμα 6ο «Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου»), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Το αίτημα για βεβαίωση χρήσεων γης κατατέθηκε από τον ενδιαφερόμενο στις 14.12.2021 και αφορούσε χορήγηση βεβαίωσης χρήσεων γης σε συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να αναφέρεται η δραστηριότητα.
Η Τεχνική Υπηρεσία ως όφειλε εξέδωσε τη βεβαίωση στις 17.12.2021 στην οποία αναφέρεται ότι «η έκταση που φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα, στην Κοινότητα Παντελεήμονα, εφόσον είναι σωστά σημειωμένη, βρίσκεται σε περιοχή εκτός οικισμού, όπου δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Επομένως δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γης και επιτρέπεται η δόμηση σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης.
Η παρούσα βεβαίωση ισχύει με την επιφύλαξη ως προς τους περιορισμούς που πιθανόν να υπάρχουν για τις εκτός σχεδίου περιοχές από άλλες Υπηρεσίες, όπως Εφορεία Αρχαιοτήτων, Διεύθυνση Δασών, κ.λπ.».

2. Η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΔΟΛ έγινε κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ψηφισθέντα το 2018 κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΥΑΔΟΛ.

3. Όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ενδιαφερόμενος δικαιούνταν τις χορηγηθείσες άδειες από διάφορες Υπηρεσίες, με τις οποίες όμως δεν μπορούσε να λειτουργήσει τη δραστηριότητά του εξαιτίας του ότι δεν ήταν συμβατή με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας (εξαιτίας της έλλειψης άδειας εισόδου-εξόδου που είναι και η μοναδική έγκριση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να χορηγήσει ή μη) και για αυτό το λόγο επιβλήθηκε από την αδειοδοτούσα-ελέγχουσα αρχή (Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Πιερίας) πρόστιμο, καθώς και προθεσμία για μεταφορά.

4. Η χορήγηση προθεσμίας προς μεταφορά έχει εξάμηνη διάρκεια μεν, ήτοι μέχρι την 01.04.2023, ωστόσο στις 27.02.2023 λήγει η εκδοθείσα από το Δασαρχείο άδεια ανθρακοποίησης και σε περίπτωση μη ανανέωσής της θα πρέπει να τερματιστεί η λειτουργία της δραστηριότητας, άρα η επιχείρηση δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα.

5. Η απόφαση του ΔΣ σαφώς και σχετίζεται με τη λειτουργία της επιχείρησης. Εάν η απόφαση ήταν υπέρ της έγκρισης εισόδου-εξόδου η επιχείρηση θα μπορούσε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση δικαιούται να στραφεί κατά της απόφασης του Δ.Σ., οπότε προφανώς η λύση θα δοθεί από τα αρμόδια όργανα.

6. Η απόφαση του ΔΣ δεν αφορούσε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η επιχείρηση, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στην αναφορά που κατατέθηκε από το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Γερολιόλιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, καθώς και σε υπηρεσιακά έγγραφα των αρμοδίων για το περιβάλλον υπηρεσιών.

Τέλος ο κ. Κιάφας δεν μας απαντάει σαφώς ποια είναι η θέση του. Εάν παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψήφιζε υπέρ ή κατά της εν λόγω έγκρισης; 
Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στους συνδημότες μας, στα χωριά του Πλαταμώνα και του Ν. Παντελεήμονα. Μερικές φορές τα θολά νερά, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, είναι πολύ βολικά.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή/και διευκρίνιση επιθυμείτε.

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
Δήμου Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.