# #

5 Σεπ 2022

1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου

 


Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου διοργανώνει το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε Δίον, Λιτόχωρο και Πλαταμώνα.


Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της παρολύμπιας περιοχής. Παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από δράσεις, μπροστά στους επισκέπτες, να αναδείξουν τις τοπικές γεύσεις, τα έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου, καθώς και καινοτόμα προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής, προς:
  • Μάγειρες, που δραστηριοποιούνται σε επιχείρηση εστίασης εντός των ορίων του Δήμου, 
  • Εθελόντριες κυρίες - μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, για την παρουσίαση τοπικών συνταγών,
  • Διαιτολόγους, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, 
  • Τοπικούς Οινοπαραγωγούς,
  • Παραγωγούς τοπικών προϊόντων,για την αξιοποίηση των προϊόντων τους.
Οι δράσεις θα συμπεριλαμβάνουν επίσης επιδείξεις μαγειρικής και οινογευσίες, σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (Junior Master Cook), βιωματική γνωριμία με τοπικά προϊόντα και ανάδειξη τοπικών συνταγών και γεύσεων.

Από την πλευρά τους οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και να περιηγηθούν στην ύπαιθρο μέσα από δραστηριότητες που συνδέουν το παρελθόν και το παρόν με το μέλλον της τοπικής γαστρονομίας, στη γη «Ολύμπιων θεών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνώντας με τις κυρίες Έφη Χατζηχηδίρογλου (τηλ.: 6972006316) ή Γιόλντα Ντρούγκα (τηλ.: 6985746669), ή μέσω email στο tourism@dion-olympos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.