# #

11 Σεπ 2021

Η Φυσική Ανοσία που μπορεί να φτάνει και το 30 με 40% πια θα δώσουν σύντομα την απάντηση στην πανδημία.


 

Τρομολαγνεία...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Το τελευταίο διάστημα ακούμε εξωφρενικά πράγματα. Η ενημέρωση του τρόμου έχει ξεφύγει. Δυστυχώς σε αυτήν την τρομολαγνεία συμβάλουν και πολλοί ειδικοί, που παρορμητικά βγαίνουν στα κανάλια και λένε εξωφρενικές βλακείες. Και ο Έλληνας που έχει από πάντα την τάση να είναι και γιατρός και να συμβουλεύει και να δίνει μαντζούνια για θεραπεία όσο εύκολα δίνει και μια συνταγή ενός φαγητού, το τόσο που ακούει το παραλλάσσει και το κάνει τεράστιο. 

Έτσι αρχίσαν να λένε για 5.500 κρούσματα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι οι ίδιοι που προέβλεπαν 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο. Ψευδέστατο. Από που θα προέκυπτε αυτό το νούμερο; Μετρώντας τα άστρα στον καλοκαιρινό ουρανό; Για να μπορούμε να έχουμε τέτοια νούμερα θα έπρεπε να γίνονται πολλές δεκάδες χιλιάδες rapid τεστ από τον ΕΟΔΥ και από ιδιώτες γιατρούς κάτι που δεν έγινε τον χειμώνα. 

Είναι οι ίδιοι που είχαν ομολογήσει ότι έλεγαν ψέματα, ότι θα είναι 5.500 κρούσματα, ενώ οι αλγόριθμοι έδειχναν 25000 κρούσματα, για να μην φοβίσουν τον κόσμο. 

Άντε τώρα να τους πιστέψει κανείς. !!!

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την ανοσία της αγέλης

Αυτή την στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000 σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δυνητικά μπορούν να μεταδώσουν την νόσο» 

Τι σημαίνει αυτό;

Ο κοροναϊός είναι μια ίωση η οποία διαρκεί περίπου 14-15 ημέρες, άρα θεωρητικά αυτό το δεκαπενθήμερο κόλλησαν περίπου 100.000 άτομα κοροναϊό. Το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει υψηλό εδώ και πολλούς μήνες (τουλάχιστον από τον Νοέμβριο) και άρα δεν είναι απίθανο οι αριθμοί των πραγματικών κρουσμάτων και των προηγούμενων μηνών να ήταν παρόμοιο. 
Άρα ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει. 

Αντίστοιχα την εκτίμηση ότι η φυσική ανοσία στον κοροναϊό που αποκτήθηκε στην Ελλάδα μπορεί να φτάνει στο 20-25% έκανε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Γουργουλιάνης, αποκάλυψε ότι στην Μαλεσίνα και τη Δεσκάτη, που έχει πληγεί από τα προηγούμενα πανδημικά κύματα, «η ανοσία που αποκτήθηκε από τη νόσο φτάνει περίπου στο 40% του πληθυσμού. Συνεπώς η φυσική ανοσία που αποκτήθηκε στην πατρίδα μας μπορεί να είναι και 20 – 25%».

Ο καθηγητής τόνισε ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό. Ουσιαστικά πάμε στο να γίνει ο ιός μια ενδημική νόσος».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Ιωάννης Ιωανίδης, το 1/3 των ελλήνων έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό. «Το 55% έχει κάνει το εμβόλιο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καλή κάλυψη. Όχι όλοι. Οι ανοσοκατασταλμένοι συμπολίτες μας δεν αναπτύσσουν καλή κάλυψη στο εμβόλιο».

Η πανδημία του Covid-19 φαίνεται να τελειώνει. 

Απλά χρειάζεται λίγο ακόμα προσοχή για να μην συμβεί αυτό που φοβάται κάθε γιατρός, που έχει δώσει στον ασθενή την κατάλληλη αντιβίωση, ο πυρετός πέφτει και ο ασθενής θεωρώντας ότι όλα πήγαν καλά την σταματά και δεν ακολουθεί τις οδηγίες, που ήταν για μεγαλύτερο διάστημα. Αποτέλεσμα να επανέλθει ο πυρετός. 

Κάτι που έχει συμβεί σήμερα. Δηλαδή το λάθος μήνυμα ότι οι εμβολιασμένοι δεν έχουν κανένα φόβο, δεν αρρωσταίνουν δεν κινδυνεύουν, η επιβράβευση των νέων με 150Ευρώ οδήγησε σε μία χαλαρότητα άνευ προηγουμένου. Όπως δε είπε ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης οδηγούμαστε στο παράδοξο, λόγο αυτού του κλίματος, οι εμβολιασμένοι να κολλάνε τους ανεμβολίαστους.

Και τα εμβόλια αλλά και η Φυσική Ανοσία που μπορεί να φτάνει και το 30 με 40% πια θα δώσουν σύντομα την απάντηση στην πανδημία. 

Δεν χρειάζεται φόβος ούτε από τους διοικούντες που αγωνιούν να μην τους σκάσει άλλη βόμβα στα χέρια (όπως πέρυσι), και έχουν φτάσει να "φυσάνε και τη γιαούρτη", ούτε όμως και από αυτούς που λένε δεν υπάρχει κοροναϊός και όλα είναι μια συνωμοσία οπότε κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Σε ότι αφορά το ζήτημα των μεταλλάξεων ο Καθηγητής Γουργουλιάνης κάνει λόγο για «άχρηστη κουβέντα» και προσθέτει: «Είναι σημαντικό οι επίσημοι φορείς να μετρούν τις μεταλλάξεις, να καταγράφουν και από τις μεταλλάξεις να παρακολουθούν την πορεία του ιού εάν αυτή είναι βάσει σχεδίου. Bάσει σχεδίου σημαίνει εάν ο ιός είναι περισσότερο μεταδοτικός και λιγότερο θανατηφόρος, κάτι που βλέπουμε τώρα… Τη μετάλλαξη Δέλτα δεν την λες και κακή μετάλλαξη. Παράλληλα, θέλω να πω ότι δεν βλέπω πιθανότητα για μια μετάλλαξη περισσότερο θανατηφόρα».

Λίγο προσοχή από όλους και τελειώσαμε. 

Λίγοι μήνες έμειναν



medlabnews.gr iatrikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.