# #

14 Δεκ 2017

H θλιβερή στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είναι μια συνειδητή αντεργατική θέση

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ καλεί ξεχωριστές συγκεντρώσεις από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!!!!!!


Οι «συνεπείς ταξικοί συνδικαλιστές» της διασπάσης πουθενά δεν αναφέρουν πως την 24ωρη απεργία την κήρυξε η τ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ούτε για το που θα κάνουν την συγκέντρωσή τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως την 2αωρη πανελλαδική απεργία την καλεί μόνο το ΠΑΜΕ. 
 Ντροπή… και ξεφτίλα… 


 https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/12/2017&id=16924&pageNo=10
  
Αυτό αποδεικνύει πως οι κύριοι του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ, ποσώς ενδιαφέρονται για την ενότητα της εργατικής τάξης για την οποία κόπτονται στα λόγια, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της 24ωρης απεργίας σε τρίς διαφορετικές συγκεντρώσεις...


 Μια του ΠΑΜΕ στην ομόνοια, 
της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία κλαύθμωνος, και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο Μουσείο. Άσε που το ΠΑΜΕ στις 5μμ καλεί στο Σύνταγμα τους συνταξιούχους σε ξεχωριστεί συγκέντωση.Αίσχος και πάλι αίσχος. Και όλα αυτά την στιγμή που η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Αυτή η θλιβερή στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είναι μια συνειδητή αντεργατική θέση που όχι δεν ευνοεί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ(τα ποσοστά που παίρνει 4-6% το δείχνουν), αλλά απεναντίας τους εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, και απογοητεύει το σύνολο των εργαζόμενων οι οποίοι θα πρέπει αναγκαστικά να ταξινομηθούν και χρωματιστούν κάτω από την στέγη του κάθε συνδικαλιστικού φορέα.

Έτσι τα συνδικάτα κομματικοποιούνται ενώ ο ρόλος τους είναι να ενώνουν τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα ανεξάρτητα και πάνω από τα κόμματα. 

Με αυτά τα δεδομένα η 24ωρη απεργία είναι χαμένη από χέρι. 

 Και έπεται η διάσπαση του εργατικού κινήματος με τους αγρότες καθώς τα μπλόκα των αγροτών του Μπούτα & ΣΙΑ ετοιμάζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 17\12 ενώ θα μπορούσαν να συνεννοηθούν αναμεταξύ τους και να συντονίσουν τους αγώνες τους από κοινού. 
 Αλλά για να γίνουν όλα αυτά προϋποθέτει να υπαρχή μια επαναστατική συνδικαλιστική ηγεσία. Και αυτό είναι το ζητούμενο...

Κώστας Οικοδόμος

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ εκτονωση την λαικη οργη ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου κάνεις κάποιο λάθος, νομίζω. Η κομματικοποίηση στο συνδικαλισμό έγινε απ' το παλικάρι της 'αλλαγής' εκείνον το λεβέντη που τα έκανε όλα όμορφα, ακόμα και το γιο του το Γ.Α.Π. τον έκανε τόσο ωραίο. Έχει κάποια λάθη νομίζω το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ αλλά όχι κι αυτό που του χρεώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.