# #

2 Ιουλ 2021

"Κύριοι και κυρίες της διοίκησης του Δήμου Δίου Ολύμπου Εύκολα χάνετε την ψυχραιμία σας" !!!



 Φαίνεται ότι η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου νομίζει πως η Δημοκρατία είναι μονόλογος. Φαίνεται, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλη άποψη. Γι’ αυτό, όταν βλέπουν δημοσιευμένη την κριτική άποψη ενός συμπολίτη μας, εύκολα χάνουν την ψυχραιμία τους και τελικά, ανάμεσα στα άλλα που απαντούν, λένε, έστω και εκ των υστέρων, κάποιες αλήθειες που βεβαίως δεν τους …βολεύουν! Οι αλήθειες όμως αυτές, ξυπνούν τον κόσμο, τους πολίτες.

Τι έχει συμβεί λοιπόν;


Χθες, λοιπόν, Τρίτη 29/6/2021, ένας επιχειρηματίας από τον Ανατολικό Όλυμπο ο οποίος, φοβούμενος ίσως κάποιες επιθετικές πρακτικές σε βάρος του ή κάποιες εκδικητικές συμπεριφορές εναντίον του, γράφει ανώνυμα, γράφει όμως αλήθειες που καίνε τη σημερινή διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου, όπως και εμείς, εδώ στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, διαπιστώνουμε κάνοντας πάντοτε την έρευνά μας.
Την ίδια μέρα ο Αντιδήμαρχος Δ.Πατσιαρίκας επιχείρησε να απαντήσει σ’ αυτό το δημοσίευμα του επιχειρηματία από τον Ανατολικό.
Και σήμερα το πρωί λάβαμε την ανταπάντηση του επιχειρηματία από τον Ανατολικό προς τον Αντιδήμαρχο κ. Πατσιαρίκα και συνολικά προς τη Διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Και τα τρία κείμενα, κατά χρονική σειρά δημοσίευσης, έχουν ως εξής:

Το αρχικό κείμενο που μας είχε στείλει ο επιχειρηματία από τον Ανατολικό Όλυμπο και που ως ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ αναρτήσαμε / δημοσιεύσαμε, είναι το εξής:

«Η διοίκηση του Δίου-Ολύμπου, τόσο κορόιδα θεωρεί εμάς τους δημότες;

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου,
πριν λίγες ημέρες ο δήμος μας ενημέρωσε όλο περηφάνια ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εξασφαλίζοντας ένα έργο που αφορά την αγροτική οδοποιία στην ενότητα του Δίου αξίας 3.000.000€ περίπου.
Αναρωτήθηκα με ποια κριτήρια εντάχθηκε αυτό το έργο όταν ένα χρόνο η διοίκηση μας βομβάρδιζε με μελέτες που είναι έτοιμες και θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα αυτό. Είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα επιλέγονταν αρκετά έργα αφού ακούγαμε ότι ο δήμος μας έχει ετοιμάσει μελέτες σε όλους τους κωδικούς και μάλιστα από τους πρώτους στην Ελλάδα. 

Προφανώς πολλοί δήμοι έκαναν το ίδιο και η κυβέρνηση τους ζήτησε να ιεραρχήσουν τα έργα που επιθυμούν να ενταχθούν στο “Τρίτσης”.

Ευτυχώς που υπάρχει και το “διαύγεια” και μαθαίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες πώς αποφασίζουν οι άρχοντες μας. Εκεί λοιπόν διαπιστώνει κανείς ότι η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου είχε ως πρώτο το έργο για την αγροτική οδοποιία στην ενότητα του Δίου αξίας 3.000.000€ περίπου, έργο που καθόλου τυχαία επιλέχθηκε.

Πού ήταν τα έργα της ενότητας του ανατολικού Ολύμπου; Τέταρτη, Πέμπτη…. ενδέκατη επιλογή. Αυτή είναι η ιεράρχηση που έκανε η διοίκηση του δήμου μας… 

«Συγχαρητήρια» στον δήμαρχο και στη σημερινή δημοτική αρχή. Περαστικά στους δημότες… 

Τελευταία θέση ήταν το φωτοβολταϊκό πάρκο που θα βοηθούσε τη ΔΕΥΑ να μειώσει τα χρέη της στη ΔΕΗ και με καμάρι το είχε παρουσιάσει ο κ. Φαρμάκης στο ΔΣ. 

Δεν το χρειαζόμαστε πλέον πρόεδρε;


Το έργο που τελικά εντάχθηκε, αφορά μόνο οδοποιία στο Δίον η και στο Βαρικό; Μήπως τελικά αυτός ήταν ο λόγος που ήταν πρώτο στη λίστα; Για να μην είμαι άδικος θα κάνουν οδοποιία στον Ανατολικό 70.000€. ..Δηλαδή τόσα λίγα θα δοθούν στη δημοτική ενότητα η οποία γεμίζει τα ταμεία του δήμου.
Πόσο κορόιδα μας θεωρούν τελικά, για να μην πω χαιβάνια;

Ο επιχειρηματιας του Ανατολικού».


Απαντώντας σ’ αυτό το κείμενο, την ίδια μέρα, ο κ. Δημήτρης Πατσιαρίκας, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Οικονομικών του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ανέφερε τα εξής:

«Ευτυχώς που υπάρχει η διαύγεια και χαίρομαι πάρα πολύ που την διαβάζετε, όμως εφόσον μπαίνετε στον κόπο να ψαχτείτε, καλό θα ήταν να διαβάζετε όλες τις αναρτήσεις και προφανώς να μην γράφετε αναληθή σχόλια μόνο για τις εντυπώσεις. Δημιουργήσαμε νέες μελέτες έργων και επίσης αξιοποιήσαμε όσες παλιότερές ταίριαζαν στο πρόγραμμα και χρειαζόταν μόνο να τροποποιηθούν και να επικαιροποιηθούν, και βέβαια μέσα στα χρονικά ορια που μας επέτρεπε το πρόγραμμα. Είμαστε από τους λίγους δήμους που καταθέσαμε προτάσεις σε όλους τους άξονες των προσκλήσεων.
Τώρα, αφού ξεκινήσαμε αυτήν την συζήτηση ας δούμε τι μπήκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στις προσκλήσεις για την ΔΕ του Ανατολικού Ολύμπου που αναφέρετε.
Πρώτον προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης και αναβάθμιση υποδομών Η/Μ εξοπλισμού δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου με προϋπολογισμό 2.491.291.92 €. Δεύτερον μπήκε ο προσαγωγός από τον Παλιό στον Νέο Παντελεήμονα και ο αγωγός λυμάτων στην επέκταση των Νέων Πόρων με προϋπολογισμό 764,225.80€. Τρίτον, το νούμερο 2 της προτεραιοποίησης, που φαντάζομαι κατά λάθος δεν το ψάξατε, λέει αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου Δίου Ολύμπου οπού αν δείτε καλυτέρα μέσα στην διαύγεια λέει για δυο έργα ένα στο Λιτόχωρο και μια κατασκευή ενός σχολείου στον Πλαταμώνα με προϋπολογισμό 1.275.000€. Τέταρτον το νούμερο 4 της προτεραιοποίησης υποδομές ύδρευσης Δ.Ε Ανατολικού Ολύμπου με προϋπολογισμό 6.007.662€. Πέμπτο, εκτός πλαφόν δηλαδή με απευθείας χρηματοδότηση, ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου με προϋπολογισμό 4.641.320€
Τέλος καλό θα ήταν να κοιτάτε το δήμο μας ως ενιαίο και όχι ως μεμονωμένες ενότητες μιας και μέσα στο πρόγραμμα “Αντώνη Τρίτση” βάλαμε και έργα που αφορούν όλο τον δήμο, όπως το αντισεισμικό πρόγραμμα των δημοτικών κτιρίων, τα υπόγεια και τα επίγεια συστήματα ανακύκλωσης σε πολλές δημοτικές ενότητες , την γενική επισκευή του γυμνάσιου της Λεπτοκαρυάς και του Δημοτικού της Κονταριώτισσας και βέβαια συστήματα ψηφιακής χαρτογράφησης .
Επώνυμα
Δημήτρης Πατσιαρίκας
Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Οικονομικών».

Τέλος, σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30/6/2021, λάβαμε την ανταπάντηση του επιχειρηματία από τον Ανατολικό, προς τον κ. Πατσιαρίκα και γενικότερα προς τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Δίου, Ολύμπου. Αυτή η απάντηση έχει ως εξής:

«Κύριοι και κυρίες της διοίκησης του Δήμου Δίου Ολύμπου
Εύκολα χάνετε την ψυχραιμία σας όταν νιώθετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και βιάζεστε να απαντήσετε με τρόπο όμως που φανερώνει τη νοοτροπία και το χαρακτήρα σας.
Εντυπώσεις εσείς δημιουργείτε με τις συνεχείς αναφορές σας σε μελέτες που ελάχιστες έχετε μετατρέψει σε έργα. Όταν όμως χάνετε την ψυχραιμία σας, λέτε αλήθειες. Ενώ στα ΔΣ δύο χρόνια ακούμε ότι ουσιαστικά παραλάβατε καμένη γη (αν και οι μισοι αντιδήμαρχοι σας ανήκαν στις προηγούμενες διοικήσεις) παραδέχεστε επιτέλους ότι αξιοποιείτε παλιότερες μελέτες προηγούμενων διοικήσεων που χρειάζονται , βέβαια, τροποποίηση και επικαιρο ποίηση.

Εμφανίζεστε ως Μεσσίες που ήρθατε και σώσατε το δήμο. Διαβάζοντας κανείς τις μελέτες που εντάξατε σε προγράμματα, πραγματικά νομίζει ότι κάνετε έργο αλλά στο δελτίο τύπου ξεχάσατε να αναφέρετε ότι δεν είναι δικό σας έργο αλλά ένα έργο που από το 2019 πήρε το δρόμο του.


Συγκεκριμένα το ΔΣ της Δευαδολ με την 28/2019 απόφαση ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης ” προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελεγχου και τηλεχειρισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης και αναβάθμισης υποδομών Η/Μ εξοπλισμού δημοτικής ενότητας Αν. Ολυμπου. 

Φυσικά και δεν ήσασταν εσείς διοίκηση.

Επίσης σκόπιμα εσείς δεν διευκρινίζετε ότι ο προσαγωγος από τον π. Παντελεήμονα και το δίκτυο των Πόρων προϋπολογισμού 403.225€ το πρώτο έργο, και 331.000€ το δεύτερο είναι υποεργα του κύριου έργου με τίτλο” ολοκλήρωση-συσσωματωση δικτύων αποχέτευσης δήμου Δίου Ολύμπου που ο δήμος Δίου Ολύμπου υπέβαλε στο Φιλόδημος με την απόφαση του στις 27-02-2019 όταν διοίκηση δεν ήσασταν εσείς.

Για να γνωρίζει ο κόσμος: πολλά έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» πέρασαν στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Η Έγκριση μελέτης χαρτογράφησης και ψηφιοποίησης δικτύων ύδρευσης Δ.Ε ανατολικού Ολύμπου πάρθηκε στις 15-11-2018 όταν διοίκηση δεν ήσασταν εσείς.

Τα έργα λοιπόν που ” τρέχουν” στον Ανατολικό δεν είναι δικά σας. Όταν θα εντάξετε έργα της διοίκησης σας τότε θα σας επαινέσουμε Αν και για να είμαστε ειλικρινείς έργα των υπαλλήλων είναι που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους.

Αναφορά στο δελτίο τύπου για το φωτοβολταϊκό καμία αφού στη θέση που το έχετε τοποθετήσει το αποκλείετε. 

Επίσης τα έργα ύδρευσης του ανατολικού γνωρίζετε ότι έχουν αποκλειστεί από το “Τρίτσης” αλλά ελπίζουμε ότι τώρα που θυμώσατε θα τα εντάξετε σε άλλα προγράμματα.


Όσο για τα έργα που αναφέρετε σε όλο το δήμο για μία ακόμη φορά τα παρουσιάζετε ως κατόρθωμα. Ειστε διοίκηση δύο χρόνια, σε μια εποχή δυστυχώς πανδημίας που όμως για αυτό το λόγο αντιμετωπίζετε λιγότερα προβλήματα ,αφού τα 3/4 του χρόνου είμαστε σε καραντίνα και το καλοκαίρι χαιρόμαστε που έχουμε κόσμο έστω τα σαββατοκύριακα και με μια κυβέρνηση που στέλνει συνεχώς χρήματα σε όλους τους δήμους, δε θα έπρεπε να κάνετε και κάτι;

Επίσης τόσους ειδικούς συνεργάτες πληρώνουμε, δεν πρέπει να παράγουν και κάποιο έργο; 

Όσο για το αν πρέπει να βλέπουμε το δήμο ενιαίο , το ξανάγραψα ότι έχετε θράσος να το λέτε στους κατοίκους του ανατολικού. Πείτε το όταν θα περνάτε από έναν καθρέφτη.

Τέλος εγώ είμαι ένα άτομο και ψάχνομαι μόνος για να σας απαντήσω ενώ εσείς έχετε όλους τους υπεύθυνους υπαλλήλους στη διάθεσή σας για να απαντήσουν, γιατί μην κοροιδευόμαστε αυτοί απαντούν και όχι οι αιρετοί σας που ούτε καν γνωρίζουν τα έργα.
Στα συμβούλια ειρωνεύεστε τους δημοτικούς συμβούλους όταν κάνουν ερωτήσεις που δε σας αρέσουν οπότε να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει γιατί γράφω ανώνυμα, γιατί διαφορετικά δε θα με αφήνατε σε χλωρό κλαρί όπως λέει ο λαός. Άλλωστε δε φημίζεστε για τη δημοκρατικότητα σας.

Ένα πάντως φαίνεται από την απάντηση σας : είστε ο λαϊκισμός προσωποποιημένος

Ο επιχειρηματίας του ανατολικού».




1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.