# #

25 Μαΐ 2021

Κύριοι του Δ.Δίου-Ολύμπου, άστε τους κομπασμούς για τις γαλάζιες σημαίες και δείτε λίγο τις ακτές μας…

 


Επέστρεψαν οι γαλάζιες σημαίες στον δήμο Δίου Ολύμπου. Μετά τους πανηγυρισμούς ας ακουστεί και μια πιο συγκρατημένη φωνή.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι εννοείται πως θα είναι θετικό ότι ο δήμος μας πήρε γαλάζιες σημαίες αλλά διαβάζοντας κανείς τον τίτλο στο δελτίο τύπου του δήμου, θα νομίζει ότι είχαμε καμιά δεκαριά χρόνια να πάρουμε σημαίες…

Κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, ο ανατολικός Όλυμπος παίρνει σημαίες από το 2001 που θυμάμαι. Ελάχιστες ήταν οι χρονιές που δεν είχε.

Θυμάμαι ότι τη χρονιά εκείνη μάλιστα είχε 8 σημαίες. Το 2006 ήταν 6ος πανελλαδικά σε γαλάζιες σημαίες. Το 2011, όταν όλη η Ελλάδα πήρε μόλις 387 σημαίες, ο δήμος ήταν 20ος πανελλαδικά.

Θυμάμαι επίσης ότι το 2013 είχαμε σημαίες αλλά όχι το 2014, χρονιά που αν δεν με απατά η μνήμη μου υπεύθυνος τότε για αυτές ήταν εν ενεργεία σήμερα αντιδήμαρχος του ..

Δίου Ολύμπου. 

Και επειδή διάβασα σχόλια του τύπου “όταν ο δήμος έχει ικανούς ανθρώπους”… αναρωτιέμαι, το 2014 ο ίδιος άνθρωπος δεν ήταν ικανός ενώ το 2021 είναι ικανός; Μάλλον μεγάλωσε και έβαλε μυαλό…
Μετά το 2015 ο δήμος συνέχισε να είναι στη λίστα με τις γαλάζιες σημαίες αν και το 2019 έχασε κάποιες γιατί η τότε δημοτική αρχή δεν τήρησε κάποιες προϋποθέσεις που σχετίζονταν, αν δεν κάνω λάθος, με τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω σε όσους πανηγυρίζουν ότι πέρυσι ο δήμος είχε ναυαγοσώστες 1 μήνα (κάποια τοπικά site το είχαν αναδείξει) και αυτό για να δείξουμε ότι έχουμε ναυαγοσώστες ώστε να πάρουμε τις σημαίες φέτος.

Όμως, αν πέρυσι η περιοχή είχε τον τουρισμό του 2019, τι θα γινόταν χωρίς ναυαγοσώστες; Αν λοιπόν είναι θέμα ικανών ανθρώπων, γιατί τότε το 2008 το Λιτόχωρο δεν είχε γαλάζιες σημαίες; Ποιος ήταν τότε διοίκηση; Μήπως ήταν ο Τσιφοδήμος με τον...

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.