# #

22 Δεκ 2020

Κορωναϊός - Συγκρίσεις : Ελλάδα - Λευκορωσία

 


Αυτή είναι μια καρικατούρα του Αλεξάντρ Λουκασένκο· του Πρόεδρου της «τελευταίας σοβιετικής δημοκρατίας», της Λευκορωσίας. 

Του στυγνού δικτάτορα, ντε, με το «σιδερένιο χέρι»! 

Αυτουνού που μπουζούριασε για λίγες μέρες, μερικές χιλιάδες «επαναστατών» που θέλανε να κάνουν τη Λευκορωσία μπουρδέλο, παρόμοιο μ' αυτό της Ουκρανίας.


Αυτουνού που οι «δικοί μας», οι κάργα δημοκράτες, με πρώτη και καλύτερη την αφέντρα μας τη... Φράου Καγκελάριο, τρέχανε ξεγλωσσισμένοι το περασμένο καλοκαίρι, να του επιβάλουν κυρώσεις γιατί τάχα μου φαλκίδευσε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη χώρα του (μπορεί και να το έκανε, αν και αποδείξεις δεν υπάρχουν -προσωπικά πιστεύω ότι δεν είχε τέτοια ανάγκη, γιατί η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό του ο μέσος Λευκορώσος, είναι μεγάλη).

Αυτουνού που οι δημοσιοκάφροι μας λοιδορούσαν επειδή χαριτολογώντας περί του κορωναϊού έλεγε στους συμπολίτες του: «απλά πίνετε βότκα και οδηγείτε τρακτέρ και όλα θα πάνε καλά». 

Αυτουνού που αρνήθηκε να επιβάλει #lockdown στη χώρα του, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς από τους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Αυτουνού που τα πενιχρά δημοσιονομικά της χώρας του, ενδεχομένως να μην του επιτρέπουν να συντηρεί πολλές ΜΕΘ (ιδέα δεν έχω) αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα και από πρώτο χέρι, είναι ότι συντηρεί ένα εξαιρετικό υγειονομικό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας -και να το αποτέλεσμα: 

μέχρι χτες η Λευκορωσία, μετρούσε 118 νεκρούς στο εκατομμύριο, ενώ η Ελλάδα 174.

Τα κακά νέα είναι ότι εμείς, μόλις αρχίσαμε να μετράμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.