# #

25 Νοε 2020

Γαλλία...το φασιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει και στην Ελλάδα

 

Διαδηλώσεις και καταστολή στην Γαλλία (Βίντεο)Παρά τις τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις που υπάρχουν σε όλη την Γαλλία, το κυβερνών κόμμα LREM στην Γαλλία και ο σύμμαχός του Agir δεν κάνουν βήμα πίσω στον νόμο  "Καθολικής Ασφάλειας" που εξασφαλίζει πλήρη ασυδοσία στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για οποιονδήποτε κυκλοφορεί τη φωτογραφία ενός αστυνομικού "εν ώρα δράσης". 

Το ότι η Γαλλική κυβέρνηση συμπεριέλαβε και την γενικόλογη αναφορά ότι αυτός που θα κρίνεται ένοχος είναι όποιος/α θα κυκλοφορεί οπτικοακουστικό υλικό "με πρόθεση να βλάψει", αστυνομικό/ους είναι για τα μάτια του κόσμου.

Παρ' όλη, λοιπόν την αστυνομοκρατία και την καταστολή,

ο Γαλλικός λαός δείχνει αποφασισμένος αυτό το φασιστικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.
(Αναμένεται να παρουσιαστεί στη γερουσία τον Γενάρη του 2021 και μετά τη νομοθετική διαδικασία, θα παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Συνταγματικό Συμβούλιο, ώστε να γίνει νόμος του κράτους).

Ολο το βράδυ χτες το Παρίσι και σε μια σειρά Γαλλικές πόλεις - ΝτιζόνMπορντώΛύων κ.α- συγκλονίστηκαν από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια τον νόμο Καθολικής Ασφάλειας. 

Οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν φυσικά άκρατη κρατική καταστολή.


"Μιλάμε για πολύ ξύλο", έγραψε χαρακτηριστικά στο τtwitter της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά. 

Η ίδια μας ενημερώνει ότι με ένας τίτλος λογοπαίγνιο, με διπλή ερμηνεία κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα  Liberation: «Ο θρυμματισμός της Δημοκρατίας» ή  «Η διάρρηξη της Δημοκρατίας»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.