Οι εξελίξεις στη Λιβύη συνιστούν ακόμη μία διάψευση των (περισσότερων ) καθηγητών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η Λιβύη θα γίνει το… Βιετνάμ του Ερντογάν !
Προσέξτε, τι παιχνίδι έπαιξαν οι Ευρωπαίο εταίροι μας, αλλά και οι Ρωσο- Αμερικάνοι… Παιχνίδι που πρέπει να μας γίνει μάθημα… Στις 11 Ιανουαρίου , θέλοντας να ανακόψουν την προέλαση του στρατάρχη Χαφτάρ, που στηρίζεται από τη Ρωσία, τον κάλεσαν μαζί με τον διεθνώς αναγνωριζόμενο τουρκογενή “Πρωθυπουργό” Σάρατζ, που στηρίζουν οι ΗΠΑ , στη συνδιάσκεψη του Βερολίνου, αποσπώντας την συναίνεσή τους για μια πολιτική λύση με σταθερή εκεχειρία…Απέκλεισαν την Ελλάδα, αφού δεν ήταν εμπόλεμη δύναμη …Μόνο αν στέλναμε δυνάμεις θα μας καλούσαν … Και ορθώς δεν στείλαμε…
Συμφώνησαν λοιπόν οι δύο αντιμαχόμενοι, να...
Αποτέλεσμα: Όσο… συζητούσαμε , ο Ερντογάν απώθησε τον Χάφταρ .Έτσι, η Τουρκία μας κύκλωσε από το νότο, με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο διανομής της θαλάσσιας ζώνης , αλλά και εγκατάστασης αεροναυτικής βάσης στην Τρίπολη. Και το πέτυχε, εκμεταλλευόμενος την πολιτική του Αναστασιάδη που , έχοντας τη στήριξη αριστερών, δεξιών , κεντρώων και ακροδεξιών κομμάτων, προχώρησε στον …”πόλεμο των γεωτρήσεων” χωρίς να έχει εξασφαλίσει την αμυντική θωράκιση της κυπριακής ΑΟΖ… Με συνέπεια, να του ζητεί τώρα ευθύνες το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, καταγγέλλοντάς τον, οτι με το να αρνείται τις διαπραγματεύσεις λύσης του κυπριακού, διευκόλυνε τον Ερντογάν στα επιθετικά αντίποινα κατά Ελλάδας και κυπριακής ΑΟΖ, με επτά παράνομες γεωτρήσεις. (Βέβαια και αυτό το κόμμα έπαιξε με την αυταπάτη του φυσικού αερίου , ενώ επί των ημερών η Κύπρος έφθασε στην τραπεζική χρεοκοπία)».
Επειδή το λιβυκό συνδέεται άμεσα με το ελληνοτουρκικό, θα επαναλάβω τους βασικούς, κατά την άποψή μου, δρόμους έναντι της Τουρκίας, όπως τους έχω αναλύσει πρωτίστως στο φιλόξενο στο Μιλιτέρ και στις τηλεοπτικές μου παρεμβάσεις ως… εθελοντής της ενημέρωσης , μετά από 35 χρόνια στο κοινοβουλευτικό – πολιτικό ρεπορτάζ, αποτολμώντας να ενημερώσω το κοινό πέρα από τον εθνικισμό και τον εθνομηδενισμό :
Οι δρόμοι είναι:
–Συμβιβασμός μέσω Χάγης ή μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων , που όμως θα σημάνει απώλεια δικαιωμάτων μας.
–Άρνηση συμβιβασμού, που σημαίνει να είμαστε έτοιμοι να πάμε στρατιώτες, διότι Εθνική Ανεξαρτησία από τον καναπέ δεν γίνεται.
–Τρίτος δρόμος.. « Μισός δρόμος» , όπως τον έχω ονομάσει. Είναι το πάγωμα των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναγκάστηκαν να κάνουν Καραμανλής το 1976 και Παπανδρέου το 1987. Οι οποίοι, παρά την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων κατά των ερευνητικών Χόρα και Πίρι Ρέίς, στο τέλος αποδέχθηκαν το πάγωμα ερευνών – γεωτρήσεων στο Αιγαίο, ώστε να αποφύγουν τον γενικό πόλεμο… Αποδεχόμενοι δηλαδή γκριζάρισμα …
Συμπέρασμα : Που επαναλαμβάνω… μονότονα κόντρα στους ενδοτικούς , αλλά και κόντρα στους θερμόαιμους πολίτες – στρατηγούς του facebook :
Μια αναγκαστική διαπραγμάτευση , αν και όποτε αποφασισθεί, πρέπει να γίνει υπό την προστατευτική σκιάν των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας στο τραπέζι και δικά μας αιτήματα διεκδικήσεων από την Τουρκία…
Εκτός και αν σε ένα θερμό- θερμότατο επεισόδιο, δεν παρέμβουν οι Αμερικάνοι προστάτες μας και καταφέρουμε να κατατροπώσουμε αστραπιαίως , μια και καλή, την Τουρκία , οπότε όλα όσα προβλέπω για συμβιβασμό ή πάγωμα, είναι … περιττά !.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.