# #

12 Αυγ 2016

Ζητώντας απόδειξη καταστρέφετε την οικονομία...

απόδειξη

Οι πόροι ΦΠΑ καθιερώθηκαν με την απόφαση της 21ης Απριλίου 1970, και τούτο διότι οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι δεν θα επαρκούσαν πλέον για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Ο μύθος της απόδειξης. Ένα...
άρθρο που σχολιάστηκε πολύ και έγινε μέσα σε λίγες ημέρες το πλέον δημοφιλές. Οικονομικοί κύκλοι ξεσηκώθηκαν, φοροτεχνικοί διαμαρτυρήθηκαν. Όμως….

Ο μύθος της απόδειξης.

Ο μύθος της απόδειξης είναι ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσει ο απλός κόσμος, για το πως εξαφανίζεται από την αγορά το χρήμα. Ιδιαίτερα δε όταν οι στρόφιγγες της πρόσβασης στην ρευστότητα έχουν κλείσει προ πολλού.
Ο μύθος τις απόδειξης αναδεικνύει την απάτη των Ευρωπαίων εταίρων μας και μιας κάστας οικονομικών παραγόντων που απολαμβάνουν τα πάντα στην υγειά των κορόιδων.
Ο μύθος της απόδειξης, είναι ένα ακόμα μέσω αποπροσανατολισμού και ενοχοποίησης του λαού, ακριβώς όπως την «έστησε» ο Πάγκαλος με την περιβόητη φράση… «μαζί τα φάγαμε»
Ο μύθος της απόδειξης που ψάχνουμε για ρουφιάνους και καταδότες, ώστε να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Να στρέψουν κυρίως τους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους εναντίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι «κόφτες» για μισθούς και συντάξεις, θα ενεργοποιούνται κάθε φορά που «κλέβουν» την οικονομία οι δεύτεροι.
Φυσικά για τα δις που αρπάζονται αυτήν την ώρα από τους «επενδυτές» τύπου Siemens και Hochtief … «σιγήν ιχθύος».
Ο μύθος της απόδειξης για τον οποίο δεν μιλά κανένας. Που πάνε τα λεφτά που εισπράττονται από το θεσμοθετημένο από την Ε.Ε. ΦΠΑ? 
Δεν χρειάστηκε πολύ ψάξιμο για να βρούμε μέσα από τα γραπτά της Ε.Ε. για το πως τρώνε και πίνουνε οι «ηγέτες» της Ένωσης, για το πως αποφασίζουν να φορολογούν τους λαούς της Ευρώπης για τις ανάγκες τους.

Διαβάζουμε (eur-lex) λοιπόν τον «μηχανισμό των ιδίων πόρων». Ένα θεσμοθετημένο έσοδο για τις ανάγκες της Ε.Ε.

Η προέλευση των ιδίων πόρων προσδιορίζει τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, των κρατών μελών και των κοινοτικών οργάνων, ενώ αφορά και το ζήτημα της οικονομικής αυτονομίας των Κοινοτήτων. 
Η προέλευση των ιδίων πόρων
Οι ίδιοι παραδοσιακοί πόροι (ΙΠΠ) θεωρούνται ως ίδιοι πόροι «εκ φύσεως», και τούτο διότι πρόκειται για έσοδα στο πλαίσιο των κοινοτικών πολιτικών, και όχι για έσοδα προερχόμενα από τα κράτη μέλη με τη μορφή εθνικών εισφορών. Οι σημερινοί ίδιοι πόροι προέρχονται από τελωνειακούς δασμούςγεωργικούς δασμούς,εισφορές ζάχαρης και ενός συντελεστή που εφαρμόζεται στην εναρμονισμένη βάση του φόρου προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ)καθώς και έναν συντελεστή που εφαρμόζεται στο ακαθάριστο εθνικό εισόδημα (ΑΕΕ).
  • Τελωνειακοί δασμοί. Οι τελωνειακοί δασμοί εισπράττονται στα εξωτερικά σύνορα επί των εισαγωγών. 
  • Γεωργικές εισφορές. Οι γεωργικοί δασμοί είναι απλώς δασμοί εισαγωγής που εισπράττονται για τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες γεωργικά προϊόντα. Στους φόρους αυτούς προστίθενται οι εισφορές για την παραγωγή ζάχαρης και ισογλυκόζης. 
  • Φόρος προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ). Ώπα !!! 
Οι πόροι ΦΠΑ καθιερώθηκαν με την απόφαση της 21ης Απριλίου 1970, και τούτο διότι οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι δεν θα επαρκούσαν πλέον για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού. 
  • Ακαθάριστο εθνικό εισόδημα (ΑΕΕ). Το 1988, το Συμβούλιο αποφάσισε να θεσπίσει και έναν τέταρτο ίδιο πόρο, με βάση υπολογισμού, την εποχή εκείνη, το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ). Ο πόρος αυτός προοριζόταν να αντικαταστήσει τον πόρο ΦΠΑ στο ρόλο του δημοσιονομικού εξισορροπιστή. 
Οι ίδιοι πόροι τίθενται στη διάθεση της Ένωσης μηνιαίως από τα κράτη μέλη πιστώνοντας το λογαριασμό «ίδιοι πόροι» που έχει ανοιχθεί από την Επιτροπή, συνήθως στην εθνική κεντρική τράπεζα. Οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι εγγράφονται κάθε μήνα με το ρυθμό που εισπράττονται. Ως προς τους πόρους ΦΠΑ και ΑΕΕ, αυτοί αποδίδονται στην Επιτροπή την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, και τούτο κατά το ένα δωδέκατο του προβλεπόμενου ύψους τους που εμφαίνεται στον κοινοτικό προϋπολογισμό.Όσον αφορά τις ειδικές ανάγκες πληρωμής των γεωργικών δαπανών, είναι δυνατό, ωστόσο, να κληθούν τα κράτη μέλη από την Επιτροπή να προκαταβάλλουν έναν ή δύο μήνες κατά το πρώτο τρίμηνο εγγραφής των προβλεπομένων ποσών ως πόρους του ΦΠΑ και/ή του ΑΕΕ…»
Με τα γραπτά της Ε.Ε. λοιπόν, η εθνική οικονομία πάει περίπατο.
Ή καλύτερα πάει Βρυξέλλες.
Ζητώντας απόδειξη ενισχύετε την μεγάλη οικογένεια των Βρυξελλών. Κάποτε ξέραμε ότι οι ίδιοι πόροι είναι η αυτοχρηματοδότηση.  Τώρα μάθαμε ότι όταν πληρώνει ο λαός λέγονται κι έτσι.
απόδειξη
Μαντέψτε από που προέρχονται οι «ίδιοι πόροι» για τα έξοδά τους

Ποιος είναι ο περιβόητος μύθος της απόδειξης που χώρισε την κοινωνία στους μεν και στους δε?

Γράφει η Ντίνα Μαγιάρου
Σας έχουν πείσει ότι ζητώντας απόδειξη προσφέρετε στην εθνική οικονομία? Μπούρδες. Με την βοήθειά σας εξαφανίζουν το χρήμα από την αγορά.
Δείτε πως εξαφανίζουν με το ΦΠΑ – δηλαδή με την απόδειξη που ζητάτε – το χρήμα από την χώρα μας:

Ας υποθέσουμε ότι έχετε στην κατοχή σας ένα 100ευρω. Ας υποθέσουμε…

-Πάτε στον υδραυλικό και του λέτε θέλω απόδειξη για την εργασία των 80,64 € που σας έκανε και σας παίρνει φυσιολογικά όλο το 100ρικο.
Τότε το 100ρικο γίνεται στον υδραυλικό – ως δια της οδηγίας της Ε.Ε. – 80,64€. Τα 19,36 ταξιδεύουν για τους «θεσμούς» με την μορφή ΦΠΑ και όχι για το κράτος που διατυμπανίζουν…
-Παίρνει ο υδραυλικός τα χρήματα που του έμειναν και για μια βλάβη λέει στον ηλεκτρολόγο ότι θέλει απόδειξη για τα 80,64€
Τότε τα 80,64€ γίνονται 65,03 €, τα υπόλοιπα στους «θεσμούς»…
-Πάει ο ηλεκτρολόγος στο γιατρό και θέλει απόδειξη.
Τα 65,03 ευρώ γίνονται 52,44€ …
-Πάει ο γιατρός στο χασάπη και του λέει θέλω απόδειξη…
Από τα 52,44€ μένουν και πάλι ως δια μαγείας …42,29 €
-Πάει ο χασάπης να πάρει βιβλία στο παιδί του και από τα 42,29€ με απόδειξη μένουν στον βιβλιοπώλη τα 34,10
-Ο βιβλιοπώλης πάει στον μανάβη με τα 34,10 και με την απόδειξη που κόβει ο μανάβης μένουν σε αυτόν τα 27,5 €
-Πάει ο μανάβης στον ψαρά και από τα 27,5 € με απόδειξη του μένουν τα 22,20€…
Στο τέλος πρέπει να πληρώσει και τον φόρο εισοδήματος αλλά και το ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που του άφησε ο παπούς του….
Καταφέρνει με πολύ κόπο να πληρώσει τον φόρο του και … του κόβουν το ρεύμα.
Φυσικά για τον φόρο που πληρώνει δεν έχει καμία παροχή και ανταποδοτικότητα.
Υγεία, χωρίς υγεία, παιδεία χωρίς παιδεία, δρόμους και γεφύρια για να τα διαβεί πρέπει να πληρώσει στους Έλληνες, Γάλλους και στους Γερμανούς …»επενδυτές»… διόδια. Μετά την TTIP μερτικό θα ‘χουν και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί μας.
Φυσικά θα απαντήσουν πολλοί… Μα με το ΦΠΑ επιστρέφουν τα λεφτά μας μέσω της Ε.Ε. του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων…
Ένα θα σας πω…η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, αγοράζει τα κόκκινα δάνεια που τα έκαναν κόκκινα με το παραπάνω κόλπο και ψηφίζοντας «νόμιμους» υπερβολικούς φόρους για να μην μπορούν να πληρώσουν τα κορόιδα.
Όσο για τα ΕΣΠΑ… κοιτάξτε δεξιά κι αριστερά τις ταμπέλες που πέρασαν όλα τα έργα αυτά, στο ΤΑΙΠΕΔ και στους συμμάχους μας Γερμανούς της Hochtief
Η αδυναμία πληρωμής φόρων δεν είναι έγκλημα.
Έγκλημα είναι να απαιτούν φόρους από την λαϊκή οικογένεια και όχι από τους οικονομικά ισχυρούς.
Έγκλημα είναι η ηθική αυτουργία για τους χιλιάδες αυτόχειρες, έγκλημα είναι οι θάνατοι λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην υγεία, έγκλημα είναι η σύγχρονη δουλεία, η μετανάστευση της νέας γενιάς, έγκλημα είναι η ανεργία και η φτώχεια που μας επέβαλαν αυτοί που προστατεύουν την δημοκρατία και το πολίτευμα… Σαν τον Ερντογάν
Έτσι εξαφανίζεται το χρήμα από την Ελληνική οικονομία. Νέο χρήμα δεν πέφτει, Μόνο χαράτσια για τους «θεσμούς»

Τι είναι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

Φοροδιαφυγή είναι η είσπραξη των φόρων όταν φεύγουν από την χώρα μας και ταξιδεύουν στις τσέπες των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, των πολιτικών…
Όσο για την επιστροφή φόρου… θα την καρπωθούν οι Γερμανοί για τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν.
Ρωτούν πολλοί: Είναι δυνατόν να είναι σωστό να μην κόβεις αποδείξεις?
ΝΑΙ, το μεγάλο κεφάλαιο θέλει να κόβεις αποδείξεις για να εισπράττει το ΦΠΑ… από την άλλη πόρτα… που λέγεται Ε.Ε.
Έτσι εξαφανίζει το χρήμα.
Έρχεται μετά και στο δανείζει με τόκο.
Εξαφανίζει την μικρομεσαία επιχείρηση η οποία δεν αντέχει την υπερφορολόγηση και κατακυριεύει την αγορά. Μετά φτιάχνει και τις ειδικές οικονομικές ζώνες κι εσύ μένεις άνεργος …αλλά πιόνι τους.

Ποιοι στ’ αλήθεια φοροδιαφεύγουν.

Φοροδιαφυγή Νο 1

ΑΠΌΔΕΙΞΗ
Η φοροδιαφυγή, στις αντιπροσωπείες της BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα σε τρία μόνο χρόνια (2011-2014), ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.
Οι τρεις αντιπροσωπείες των γερμανικών κολοσσών στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζονται να εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων με τιμές 10.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα αυτά κόστιζαν από 90.000 έως 100.000 ευρώ. Το Spiegel μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα μια Mercedes S-Class 500 χρώματος μπλε η οποία εισήχθη στη χώρα μας αντί 22.135 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία της και κατ’ επέκταση η τιμή πώλησης ήταν τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Η κομπίνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα δημοσίευματα, να αποφεύγουν την πληρωμή ανάλογου ΦΠΑ, αλλά και φόρου πολυτελείας.
Η φοροδιαφυγή, στις αντιπροσωπείες της BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014, ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

Φοροδιαφυγή Νο 2

απόδειξη
Η γερμανική εταιρία Hochtief που καταδικάστηκε για κλοπή φόρων αξίας 167 εκατομμυρίων από το Ελ. Βενιζέλος, συμμετέχει σε έργα που τα προ-πληρώνει ο πολίτης μαζί με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα.
Η γερμανική εταιρία Hochtief (συνεργάτης του κ. Μπόμπολα) η οποία επί 20 έτη διαχειριζόταν την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεβε φόρους αξίας 167 εκατομμυρίων και μετά απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναγνωρίστηκε η φοροκλοπή.
Ενώ έκλεβε φόρους, βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να αναλαμβάνει τα μεγάλα έργα, όπου χρηματοδοτούνται από εμάς (Τράπεζες που χρηματοδοτήσαμε και κράτος με τους φόρους), και την Ε.Ε. μέσω των ΕΣΠΑ (ΦΠΑ). Φυσικά τα έργα είναι ιδιωτικά και θα παραμείνουν ιδιωτικά. Παράδειγμα στην «Ολυμπία οδό» Πληρώνεις και τα διόδια στην Hochtief για τον δρόμο που θα φτιάξει με τα λεφτά μας και θα τον έχει για εκμετάλλευση για καμιά κατοστή χρόνια. Η εταιρεία (από την διαφήμισή της) δραστηριοποιείται σήμερα σε ένα σύνολο 25 έργων ΣΔΙΤ που αντιπροσωπεύει όγκο επενδύσεων πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.!!!

Φοροδιαφυγή Νο 3

Απόδειξη
Τα c4i η Siemens και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, έχουν εκπορνεύσει όλο σχεδόν το κοινοβούλιο.
Παρά την ύπαρξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο υπολόγιζε τη ζημιά του Δημοσίου σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.από το σκάνδαλο siemens, οι αρχές μας ως σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες με βαρύ κατηγορητήριο και στην κατοχική δικαιοσύνη ΔΕΝ πρόκειται να εισπράξουν τίποτα.
Ο ερχόμενος σωτήρας Κυριάκος έρχεται στον ανθόσπαρτο δρόμο των δωροδοκιών του Γερμανικού κολοσσού. Το δε μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα είναι αντίστοιχο της απάτης. Ακόμα και ο Προκόπης που υπέγραψε την ζημιογόνο σύμβαση c4i με την siemens είναι υπόλογος.
Αν συμφωνείτε με τις απόψεις μας … διαδώστε το άρθρο… Έτσι μπορείτε να προσφέρετε στην εθνική μας οικονομία…
Να συμπληρώσω γιατί πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν, έχοντας ως μητέρα και αδερφή την Ε.Ε.
  • Διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι το άρθρο είναι απαράδεκτο, άθλιο και φτηνό.
  • Διαφωνούν ότι το ΦΠΑ το αρπάζουν και δεν επιστρέφει στην Ελληνική οικονομία.
  • Διαφωνούν ότι δεν προσφέρει τίποτα ανταποδοτικό ο θεσμός του ΦΠΑ της Ε.Ε. δυστυχώς γι αυτούς χωρίς ένα επιχείρημα.
  • Διαφωνούν οικονομικοί επιστήμονες και λογιστές, τσιράκια του συστήματος, κρατικοδίαιτοι, γενίτσαροι του φορολογικού μηχανισμού των Βρυξελλών….
  • Διαφωνούν αλλά κανείς δεν λέει τι γίνεται το ΦΠΑ.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι, ο ΦΠΑ δεν έχει σχέση με την ανταποδοτικότητα του φόρου εισοδήματος ο οποίος είναι αυτός που πληρώνει την κοινωνική πολιτική, τους μισθούς της εκτελεστικής εξουσίας, της δικαστικής, της νομοθετικής και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Το άρθρο είναι απλό και κατανοητό σε όσους νοιώθουν στο πετσί τους την αδικία, την ανεργία, την φτώχεια. Το άρθρο είναι για τους ανθρώπους του μόχθου και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Στο άρθρο, ευτυχώς συμφωνούν, χιλιάδες αναγνώστες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, οικονομολόγοι, εργάτες, άνεργοι, μικρομεσαίοι, φοιτητές, γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί…. που διαμαρτύρονται για την κλοπή του της ελπίδας, την ανύπαρκτη οικονομία, την ανύπαρκτη υγεία,την άθλια παιδεία, την μετανάστευση της νέας γενιάς, την τυφλή δικαιοσύνη, την βρόμικη δημοκρατία.
Αυτός λοιπόν ήταν ο μύθος της απόδειξης. Με τη βοήθειά σας θα διαδοθεί και θα χαλάσει λίγο τα σχέδιά τους. Τα σχέδια που τρώνε πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
απόδειξη
Μήπως οι κοινωνικές ανισότητες δεν είναι έργο των «σοφών» 
της Ε.Ε. και του κεφαλαίου?

Επιμέλεια άρθρου: Χριστίνα Δημητρίου
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.