# #

26 Ιουν 2016

Ποιος είναι ο λόγος που η δυναστεία του Κωνσταντίνου επέλεξε τελικά τον Χριστό αντί του Μίθρα;Δεν πιστεύω πως θα μάθουμε ποτέ το λόγο που η δυναστεία του Κωνσταντίνου επέλεξε τελικά τον Χριστό αντί του Μίθρα.
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Προσωπικά πιστεύω πως την πλάστιγγα έγειρε ο αντιρωμαϊκός χαρακτήρας του Χριστιανισμού. Μιας θρησκείας που βρήκε απήχηση στους λαούς της Ανατολής, στους δούλους, στους φτωχούς και στους δυστυχισμένους ανθρώπους της εποχής του. Δηλαδή σε αυτούς που είχε ξεχειλίσει το μίσος κατά της ρωμαϊκής κυριαρχίας. Και αναζητούσαν κάθε τρόπο να καταλύσουν την αυτοκρατορία.

Ο Χριστιανισμός δεν ήταν θρησκεία....
Ήταν ένα πολιτικό-επαναστατικό-αντιρωμαϊκό κίνημα με προβειά θρησκείας.

Ο σταυρός, το τιμωρητικό όργανο κάθε επαναστατικής κίνησης, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έγινε σύμβολο αυτής της νέας δοξασίας. Και κάτω απ’ αυτό ενώθηκε κάθε δυστυχισμένη αλλά και αποφασισμένη για εκδίκηση ύπαρξη.

Ας μην ξεχνάμε πως τον 1ο αιώνα καταστράφηκε η Ιουδαία, η Ιερουσαλήμ και ο Ναός, δηλαδή ό,τι πιο ιερό διέθεταν οι Εβραίοι, που αποτέλεσαν τους πρώτους φανατικούς οπαδούς του Χριστιανισμού.

Ο Μιθραϊσμός, αν κι ανατολίτικη θρησκεία, δεν είχε αντιρωμαϊκό χαρακτήρα. Αντίθετα είχε ταυτιστεί με τις ρωμαϊκές λεγεώνες, αυτές που ο Καίσαρας έστελνε για να καταπνίξουν κάθε κοινωνική και εθνική εξέγερση.

Το ποιοι ήταν παραγματικά οι Χριστιανοί φάνηκε αμέσως με το που πήραν την εξουσία. Γιατί αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός τους: να καταλύσουν τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, να εκδικηθούν τη Ρώμη, να καταστρέψουν οτιδήποτε θύμιζε το παλιό καθεστώς (θρησκεία, πολιτισμό κ.λπ.) και να εγκαθιδρύσουν τη δική τους "χιλιετή Βασιλεία του Θεού"!

Οι Χριστιανοί προκάλεσαν το μεγαλύτερο πολιτιστικό έγκλημα της ιστορίας. Ισοπέδωσαν φυλές, γλώσσες, θρησκείες, πολιτισμούς. Τα πάντα! Για να επιβάλουν τη δική τους φασιστική θεοκρατία.

Ένα απ’ τα ισχυρότερα όπλα του Χριστιανισμού ήταν οι γυναίκες. 
Αυτές μεγάλωναν τα παιδιά κι αυτές έκαναν την πρώτη πλύση εγκεφάλου στους νέους ανθρώπους.

Η απήχηση του Χριστιανισμού στις γυναίκες ήταν μεγάλη. 
Κι αυτές, βυθισμένες στην αμάθεια και στη θρησκοληψία, μεγάλωναν τα παιδιά τους δηλητηριάζοντας τα μυαλά τους με ό,τι πιο ανορθολογικό και παρανοϊκό κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στην Ανατ. Μεσόγειο.

Ο Μιθραϊσμός, αντίθετα, ήταν μια κατεξοχήν αντρική θρησκεία. 
Συνεπώς δεν διέθετε αυτόν τον πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό.

Η Χριστιανική Εκκλησία είχε απ’ την αρχή κατανοήσει τη δύναμη της ολοκληρωτικής προπαγάνδας. 

Γι’ αυτό, ακόμη και σήμερα, επιμένει στους νηπιοβαπτισμούς, στα κατηχητικά, στις νεανικές κατασκηνώσεις, στον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών κ.λπ. Θέλει να διαλύσει τα μυαλά των ανθρώπων απ’ την τρυφερή τους ηλικία. Γιατί ξέρει πως μόνο έτσι θα μπορεί να τους χειραγωγεί σε όλη τους τη ζωή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.