# #

29 Ιουν 2016

Ο νεοραγιαδισμός της «διανόησης» σε όλο του το μεγαλείο.

Ο Κονφερασιέ της πολιτικής αγυρτείας
«Δεν μπορείς να απαιτείς από τον Τσίπρα να πάει στα άκρα την αντίστασή του, ενώ εσύ ίσως να μην είσαι έτοιμος να το κάνεις», επισημαίνει ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξή του στην ΕφΣυν.

Το ότι ο επώνυμος καλλιτεχνικός κόσμος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι μια σκληρή και συνάμα πικρή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Δεν φανταζόμουν όμως ότι θα εκφραζόταν και με φράσεις όπως η παραπάνω του κ. Κιμούλη, αποκαλύπτοντας το νεοραγιαδισμό της «διανόησης» σε όλο του το μεγαλείο.

Δίκαια και άξια μπορεί να μετονομαστεί από Κιμούλης σε... Σκυφτούλης*, από ηθο-ποιός της κοινωνικής συνείδησης σε κακο-ποιό της, που αναιρεί και προσβάλλει την σχέση της τέχνης με την κοινωνική πραγματικότητα.

Ευτυχώς που δεν αρέσκεται να το κάνει μόνο μέσα από την τέχνη του, αλλά προχωρά και σε πολιτικές δηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους αμύητους ιθαγενείς να αποκαθηλώσουν υπερεκτιμημένα ινδάλματα του ποιείν το ήθος. Κι έχουμε μπόλικα από δαύτα!

Φαίνεται πως ο κ. Σκυφτούλης, όταν κατέβηκε στο Σύνταγμα την 4η Ιουλίου 2015 ως ο επίσημος κονφερασιέ προς υποστήριξη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του αφεντικού του, ήταν από...πριν πεπεισμένος πως οι χιλιάδες κόσμου που με την ψυχή τους κατέθεταν την ετοιμότητά τους σε μια οιονεί αντίσταση, δεν ήταν διατεθειμένοι να το πάνε στα άκρα. Εξ' άλλου γι' αυτό φρόντισε η καθεστωτική αριστερά. Να δολοφονήσει την ελπίδα.

Κι έτσι σήμερα, με χυδαιότητα κακο-ποιού και στο όνομα των άλλων, δηλώνει την προσωπική του ανεπάρκεια, τον δικό του ραγιαδισμό, την δική του ανετοιμότητα στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μας.

Όχι κ Σκυφτούλη. Εσείς δεν είστε, και ούτε θα είστε ποτέ έτοιμος να υπερασπίσετε την λαϊκή κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική χειραφέτηση, γιατί ποτέ δεν υπηρετήσατε την τέχνη σας στο όνομα της κοινωνικής συνείδησης και από την μεριά των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας μας. Γι' αυτό σήμερα αβασάνιστα ρίχνεται το φταίξιμο στην «κινηματικού τύπου αντίδραση του λαού μας, που δεν είχε συνέχεια, που εκδηλωνόταν για ένα διάστημα κι έσβηνε μετά», όπως ισχυρίζεστε. Οποία υπο-κρισία, πέρα και μακρυά από το κοινωνικό λειτούργημά σας.

Εσείς είστε αυτός που μιλά για πλήρη καταστροφή, για στάχτη και μπούρμπερη, αν ο Τσίπρας εκείνες τις κρίσιμες ώρες υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Γιατί βέβαια, όταν μιλάτε εκ του ασφαλούς, πέρα και μακρυά από την δυστυχία και τον θάνατο και υπό την σκέπη της πολιτικής εξουσίας, δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι στάχτη και μπούρμπερη, πλήρη καταστροφή, επισυμβαίνει σήμερα με την επιλογή της υποτέλειας και του δοσιλογισμού των αφεντικών σας. Κι ως γνήσιος εκπρόσωπος αυτής της διανόησης που έχει ανάγκη την πολιτική προστασία της  εκάστοτε εξουσίας για να αποδομεί το ήθος του λαού μας, σπεύδετε να την υπερασπίσετε. 

Ανήκετε στην ανίερη συμμαχία των προθύμων, που θέλουν τον λαό μας δέσμιο και δούλο των απεχθών πράξεων που συντελούνται 6 χρόνια τώρα με κάθε κυβέρνηση. Είστε εκπρόσωπος της ήττας του πολιτικού προδοτικού κατεστημένου, και έχετε και το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο στους δυστυχείς που δεν το πάνε μέχρι τα άκρα!

Αναμένοντας πλέον την τοποθέτησή σας σε περίοπτη θέση, δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται και θα το πάνε μέχρι το τέλος και στα άκρα αν χρειαστεί.


Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου (από seisaxthia-epam)

1 σχόλιο:

  1. Αν σκέπτονταν έτσι οι Έλληνες στην επανάσταση του 1821 οι ξυπόλυτοι,οι πάμφτωχοι σήμερα θα λεγόσουν Μαχμούτ κι εγώ Λειλά!Σαν το Κιμούλη υπήρχαν πολλοί έλληνες εκείνη την εποχή,ήταν οι βολεμένοι,αυτοί που πατούσαν σε δύο βάρκες,και με τον Οθωμανό αλλά αν πετύχει η επανάσταση και με το ξυπόλυτο έλληνα.Θαυμάστε ραγιαδισμό καλά να μας κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.