# #

20 Απρ 2016

Εγκληματίες....Μεγάλη μείωση στις αναπηρικές συντάξεις. Απείραχτες οι βουλευτικές συντάξεις


«Mεγάλη είναι η μείωση που προβλέπεται στις αναπηρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, η εθνική σύνταξη, δηλαδή τα 384 ευρώ θα καταβάλλονται ολόκληρα, μόνο αν η αναπηρία είναι πάνω από ..
80%. 

Αν είναι από 67% έως και 79%, ο δικαιούχος θα παίρνει το 75% της σύνταξης και από εκεί και κάτω το 50% των 384 ευρώ» ανέφερε αναλυτικά ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Συντάξεις χηρείας θα δίνονται σε ηλικίες άνω των 55 ετών. Όποιος είναι κάτω από 55 ετών θα παίρνει τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια και θα έχει μια επιδότηση εργοδοτικής εισφοράς για 2 χρόνια», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με το ΕΚΑΣ, «κόβεται το 20% των δικαιούχων, ενώ το 2019 θα κοπεί το 100%».

Το νέο ασφαλιστικό δεν αγγίζει τις βουλευτικές συντάξεις

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του Ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς κι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, όπως και αθλητές ή θύματα τρομοκρατίας που λαμβάνουν τιμητικές συντάξεις.

Διευκρινίσεις για το ζήτημα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ότι «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ήταν η εξήγηση του υπουργού Εργασίας.

http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/04/blog-post_890.html#ixzz46NrXfI21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.