# #

22 Δεκ 2015

Για να μπει η Τσεχία στη θέση της πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι κι όχι να γονατίζουμε...

Η Τσεχία δεν πρόκειται να πεισθεί με διπλωματίαΌσο και να ακούμε για διάφορες κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, η Τσεχία δεν πρόκειται να πεισθεί με διπλωματία.

Και ο πρώτος λόγος είναι ότι οι Τσέχοι δεν είναι ψηφοφόροι και δεν μπορούν ν’ ακούσουν την προπαγάνδα μιας ιδεολογίας που δεν σέβεται ούτε την πατρίδα μας στα πιο θεμελιακά της στοιχεία.

Ποιον να πείσεις όταν ήθελες να κάνεις αυτό που σου ζητούν να κάνεις και λες ότι εξοργίζεσαι κι ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι θέσεις, ενώ προωθήθηκαν επίσημα. Απλώς η Τσεχία δεν ξέρει από τις κομματικές κολοτούμπες που εξέπληξαν το πανελλήνιο και δεν έχει προλάβει τις κινήσεις ανασύνταξης που ..
ξάφνιασαν κάθε ξένο.

Δεν φτάνει λοιπόν που τόσος κόσμος έπεσε στην παγίδα μιας τραγικής κωμωδίας, κατηγορούμε την Τσεχία λες και δεν ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλά.

Και βέβαια η Τσεχία είναι απαράδεκτη όσον αφορά στην Ευρωζώνη, αλλά ας μην ξεχνάμε ποιος άρχισε αυτήν την κίνηση.

Όταν είσαι ο ίδιος απαράδεκτος με την Ελλάδα για λόγους δογματισμού, μη θες να μας βγεις και από πάνω. Η Τσεχία για να πεισθεί χρειάζεται απλώς αξιοπιστία και στρατηγική.

Με άλλα λόγια, πράξεις πραγματικότητας κι όχι αφηρημένα λόγια.
Και δεν είναι οι πρεσβείες που θα αλλάξουν τίποτα. Εδώ το θέμα αφορά άμεσα τα Υπουργεία αρμόδια και μη, διότι πρόκειται για την υπόσταση της πατρίδας μας κι όχι για φρου φρου κι αρώματα.

Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων εξαρτάται κι από την εικόνα που προβάλουμε στο εξωτερικό όμως αυτή επηρεάζεται και από τις εσωτερικές μας κινήσεις.

Για να μπει η Τσεχία στη θέση της πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι κι όχι να γονατίζουμε, επειδή το λέει κάποιο κόμμα.

Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.