# #

26 Δεκ 2015

"Η Μαστογραφία "στελνει" τις γυναικες πιο γρηγορα στο φέρετρο και αυξανει το ρισκο για καρκινο του μαστου μεχρι και 30%!!"

Ακόμη και με τα πάγια στοιχεία που στηρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τηνυγεία και τον κίνδυνο των μαστογραφιών, η ιατρική κοινότητα σπρώχνει ακόμα τη θεωρια
αυτη σαν τα προβατα προς σφαγη. Εκτός της υπερδιάγνωσης και την περιττή θεραπεία των καρκίνων,οι μαστογραφίες λογω της ακτινοβολίας μπορει να επιφερει τον ιδιο τον καρκίνο του μαστού , αυξάνοντας ετσι πολλούς παράγοντες κινδύνου για την ασθενεια.

Η μαστογραφία είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τροπος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και με καλό λόγο για την ιατρική κοινότητα. Τους δίνει περισσότερους ασθενείς. Οι προβολές του καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού δημιουργουν φοβο αφενος και αποτυγχάνουν να ...
αντιμετωπίσουν την πρόληψη αφετερου. Μια Διάγνωση του καρκίνου που δεν θα είχε ποτέ προκαλέσει συμπτώματα ή θανατο στη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας μπορεί να εκθέσει μια γυναίκα στους άμεσους κινδύνους της θεραπείας (χειρουργική παραμόρφωση ή τοξικότητα από ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία ή χημειοθεραπεία), αργά επακόλουθα (λεμφοίδημα), και αργές επιδράσεις της θεραπευτικής ακτινοβολίας (νέα καρκίνους, ουλές, ή καρδιακή τοξικότητα).
Οι προσυμπτωματικό έλεγχοι του καρκίνου του μαστού δεν παίζουν άμεσο ρόλο στην μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού σε όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου. 

Μέρος της αποτυχίας συσχετίζεται με περισσότερα από 70 τοις εκατό των μαστογραφικά, ανιχνεύσιμων όγκων είναι ψευδώς θετικά που οδηγεί σε περιττές και επεμβατικές βιοψίες και επακόλουθη θεραπεία του καρκίνου, όπως η ακτινοβολία που η ίδια προκαλεί καρκίνο.

Περισσότεροι από τους μισούς καρκινους δημιουργουτναι λογω υπερδιάγνωσης..
Από όλους τους καρκίνους του μαστού που ανιχνεύονται από μαστογραφίες, έως και 54% εκτιμάται ότι θα είναι τα αποτελέσματα της υπερδιάγνωσης. Οι καλύτερες εκτιμήσεις της υπερδιάγνωσης προέρχονται είτε από τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των RCT της διαλογής ή τον υπολογισμό της επιπλέον εμφάνισης σε μεγάλα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.

Δεν εχουμε μεχρι τωρα καμμία απόδειξη ποτέ που να στηριζει το γεγονος οτι ,επειδή ακολουθησαν τις συστάσεις που κάνουν για την τακτική περιοδική εξέταση και μαστογραφία σε οποιαδήποτε ηλικία, οπως οι συστάσεις από την Κοινωνία της απεικόνισης του μαστού (SBI) και το Αμερικανικό Κολέγιο Ακτινολογίας (ACR) στην εξεταση μαστού για προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου.. προωθούν τώρα οτι. ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού θα πρέπει να αρχίσει στην ηλικία των 40 και νωρίτερα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. 

Αυτο Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολεγίου Ακτινολογίας (JACR), οι συστάσεις που απελευθερώνονται από το SBI και ACR αναφέρουν ότι ο μέσος ασθενής θα πρέπει να αρχίσει ετήσιο προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού στην ηλικία των 40. Ο στόχος τους είναι, επίσης, οι γυναίκες στα 30 τους, εφόσον θεωρούνται \ " υψηλού κινδύνου \ "όπως δηλώνεται.

Κατά μέσο όρο, το 10% των γυναικών θα πρέπει να ανακληθεί από κάθε εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου για περαιτέρω δοκιμές, και μόνο 5 από τις 100 γυναίκες υπενθύμιζουμε, θα έχουν καρκίνο. Περίπου 50% των γυναικών ετησίως για 10 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βιώσουν μια ψευδή θετικά, εκ των οποίων 7% έως 17% θα έχουν βιοψίες. Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται όσο το 30% σε μια δεδομένη χρονική περίοδο 10 χρόνων από γυναίκες που εκτίθενται σε ετήσια μαστογραφία. 

Ανακριβής ακόμα και όταν υπάρχει καρκίνος
Το 6% έως 46% των γυναικών με διηθητικό καρκίνο, θα έχει αρνητικές μαστογραφίες, ειδικά αν είναι νέοι, έχουν πυκνούς μαστούς, ή έχουν βλεννώδες, λοβιακους ή γρήγορα αναπτυσσόμενους καρκίνους.

Μεταλλάξεις που προκαλουνται από ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, ειδικά εάν συμβεί έκθεση πριν την ηλικία των 30 ετών και είναι σε υψηλές δόσεις, όπως από θεραπεία ακτινοβολίας για ασθένεια Hodgkin. Η δόση για το καρκινο του μαστού είναι περίπου 4 mSv και εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσει καρκίνο. Ένα Sv είναι ισοδύναμο με 200 μαστογραφίες. Ο επιπολασμος είναι τουλάχιστον 8 έτη, και ο αυξημένος κίνδυνος είναι η δια βίου.

Το ποσοστό του προχωρημένου καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες από τις ΗΠΑ 25 έως 39 ετών, σχεδόν διπλασιάστηκε 1976 με 2009, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να είναι θέμα τύχης.
Το 1976, 1.53 έξω από κάθε 100.000 αμερικανιδες γυναίκες 25 έως 39 ετών, διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, απο μια μελέτη της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Μέχρι το 2009, το ποσοστό είχε σχεδόν διπλασιαστεί σε 2,9 ανά 100.000 γυναίκες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα - μια διαφορά πολύ μεγάλο για να είναι αποτέλεσμα τύχης. 

Οι κίνδυνοι της ρουτίνας Μαστογραφίας
Η πρόσφατη διαμάχη Komen στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βουίζει για την ανατροπή της πολιτικής της για την απόφαση της να περικόψει τη χρηματοδότηση αυτης και τις διαδικασίες εξέτασης μαστογραφίας. Το πραγματικό ζήτημα για τις γυναίκες για την υγεία τους,δεν είναι σχετικά με τη χρηματοδότηση, αλλά για τις θανατηφόρες επιπτώσεις από την ακτινοβολία που εκπέμπονται από τις συσκευές ανίχνευσης μαστογραφίας.

1) Οι τακτικές μαστογραφίες είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικές στην πρόληψη των θανάτων από καρκίνο του μαστού και πολύ περισσότερο αναμένεται να προκαλέσει περιττές διαδικασίες, υπερ-θεραπεία και τελικά να επιταχύνει το θάνατο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αγωγης για τις γυναίκες.

2) Μια μαστογραφία ρουτίνας τυπικά περιλαμβάνει τέσσερις ακτίνες Χ, δύο ανά μαστού. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 150 φορές η ποσότητα της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται για μία ακτινογραφία θώρακα. Κατώτατη γραμμή: μαστογραφίες στελνει μια ισχυρή δόση ιονίζουσας ακτινοβολίας μέσα στους ιστούς σας. Κάθε δόση ιονίζουσας ακτινοβολίας είναι ικανή να συμβάλει εκτος απο τον καρκίνο και για καρδιακές παθήσεις.

3) Εκλογη μαστογραφίας αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Οι μαστογραφίες απαιτούνστον να ιστό του μαστού πρέπει να πιέζονται σταθερά μεταξύ των δύο πλακών. Αυτή η συμπιεστική δύναμη μπορεί να βλάψει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία τα οποία μπορεί να οδηγήσει στα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα την εξαπλωση και σε άλλες περιοχές του σώματος.

4) Οι καρκίνοι που υπάρχουν σε προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε θεραπεία αντικατάστασης οιστρογόνου συνήθως περνουν απαρατήρητα από τις μαστογραφίες.

5) Για τις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και την έγκαιρη έναρξη της εμμήνου ρύσεως, ο κίνδυνος να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού με μαστογραφία ως μεθοδος εκλογης...ενω δεν υπάρχει πραγματικά κανένας καρκίνος μπορεί να είναι τόσο υψηλές όσο 100 τοις εκατό. 

Ο καθενας απο μας,,μπορει να σκεφτει ,να αναλογιστει και να γινει ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την δικη του υγεια και ευεξια..
Μην επφιεστε μοναχα στους.."ειδικους" αλλα στην επαγωγικη λογικη συνακολουθια και στη Φυση που, δεν σφαλει μαλλον πωποτε..
Με εκτίμηση,
Δρ.Κων/νος Μουρουτης

http://ellaniapili.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.