# #

31 Ιουλ 2015

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου....ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       44ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

   Με δύο θεατρικές παραστάσεις και με μια συναυλία συνεχίζεται το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι πλέον η 9:00 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι...
χαμηλότερες.

                                  ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ «ΑΧΑΡΝΗΣ»
     Την Αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» παρουσιάζει το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το «Φιλοθέατον».
   Είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου σατυρικού δημιουργού. Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών και πάνω από όλα την αντίθεσή του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία
  Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.
Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!
   Σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννης Κακλέας με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
  Γενική είσοδος 15 ευρώ, άνεργοι και παιδικά 12 ευρώ.

                              ΚΥΡΙΑΚΗ ALEXANDRA GRAVAS
   Με τη συναυλία «Στου έρωτα τις ευωδίες» η εκστατική φωνή της Alexandra Gravas θα μας ταξιδέψει στα μουσικά μονοπάτια των Ελλήνων δημιουργών. Η καλλιτέχνιδα έρχεται στο  Φεστιβάλ Ολύμπου ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της ακούσματα Ελλήνων συνθετών, αλλά και μεταφέροντας νοερά όλους μας στις αλησμόνητες πατρίδες, από τη Σμύρνη μέχρι την πόλη. Η Alexandra Gravas ως Mezzo Soprano εμφανίζεται αυτό τον καιρό σε μεγάλες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και μεταφέρει την πολιτισμική Ελλάδα μέσα από τις συναυλίες της.
   Η συναυλία τα δοθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 στον αίθριο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας. Συμμετέχουν η ορχήστρα νέων Δίου, η τετραφωνική χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου καθώς και η χορωδία Μικρασιατών Πιερίας.
   Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι του μαέστρου Νίκου Πατρή.
   Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου συνεργάτη επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Δημήτρη Σφήκα.
   Γενική είσοδος 5 ευρώ.
           
                    
                       
                    ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ-ΜΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ

 

    Το θεατρικό σχήμα «Εταιρότητα» σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη παρουσιάζει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στο Αρχαιολογικό πάρκο του Δίου την παράσταση «Λυσιστράτη-Μια δολιοφθορά».
   Το έργο διασκευάζει το γνωστό μύθο της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, προτείνοντας ένα σύγχρονο τρόπο προσέγγισης των Αριστοφανικών κωμωδιών. Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, λίγο πριν λίγο μετά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ΄ όλης της ύλης. Ο στόχος τους ιερός. Να απελευθερώσουν τον εξόριστο έρωτα. Το όχημα Αριστοφανικό: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ. Το τοπίο Ελλαδικό: Αθήνα, Μακρόνησος, Επίδαυρος, Καστοριά, Ύψωμα 2523. Η μάχη με θεούς, ξένους, τέρατα.
   Κείμενο-Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης.
   Πρωταγωνιστούν: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα κ.ά.

   Γενική είσοδος 8 ευρώ. Ανέργων, ατέλειες 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.