# #

8 Μαΐ 2015

ΑΙΣΧΟΣ !...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
 

Όσο οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν κεφάλαια για λήψη μέτρων ασφάλειας, όσο η λογική είναι συνεχής μείωση του κόστους παραγωγής, ΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΑΡΤΥ» χρησιμοποιώντας εργαζόμενους χωρίς εκπαίδευση και δικαιώματα  και όσο η πολιτεία δεν κάνει το καθήκον της,
τα εργατικά ατυχήματα σαν αυτό που έγινε σήμερα στα ΕΛΠΕ θα επαναλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι θα είναι τα θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος που έγινε σήμερα στα ΕΛΠΕ και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να γίνουν όλοι γρήγορα καλά και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους.

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας στις Χημικές Βιομηχανίες όπου παρά  τις ιδιαίτερα επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, η πολιτεία διά του ανεκδιήγητου κ. Κουτρουμάνη έδειξε να μην αναγνωρίζει στοιχειωδώς αυτές τις συνθήκες, με την εξαίρεση πολλών κατηγοριών εργαζομένων στις επιχειρήσεις της Χημικής Βιομηχανίας από τα ΒΑΕ.

ΑΙΣΧΟΣ !

Καλούμε το ΣΕΠΕ να δείξει μεγαλύτερη αυστηρότητα για τα μέτρα ασφάλειας και να εξασκήσει πίεση στις εταιρείες να εφαρμόζουν τους νόμους γιατί πολλές φορές διαπιστώνουμε έλλειψη του ανάλογου ενδιαφέροντος.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ !



                                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΟΕΧΒΕ

1 σχόλιο:

  1. Ολως τυχαιως η αλλαγη διοικησης στα ΕΛΠΕ ηταν προχθεσινή.Λεμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.