# #

7 Μαΐ 2015

Αυτή η κυρία θα μείνει στη θέση της;;;

Η Αναστασία ΣακελλαρίουΗ Αναστασία Σακελλαρίου
“ Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ σε δίκη για την υπόθεση των γκρίζων δανείων του ΤΤ "

Στους 40 κατηγορούμενους για την υπόθεση των γκρίζων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλέκεται ένα όνομα που εγείρει σοβαρότατο ζήτημα. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, έμπειρη σε δικαστικές περιπέτειες είναι μεταξύ των προσώπων που σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός ζητά από την κα Σακελλαρίου, αλλά και από άλλους, να λογοδοτήσουν για "Απιστία από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των ...
30.000 ευρώ".

Είναι αυτονόητο ότι η κα Σακελλαρίου εφόσον το όνομά της εμπλέκεται σε ένα σοβαρότατο σκάνδαλο, όπως αυτό των γκρίζων δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν μπορεί να βρίσκεται στη θέση της. 

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια, με την ιδιότητα της συμβούλου διοίκησης του Τ.Τ., απέστειλε εισηγητικό σημείωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στις 2 Μαρτίου του 2012 με θέμα «Εξαγορά από το Τ.Τ. του ποσοστού 50% της εταιρείας ΔΕΜΚΟ στην Post Credit».

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είχε υπάρξει η αναφορά της Νάντιας Βαλαβάνη, στο συγκεκριμένο θέμα κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, η οποία είχε σημειώσει ότι είναι «Θέμα της Δικαιοσύνης», επισημαίνοντας ότι είναι θέμα των αρχών το ζήτημα της άσκησης ποινικής δίωξης.

Τότε η Νάντια Βαλαβάνη,με την ιδιότητα της βουλευτίνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάνει λόγο για «δύο μέτρα και τα δύο σταθμά της (τότε) κυβέρνησης», σχετικά με την κάλυψη, την οποία προσέφερε η προηγούμενη  κυβέρνηση στην Αναστασία Σακελλαρίου.

Η Νάντια Βαλαβάνη, είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ότι «Ένας απλός δημόσιος υπάλληλος, που παραπέμπεται ακόμα και για ιδιωτική διαφορά, περνάει πλέον αυτόματα σε καθεστώς αργίας».

Στο σχετικό εισηγητικό σημείωμα της Άννας Σακελλαρίου, το οποίο συνυπέγραφε με τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεώργιο Ξιφαρά, υπογραμμιζόταν χαρακτηριστικά ότι «Προτείνεται η άμεση εξαγορά του ποσοστού 50% που κατέχει η εταιρεία ΔΕΜΚΟ στην Post Credit, έναντι τιμήματος κατ΄ανώτατο όριο 24 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα συμψηφιστεί με αντίστοιχα δάνεια της εταιρείας ΔΕΜΚΟ, δεδομένου ότι η μη απόκτηση ελέγχου της εταιρείας από το Τ.Τ. και η διατήρηση της Σ.Μ. (Συμφωνία Μετόχων)με την ΔΕΜΚΟ ζημιώνει σημαντικά το Τ.Τ.».

Συνεχίζοντας, η Αναστασία Σακελλαρίου και ο Γεώργιος Ξιφαράς, σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «Αξιοσημείωτο δε είναι ότι η μονομερής υπαναχώρηση από τη Σ.Μ. για όλους τους στρατηγικούς λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί, θα απαιτούσε την προσφυγή στη διαιτησία, οπότε το διαιτητικό δικαστήριο θα έκρινε το νόμιμο αυτής, καθώς και το κατά πόσο θα ενεργοποιείτο η ποινική ρήτρα των 3 εκατ. ευρώ και η υποχρεωτική αγορά του μεριδίου της ΔΕΜΚΟ από το Τ.Τ., αξίας περίπου 17,5 εκατ. ευρώ, όπως υπολογίζεται με την φόρμουλα της ρήτρας, οπότε συνολικά θα επιβαρυνόταν το Τ.Τ. με ποσό της τάξης των 20,5 εκατ. ευρώ».

Εκτός του σκανδάλου, η παρουσία της κυρίας Σακελλαρίου στο ΤΧΣ σε συνάρτηση με το γεγονός ότι είναι υπόδικος για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, εκθέτει σήμερα, ακόμη περισσότερο, το πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων στις οποίες επιχείρησε να προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά.

To periodista.gr επαναλαμβάνει: Θα παραμείνει αυτή η κυρία στη θέση της. Και τελικά ποιοι είναι οι υψηλοί προστάτες της κυρίας Σακελλαρίου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.