# #

2 Δεκ 2014

"Ας έρθει ο Σόιμπλε να μου ζητήσει υπογραφή"...

AΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

-O Σαμαράς ετοιμάζει αποστασία για τους 180!


«ο κ. Σαμαράς επί 4 μήνες τώρα διεκδικεί την αποστασία βουλευτών. Επισήμως αυτό διεκδικεί» 
Εκτός τόπου και χρόνου η ταλαίπωρη Σία Κοσιώνη. Τόσο εκείνη όσο και ο Τσίμας ρωτούσαν διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. 
Δηλαδή το που θα βρείτε τα λεφτά; Οσο για τον Τσίπρα ήταν απόλυτα ψύχραιμος ακόμη και στις μπαρούφες που άκουγε από τους ερωτώντες.
«Ας υποθέσουμε μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας εκβιασμών που αναδίδει μια δυσοσμία πολιτική ότι καταφέρνει ο κ. Σαμαράς να βγάλει 180 και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ποια είναι η προοπτική; Θα κληθεί αμέσως μετά να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που έχει την πλατιά και βαθιά αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», είπε και συμπλήρωσε πως μέσα σε ένα κλίμα φημών, εκβιασμών που τραυματίζει τη δημοκρατία «ο κ. Σαμαράς επί 4 μήνες τώρα διεκδικεί την αποστασία βουλευτών. Επισήμως αυτό διεκδικεί» κατέληξε ανοίγοντας μ’ αυτό τον τρόπο ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.
Ωστόσο,
ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να τηρήσει σαφείς αποστάσεις ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει βέβαια ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει «θα τα έχει πάρει» και όποιος δεν ψηφίσει «δεν θα τα έχει πάρει», όμως αυτό το κλίμα των εκβιασμών αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή του τόπου.
Αν… βρεθούν οι «180» η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ
Για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα είναι μια «πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση και που το μόνο που θα έχει ως κατάληξη θα είναι να οδηγήσει ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ σε ποσοστά ανάλογα με αυτά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 ή και αργότερα».
Μάλιστα εκτίμησε πως αν ο κ. Σαμαράς επιμείνει σε αυτή τη λογική θα έχει την τύχη του κ. Παπανδρέου, ενώ επαναφέροντας το θέμα των εκλογών τόνισε πως «έχει τη δυνατότητα της έντιμης διεξόδου που είναι η λαϊκή ετυμηγορία».
Ας έρθει ο Σόιμπλε να μου ζητήσει υπογραφή
Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε… ωμή πρόκληση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απαντώντας στο ερώτημα ποια θα είναι η αντίδραση του αν ο κ. Σόιμπλε του ζητήσει υπογραφή για τα νέα μέτρα, απάντησε: «Ας έρθει να μου τη ζητήσει».
Ο ίδιος, χαρακτήρισε λογική τη σκληρή διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί η απέναντι πλευρά τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βλέπουν ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει άρα τι θέλουν; Πριν έρθει η επόμενη κυβέρνηση η οποία διακηρύττει ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά, να σκουπίσει το τραπέζι. Δηλαδή όλα όσα είναι να τα πάρει να τα πάρει τώρα. Και θέλει είτε να ενσωματώσει τον επόμενο, είτε να καθυποτάξει τον επόμενο».
Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ανέφερε: «Με ρωτάτε συνεχώς για την κα Μέρκελ. Δεν έχω αναγνωρίσει το δικαίωμα της καγκελαρίου να εξουσιοδοτεί 28 χώρες στην Ευρώπη και 17 στην ευρωζώνη. η κα μερκελ είναι μια από τις 28».
Δεν είμαι πιο έξυπνος ή τσαμπουκαλής
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος θα διαπραγματευτεί είπε πως «δεν θα ισχυριστώ ότι εγώ είμαι πιο έξυπνος η τσαμπουκαλής. Αυτό που θα ισχυριστώ είναι ότι έχω διαφορετική στρατηγική. Ταυτόχρονα θα ισχυριστώ ότι πριν από την άτακτη υποχώρηση της του κ. Σαμαρά του 2011 υπήρξε ένα παρασκήνιο που πότε δεν μάθαμε στο σύνολο του. Το παρασκήνιο των Καννών», σημείωσε για να συμπληρώσει με ακόμη πιο σκληρά λόγια ότι «μέσα σε μια νύχτα ο κ. Σαμαράς άλλαξε άποψη και μέσα σε ένα τρίωρο ταξίδι ο κ. Βενιζέλος έκανε την κωλοτουμπα για να στηρίξει τον Σαμαρά».
Τι έγινε στο Λονδίνο
«Στο Λονδίνο δεν πήγαμε για να δώσουμε εξετάσεις αλλά να συζητήσουμε και πήγαμε γιατί θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει», είπε για να συμπληρώσει πως «έχουμε κάποιο λόγο να συζητάμε και με τους θεσμικούς και με τους εξωθεσμικούς παράγοντες. Μιλαμε για funds που έχουν στόχο το κέρδος. Εμείς θέλουμε να επενδύσουν στη χώρα μας αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο σταθερότητα και πολιτικής».
Δεν υπάρχει PLAN B- Δεν θα είναι περίπατος η επόμενη μέρα
Για το ενδεχομένο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει έτοιμο ένα plan B σε περίπτωση αποτυχίας ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μόνο το plan A που είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο θα εφαρμοστεί τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως της πορείας που θα πάρει η διαπραγμάτευση. «Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα είναι ένας περίπατος στην εξοχή η επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα έχει πέσει βαθιά στην χαράδρα και για να βγούμε στο ξέφωτο μπορεί να ματώσουμε».
Μιλώντας για το επίμαχο θέμα των συμμαχιών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του δεν θα μείνει, όσο και αν κάποιοι το ήθελαν, περιχαρακωμένο στο 4%. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσει τις πλατιές και τις μεγάλες προσδοκίες, αλλά και τον βαθύ πόθο του λαού για αλλαγή». Αστερίσκος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα «δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Καμία συνεργασία με το Ποτάμι
Ο κ. Τσίπρας, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ τονίζοντας πως η αίσθηση που έχει δώσει το κόμμα του κ. Θεοδωράκη στον ίδιο αλλά και στην πλειοψηφία του κόσμου είναι πως «φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής».
Για του ΑΝ.ΕΛ επεσήμενε πως υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές και ότι σε πολλά θέματα τους χωρίζει άβυσσος, όμως αναγνώρισε ότι έχει κρατήσει μια έντιμη στάση στη Βουλή. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει εκτίμηση συνεργασίας καθώς όπως είπε "δεν ξέρω αν ο κ. Καμμένος θα είναι στη Βουλή την επόμενη των εκλογών". Τέλος, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο» και πως όσο παραμένει δέσμιο μιας δεξιάς πολιτικής θα δυσκολευτεί ακόμα και να μπει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.