# #

22 Σεπ 2014

Το πήδημα του.. τρίτου μνημονίου!!!

Έχουμε Σαμάρεια ανάπτυξη, μην το γελάς μωρό μου.


Ξεκάθαρος παρουσιάστηκε ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σχετικά με την ανάγκη για τρίτο μνημόνιο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο. Και αυτό επειδή ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι προληπτικός και θεωρεί τον αριθμό “τρία” γρουσούζικο. Γιαυτό έχει αποφασίσει να παραλείψει το τρίτο μνημόνιο και να πάει κατευθείαν στο τέταρτο.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν αναμένεται να έχουν αντίρρηση με το πήδημα του.. τρίτου μνημονίου

Εμείς θα πηδήξουμε το τρίτο μνημόνιο και αυτοί εμάς. 
Το κρίσιμο θέμα για αυτούς είναι να πάρουμε και άλλο πακέτο στήριξης και ας το ονομάσουμε ακόμα και ανάπτυξη. Λίγο τους ενδιαφέρει. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει με επιτυχία.

Επειδή το συμφέρον των εταίρων είναι να πάρουμε και άλλο μνημόνιο, θα μας βοηθήσουν όσο χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε αν δεν τους συνέφερε να παίρνουμε μνημόνια, δεν θα μας είχαν δώσει ήδη δύο.

Βέβαια το γεγονός ότι χρειαζόμαστε και άλλο μνημόνιο δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάπτυξη. Όμως ανάπτυξη από ανάπτυξη διαφέρει. Στη παρούσα κατάσταση, η ανάπτυξη που μας τρέχει από τα μπατζάκια είναι η ανάπτυξη που πάει πακέτο με τα μνημόνια. Οι ειδικοί την ονομάζουν ανάπτυξη του Σαμαρά ή αλλιώς Σαμάρεια ανάπτυξη. Το είδος της ανάπτυξης όπου όλα αναπτύσσονται και όλα πάνε κατά διαόλου.

Παρόλαυτα, αυτή ξέρουμε ως ανάπτυξη, αυτήν εμπιστευόμαστε. Την ανάπτυξη του Σαμαρά. Και όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.