# #

1 Ιουλ 2014

Το εγκληματικό νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των παραλιών μας ξαναχτυπά κι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σε όλη την Ελλάδα, 



Το εγκληματικό νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των ακτών μας επιστρέφει μέσα στις επόμενες μέρες! Όμως, δύο Υπουργοί σε θέσεις-κλειδιά μπορούν να το σταματήσουν. Αν τους βομβαρδίσουμε με χιλιάδες μηνύματα, θα αναγκαστούν να βγουν απ’την κρυψώνα τους και να πάρουν θέση δημόσια! Στείλ’τους μήνυμα τώρα:

SEND A MESSAGE
Το εγκληματικό νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των παραλιών μας ξαναχτυπά κι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρεςΑν ψηφιστεί, οι δημόσιες παραλίες μας θα παραδοθούν σε ιδιωτικές εταιρίες και θ’ανοίξει ο δρόμος για την ανεξέλεγκτη δόμηση και καταστροφή τους. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να το σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά.

Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις υπογραφές των Υπουργών Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη και Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Όχι μόνο έχουν την πολιτική δύναμη να παρέμβουν για να σώσουν τις ακτές μας, αλλά και οι δυο τους είναι εκλεγμένοι βουλευτές που έχουν επενδύσει πολύ στη δημόσια εικόνα τους. Αν τους βομβαρδίσουμε με χιλιάδες μηνύματα, τόσα ώστε να δημιουργηθεί θύελλα στα ΜΜΕ γύρω απ’τα ονόματά τους, θα αναγκαστούν να βγουν απ’την κρυψώνα τους και να πάρουν θέση δημόσια.

Τον Μάιο, περίπου 150.000 πολίτες ενώσαμε τις φωνές μας δημιουργώντας ένα τσουνάμι αντίδρασης που τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και ανάγκασε την..

κυβέρνηση να παγώσει το επικίνδυνο νομοσχέδιο -- μπορούμε να το επαναλάβουμε! Κάνε κλικ παρακάτω για να σώσουμε τις παραλίες μας και διάδωσε την εκστρατεία σε γνωστούς και φίλους:

https://secure.avaaz.org/el/greece_coastbill_sam/?boXRQcb&v=41786

Το νομοσχέδιο, στην παρούσα του μορφή, όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις που ήδη καταπατούν παράνομα τις παραλίες μας, αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας στην Ελλάδα με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες!

Οι Ελληνικές παραλίες έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και οι προγονοί μας έδωσαν αγώνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τους φυσικούς θησαυρούς αυτής της χώρας. Τώρα είναι η σειρά μας να ενώσουμε τις φωνές μας για τις επόμενες γενιές.

Το Σύνταγμα μας προστατεύει το δικαίωμά μας στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των ακτών μας. Είναι λοιπόν προφανές πως μ’αυτό το νομοσχέδιο και με το πρόσχημα της ‘μνημονιακής δέσμευσης’ η κυβέρνηση βάζει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πάνω απ’τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και το μέλλον της χώρας.

Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αυτούς τους δύο Υπουργούς να επέμβουν για να προστατεύσουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Κάνε κλικ παρακάτω για να επικοινωνήσεις με τους Υπουργούς και προώθησε την εκστρατεία στους πάντες: 

https://secure.avaaz.org/el/greece_coastbill_sam/?boXRQcb&v=41786

Ξανά και ξανά, έχουμε αποδείξει πως όταν συσπειρωνόμαστε ως απλοί πολίτες σε τεράστιους αριθμούς, είμαστε πιο δυνατοί απ’οποιαδήποτε συμφέροντα. Πριν μερικούς μήνες, τα μέλη του Avaaz βοηθήσαμε να προστατευτούν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που κινδύνευαν απ’τους πλειστηριασμούς και μόλις πριν μερικές εβδομάδες, σχεδόν 150.000 από εμάς βοηθήσαμε να παγώσει το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Ας τους το κάνουμε λοιπόν όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται: δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μας ακούσουν.

Με ελπίδα,
Σπύρος κι η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληθαίνουν οι φωνές κατά του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς (Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=437274

Αποτυχημένη η συνταγή για τους αιγιαλούς (Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada& id=436322

«Όχι» στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό λέει το 99% των Ελλήνων (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/environment/article/378850/ohi-sto-shedio-nomou-gia-ton-aigialo-leei-to-99-ton-ellinon-/

Οπου σκάει το κύμα… πωλητήριο (Εφημερίδα Συντακτών)
http://www.efsyn.gr/?p=195303

Ακτιβιστές καταθέτουν ψήφισμα για τις Ελληνικές ακτές - Activists petition Greece over coastline (Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2014/may/14/activists-petition-greece-coastline

Διαδικτυακό τσουνάμι απειλεί να …σώσει τον αιγιαλό! (Εφημερίδα Συντακτών)
http://www.efsyn.gr/?p=197024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.