# #

18 Ιαν 2014

Αν κατέρρεαν λέει οι τράπεζες θα κατέρρεε η χώρα. Και να που η χώρα κατέρρευσε αλλά οι τραπεζίτες παραμένουν όρθιοι.

Κατέστρεψαν μια χώρα για να σώσουν τις τράπεζες. Αν κατέρρεαν λέει οι τράπεζες θα κατέρρεε η χώρα. Και να που η χώρα κατέρρευσε αλλά οι τραπεζίτες παραμένουν όρθιοι.

Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας

Δηλαδή η Ελλάδα αύξησε το χρέος και το δανεισμό της για να δώσει λεφτά στους τραπεζίτες. 
Όχι στις τράπεζες αλλά στους τραπεζίτες.

Παρότι η χώρα πλήρωσε τις τράπεζες, άρα έπρεπε να τις διοικεί αν όχι να τις κατέχει, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να διοικούν και να ορίζουν πού θα πάνε τα δικά μας λεφτά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πού πάνε τα δικά μας λεφτά. Απ ό, τι φαίνεται ο ..
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μια επιχείρηση που το 2013 είχε ζημιές 21, 7 εκατομμύρια και υποχρεώσεις 216 εκατομμύρια, παίρνει από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες δάνειο για να ξεπληρώσει το προηγούμενο δάνειο του και να εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα 15 εκατομμυρίων. Συνολικά δηλαδή 98 εκατομμύρια δάνειο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον άλλο εταίρο του Mega. τον ΠΗΓΑΣΟ. Εξασφάλισε δάνειο για να αποπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια και να εξασφαλίσει ρευστότητα 20 εκατομμύρια.
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι αποκαλύψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δημιουργείται το νέο σκάνδαλο. Οι Τράπεζες δεν δίνουν λεπτό σε παραγωγικές δραστηριότητες, σε επιχειρήσεις που θέλουν να πάρουν ανάσα και να σωθούν και χρηματοδοτούν το σύστημα της προπαγάνδας των mediaΚρατούν τον αναπνευστήρα στο πτωχευμένο σώμα της μιντιακής διαπλοκής, ευελπιστώντας πως την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους φόβους που θα σπείρουν, θα διασωθούν.

Όσο τόλμησε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα για τις τράπεζες, αποκαλύπτει ένα τραπεζικό σύστημα λήσταρχων. Μαζί τα φάγανε και τώρα δείχνουν κάποιους που πρέπει, όπως λένε, να πάνε φυλακή. Το Γκράαλ των Τραπεζών θα συνεχίσει να περιφέρεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών ως τα Άγια των Αγίων. Η ρωγμή που άνοιξε με την έρευνα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μπορεί να αποτελέσει άνοιγμα μέσα απ το οποίο θα μπει φως.

Κανένας δεν μπορεί να πειστεί πως το σκάνδαλο του ΤΤ ήταν το σκάνδαλο των Τραπεζών. Έτσι σε λίγο θα αρχίσουν να αναπαράγονται επιχειρήματα του τύπου "αν συνεχιστούν όλα αυτά θα απειληθούν οι Τράπεζες", "ναι μεν τα σκάνδαλα αλλά αν προχωρήσει η έρευνα θα απειληθεί η ευστάθεια των Τραπεζών", "να βάλουμε κάποιους φυλακή αλλά να μην καταρρεύσει η Οικονομία" και άλλα τέτοια. Η μοναδική ευστάθεια που δείχνει να απειλείται είναι του συστήματος της τραπεζοκλεπτοκρατίας και της διαπλοκής.
Είτε υποθέσουμε πως πρέπει όλα να αποκαλυφθούν, είτε το αντίθετο, το θέμα είναι ένα και απλό: ο μοναδικός υπεύθυνος για να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος.

Όλα τα τραπεζικά σκάνδαλα, και αυτά που αποκαλύπτονται και αυτά που κρατιούνται με επιμέλεια κρυφά, έγιναν επί των ημερών του. Την Proton την έκλεψε ο Λαυρεντιάδης, την Marfin την έριξε έξω ο Βγενόπουλος αφού δάνεισε με τα λεφτά των καταθετών τους φίλους και τις επιχειρήσεις του, με το ΤΤ έγινε ό,τι βλέπουμε σήμερα, η ΑΤΕ έδωσε δάνεια σε κόμματα χωρίς εγγυήσεις, όλες μαζί χρηματοδότησαν μεγαλοσχήμονές που δεν αποπληρώνουν δάνεια.

Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά αν όχι ο ελεγκτικός μηχανισμός; Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Προβόπουλος.
Υπάρχει εισαγγελέας για να ξεκινήσει έρευνα για τη δράση του κυρίου Προβόπουλου και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες; Να ρωτήσει έστω τι ελέγχους έκανε ο κ Προβόπουλος και πώς διαβεβαίωνε πως όλα είναι καλά την ώρα που οι τραπεζίτες έκλεβαν; 
Υπάρχει; 

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης - Hot Doc 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.