# #

24 Νοε 2013

Και πύραυλοι στην Καλαμάτα???????

Εικόνες από το μέλλον του αεροδρομίου Καλαμάτας; Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό
Το ενδεχόμενο μετατροπής του αεροδρομίου Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση της Φ. Γεννηματά. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά για τη γενέτειρα του πρωθυπουργού που μεταξύ άλλων εντάχθηκε στην παραμεθόριο του ΟΑΕΔ
Μετά την ένταξη των περιφερειών Καλαμάτας και Μεσσήνης σε παραμεθόριο του ΟΑΕΔ , η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματία ανακοίνωσε ότι μελετάται «με δέουσα προσοχή» η.. «σκοπιμότητα» της μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης πυραύλων για τουριστικούς σκοπούς.

Σε γραπτή απάντησή της προς τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρο που έθεσε το ερώτημα, η υπουργός απάντησε: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».
Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε επίσης, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής Π. Παπαδόπουλο.
Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, με έδρα την Καλαμάτα είναι «συλλογικό όργανο έκφρασης των μεσσηνιακών σωματείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Συμμετέχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Μεσσηνίας καθώς και πολλοί ΟΤΑ της Μεσσηνίας», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Επαναπατρισμός και ανάπτυξη

Με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει η κ. Γεννηματά, συμφωνήθηκε «η αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.ά., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.