# #

27 Νοε 2013

ΒΟΜΒΕΣ μεγατόνων από Κίνα και Ινδία και Ρωσία στην Παγκόσμια Οικονομία..!


Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία...βεβαίως τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών καναλιών, διότι εδώ πρωτεύον είναι η "κόντρα" του Τατσόπουλου με τον Μουλόπουλο !

1. Σήμερα λοιπόν η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να.. αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται).

2. Μετά από λίγες ώρες ήρθε και το δεύτερο μπαμ (πολύ πιο ηχηρό από το πρώτο)....η Κίνα (και πάλι) ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεση της να δημιουργήσει στην Σαγκάη μια καινούργια αγορά πετρελαίου όπου το πετρέλαιο δεν θα διαπραγματεύεται σε δολάρια αλλά πιθανόν (όπως ειπώθηκε) σε γουάν !!!.....(Bλέπε εδώ)


Πάρτον κάτω τον Μπαράκ...

Το 2ο είναι η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων πολλών ετών... και εδώ δεν μιλάμε ούτε για τον Σαντάμ ούτε για τον Καντάφι... εδώ μαγκιές δεν χωράνε.3. Το τρίτο μπαμ ήρθε από δίπλα, από την Ινδία! 

Είναι γνωστό ότι η Ινδία καλύπτει το σύνολο σχεδόν των ενεργειακών της αναγκών αγοράζοντας πετρέλαιο από το Ιράν.

Είναι επίσης γνωστό ότι από την ώρα που οι Αμερικανοί επέβαλαν το εμπάργκο στο Ιράν, η Ινδία πλήρωνε σε χρυσό επειδή λόγω εμπάργκο το δολάριο δεν μπορούσε να μπει στο Ιράν.
Αυτό που δεν είναι γνωστό (αλλά όχι ασήμαντο) είναι ότι Ιράν και Ινδία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ώστε στις μεταξύ τους συναλλαγές να χρησιμοποιούν το ευρώ ! (Βλέπε εδώ)


Σχόλιο 1 : Μη περιμένεις ποτέ από τον Πρετεντέρη και τον Ευγγελάτο να αναλύουν τα παραπάνω....τους ξεπερνάει.

Σχόλιο 2 : Ο μόνος που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Σαντάμ (πουλούσε πετρέλαιο και σε ευρώ) και είδαμε την τύχη του! ( μετά την εκτέλεσή του, επανέφεραν το μονοπώλιο του δολαρίου).
Αλλά, βέβαια, τώρα ποιος θα τα βάλει με την Κίνα και την Ινδία;

Σχόλιο 3 : Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μαζί, φτάνουμε δεν φτάνουμε τον μισό πληθυσμό της Κίνας.
Εμείς οι λεγόμενοι Δυτικοί έχουμε σφίξει τα λουριά λόγω οικονομικής κρίσης και πολύ φυσιολογικά αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Κίνας. 

Ορθά σκεπτόμενοι οι Κινέζοι τι κάνουν;

Προχωρούν στην δημιουργία οικονομικών συνθηκών που με την σειρά τους θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στην Κίνα μια μεσαία τάξη (που δεν υπάρχει) η οποία θα έχει την οικονομική δυνατότητα να καταναλώνει!

Τόσοι πολλοί που είναι είναι σχετικά εύκολο να αντικαταστήσουν την αγορά που χάνουν λόγω κρίσης στην Δύση με δικούς τους καταναλωτές στηρίζοντας την ανάπτυξη τους.

logiosermis.net


Σε μια κίνηση "από το πουθενά" (?), η Ρωσία απαγόρευσε διά νόμου την αποταμίευση σε δολάρια - οι πολίτες της χώρας μπορούν να κατέχουν ρούβλια, ευρώ, γουάν, γιεν, κτλ, αλλά ΟΧΙ δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα άρθρα που κυκλοφορούν και ήδη προκαλούν πάταγο στο ίντερνετ (σε όσους ασχολούνται τουλάχιστον με τη διεθνή οικονομία), οι Ρώσοι θα πρέπει υποχρεωτικά να κλείσουν τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν σε δολάρια μέσα στις επόμενες 30 μέρες, και να τους μετατρέψουν σε άλλο νόμισμα.

Δείτε εδώ για μια μετάφραση (από τα ρώσικα στα αγγλικά) άρθρου επί του θέματος, και εδώ για τα σχετικά tweets.
Δεν έχω χρόνο για κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, αλλά ανάλογα με το πόσο σοβαρό ή όχι αποδειχθεί το θέμα, θα επανέλθουμε.http://anemosantistasis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ΟΥΑΟΥ!!!...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ...
    ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ HΠΑ;...ΜΑΚΑΡΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑ!
    ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟ-ΣΑΞΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.